SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tabiat Harikası Bir Yer"

0
Güncellendi - 2017-11-09 02:26:57
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu'nun inanç ve doğa turizmi merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle sonbaharda da ziyaretçilerini büyülüyor.

Somuncu Baba Külliyesi'nin hemen yanı başındaki Tohma Kanyonu, yavaş yavaş sonbaharın renklerine bürünürken, yüksek kayalıklara tırmanan sarmaşıklar renk cümbüşüyle ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan kanyon, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarının mola noktası olarak görülüyor.

Dört mevsim binlerce misafir ağırlayan ilçe, doğanın uykuya dalıp yenilenme sürecine geçmeden önce sunduğu renk şölenine şahit olmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretçiler, Somuncu Baba Külliyesi'nde ibadet etme imkanı ve altın sarısı kayısı bahçelerini gezme fırsatı buluyor, Günpınar Şelalesi'nde sonbaharın tüm renkleriyle buluşuyor.

- "Tabiat harikası bir yer"

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Anadolu’nun inanç ve tabiat turizminin merkezlerinden olduğunu söyledi.

Turizm ile ön plana çıkan ilçenin yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırladığına değinen Zengince, şöyle devam etti:

"Darende, doğunun batısı, batının doğusu durumundaki bir kapı. Ziyaretçilerimiz ilçemizde başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere birçok manevi merkezi görme, ziyaret etme ve buralarda ibadet etme imkanı buluyorlar. Darende'miz doğal güzellikleriyle de sonbaharda ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmakta. İlçemize gelen misafirler, Somuncu Baba Külliyesi’nin hemen yanı başındaki Tohma Kanyonu’nu ve Günpınar Şelalesi’ni gezme imkanı bulurken, sonbaharın renk cümbüşü içerisinde kayısı ağaçlarının güzelliğini izleme imkanı da bulmakta. Biz, yurt içi ve yurt dışından gelen bütün ziyaretçileri buradaki sonbahar güzelliğini izlemeye ve manevi havayı teneffüs etmeye davet ediyoruz."

Ailesiyle Somuncu Baba Külliyesi’ne ziyarete gelen Hatice Ergül ise ilk defa gördüğü Tohma Kanyonu’nu ve külliyenin manevi havasını çok beğendiğini belirterek ilçenin tabiat harikası bir yer olduğunu ifade etti.

Ahmet Yalçın da Darende'nin manevi havasını teneffüs etmekten büyük bir keyif aldığını anlatarak "Tohma Kanyonu inanılmaz güzel. Kanyon içerisinde temizlik ve doğallık hakim. Gördüğüm başka yerlere kıyasla buradaki insanlar doğal yaşama gayet saygılı. Buraların mutlaka keşfedilmesi, tanıtılması gerekli." diye konuştu.

Ayhan İŞCEN, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Macit Güzelbulut (6 yıl önce)
    Kendi yaşadığımız ve havasını soluyup marka değerini artıracağımız bir güzelliği; tutuyorsunuz şöyle böyle diyerek kendi kendimize zarar veriyoruz galiba.. Eleştirmek tabi ki hakkınız ve hakkımız. Ancak herkesin doğasına gıptayla baktığı bir yerden bahsetiyoruz ve bu da Malatya'da. Geçen İstanbul'dan gelen misafirlerimi götürdüm ve öyle para falan da yok. Abartmayın. Otopark paralı o heryerde aynı, restorant paralı ekmeği bile parayla alıyorsun, havuz paralı o da dünyanın heryerinde aynı. Allah aşkına başka ne paralı. Memleketimize yazık etmeyin. Eleştirin ama bilerek ve fikir vererek. Lüften Malatyamıza zarar vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada komedi trajedi (6 yıl önce)
    İspendere'ye gittiğinizde adam başı para kesiliyor ve gördüğünüz sadece koca bir inşaat şantiyesi. İnşaata yardım kampanyasına asla para verip de oraya gitmeyin. Rezillikte son nokta. Neyin kafasını yaşıyorlar acaba! Oranın doğasını tesis yapıyorlar diye tahrip edip şantiye yapmışlar. Yazık!
    0
    0
    Yanıtla
  • AHRAR (6 yıl önce)
    ESKİDE MİSAFİRİNİ ALIP GİDERDİN ORAYA MANEVİ BİR HAVA VARDI ÇOK ŞÜKÜR HER YER PARALI TİCARET HANE ZİYARETE GİRERKEN İLERİDE PARA MATİK KORLAR HERHALDE
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Abartmayin her şey paraliymis...Siz Batıya gidin bakalım daha girişte para alıyorlar Darendede sadece yediğine içtigine para verirsin ha o da mı ücretsiz olsaydı yoksa Daha bu yaz Gürleyik şelalesi ne gittik hiçbir bakımın olmadığı bu yere girişte 12 lira aldılar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (6 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    orası batı burası malatya bizene batıdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın kıymeti (6 yıl önce)
    Kültür ve Turizm Bakanlığı Darende Somuncubaba ve Tohma Kanyonu'nu "Tabiat Varlıkları" olarak kabul etmesi gerekir!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (6 yıl önce)
    herşeyi darende belediyesi paralı yapmış nereye gitsek boş boş otursak bile güzel bir yerde belediyeye ait bir yerde hemen ellerinde makbuzla geliyorlar bu kadar paragöz belediye olmamalı turist bir ilçede herşeyi paraya dökmemeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeliler işini bilir
    0
    0
    Yanıtla