SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabip Odası Başkanı Karşı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Gündüz, "Malatya'ya yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılana kadar değişiklik yapılmamalı" dedi.

Dr.Gündüz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Malatya'daki incelemeleri sonrasında, sağlıkta yeniden yapılanma amacıyla halen Malatya Devlet Hastanesi'nde hizmet vermekte olan Kadın Doğum ve Çocuk Kliniklerinin Beydağı Devlet Hastanesi'ne taşınmasına, Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki diğer bazı birimlerin de Malatya Devlet Hastanesi'ne taşınması planıyla ilgili görüşlerini değerlendirdi.

Gündüz, "Malatya'ya yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılana kadar değişiklik yapılmamalı" dedi.

Malatya'ya kısa sürede bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kazandırılmak istendiğini, bunun son derece gerekli olduğuna dikkat çeken Gündüz, "Malatya dışındaki illerde Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri müstakil olarak hizmet vermektedirler. Bu bakımdan Malatya'ya da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi gerekmektedir. Ancak şimdi yapılmak istenen Malatya Devlet Hastanesi'ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Kliniklerinin Beydağı Devlet Hastanesi'ne taşınması şeklindedir" diye belirtti.

Malatya Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri'ndeki yıllık toplam poliklinik hasta sayısının 130 bin, Beydağı Devlet Hastanesi'nde ise 60 bin civarında olduğunu bildiren Gündüz, "Ayrıca Malatya'nın nüfus dağılımının yüzde 75'i Malatya Devlet Hastanesi'ne daha yakın yerleşim göstermektedir. Bu durumda Malatya'ya yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kazandırılana kadar; mevcut durumun devamı, oluşabilecek bir kamuoyu tepkisini önlemek açısından uygun görülmektedir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız