SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabip Odası Doktor Kavgasına Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası, Beydağı Devlet Hastanesi'nin "eski" başhekimi Dr. İlhan Geçit ile "açıktaki" başhekimi Dr. Nail Derelioğlu arasındaki olaylar üzerine yaptığı açıklamada, olayların hekimlik mesleğine toplum gözünde zarar verdiğini bildirdi ve tarafları sağduyuya davet etti.

TABİP ODASI AÇIKLAMASI..
İki başhekim arasında en son kavgaya dönüşen ve Dr. Derelioğlu'nun yaralandığı olayın ardından Tabip Odası Yönetim Kurulu imzasıyla şu açıklama yapıldı:

"Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde sık sık yapılan başhekim atamalarının Sağlık Bakanlığı tasarrufunda olduğunu, bu konuda yorum yapmamız tarafları inciteceğini ve daha fazla gerginliğe yolaçacağından sessiz kalınmıştır. Yaklaşık on gün önce meydana gelen yolsuzluk olayını da Emniyet ve Yargı el koyduğundan soruşturmanın selameti açısından herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır.

04.10.2007 Perşembe günü Hamidiye Camisi'nde Teravih Namazı çıkışında meydana gelen olayda tarafların hekimlik onurunu kamu vijdanında ve hekim camiasında rahatsızlık uyandırmıştır. Buz hekimlerin daha sağ duyulu davranması gerektiği, topluma örnek davranış sergilememiz gerekirken bu tür harisli davranışlar içerisinde bulunmak öncelikle kendilerini; daha sonra da hekimlik mesleğini toplum gözünde zarar vermektedirler. Bu hekimleri bir an önce sağduyuya ve hekimlik onurunu korumaya davet ediyoruz."

POLİS RAPORUNDA OLAY..
Bu arada Dr. Nail Derelioğlu ile eski başhekim Dr. İlhan Geçit ve başhekim yardımcısı Dr. İbrahim Keleş’in de karıştıkları olay, Polis Vukuat Raporu’nda “Darp, Kesici Aletle Yaralama, Tehdit ve Hakaret” suç başlığıyla yeraldı. Polis raporunda, kavgayı ayırmak için araya giren 43 yaşındaki M.T. adlı vatandaş “müşteki”, Dr. Nail Derelioğlu ve yanındaki Nusret E. “mağdur/şüpheli”, Dr. İlhan Geçit ve Dr. İbrahim Keleş ise “şüpheli” olarak yeraldılar.

Polis raporunda olay şöyle anlatıldı:

“04.10.2007 günü saat 20.35 sıralarında yukarıda belirtilen adreste mağdur şüpheliler ile şüpheliler arasında meydana gelen tartışma da taraflar tehdit ve hakaretlerde bulunmuşlar, mağdur şüpheliler kavga esnasında olay yerine gelen sopalı ve nacaklı bir grup tarafından yaralanmış, kavgayı ayırmaya çalışan müşteki de darp edilmiş olup, alınan Dr. Raporlarında hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilmiş, müşteki ifadesinde şikayetçi olmadığını diğer mağdur şüpheliler ile şüpheliler ise birbirlerinden davacı ve şikayetçi olduklarını beyan etmişler olup, mağdur şüpheliler çıkarıldıkları C. Savcılığınca serbest kalmış, şüpheliler ise sevk edildikleri 1. Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız