SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tablosunu Hediye Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:33
Tablosunu Hediye Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ressamlar Derneği'nden bir grup Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verip, yaptıkları tabloyu sundular.

Battalgazi Belediyesi'nin ziyarete ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Ressamlar Derneği tarafından hazırlanan “Sanat Herkes İçin Projesi” ile “Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Galeri Projesi”,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a dosya olarak sunuldu. Malatya Ressamlar Derneği Başkanı Fikret Vurucu ve yönetim kurulu üyeleri Çiğdem Şalva, Fahit Özdemir, Meltem Sonuvar, Ozan Önel ve Özlem Vurucu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Malatya Ressamlar Derneği Başkanı Fikret Vurucu ve dernek yönetimi, dernek olarak hazırladıkları tabloyu ve projeleri, Başkan Gürkan’a sundu. Ziyarette konuşan Malatya Ressamlar Derneği Başkanı Fikret Vurucu, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Malatya Ressamlar Derneği kurucu üyeleri olarak Kasım 2013’ten itibaren yürüttüğümüz dernekleşme çabamız 10 Mart 2014 itibariyle resmiyete kavuşmuştur. Ruhuna sanat bulaşmış tüm hemşerilerimize bir buluşma noktası sağlamak adına başlattığımız bu girişimin ilk adımını atmış bulunmaktayız. İnsanın yaşadığı şehre katkısının önemini bilerek, sanatın insan ruhunun vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu farkında olarak, özellikle ülkemizde ki sanat eğitimi konusundaki eksikleri görerek ve insanın en büyük görevinin yaşadığı topluma hizmet etmek olduğunu düşünerek yola çıktık. Hedefimiz sanat eğitiminin herkesin ulaşabileceği kadar yakına getirmektir.  Apartmanlar, siteler ve dört duvar arasına sıkışan çocuklarımıza kendilerini ifade edebilecekleri grupla çalışmanın keyfine varabilecekleri, okul ve ev arası geçen hayatlarına yeni ve özgürce kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma ortamı sunmak temel amaçlarımızdandır. Sizin kültür ve sanata verdiğiniz değeri bilerek, hem yeni makamınıza hayırlı olsun demek ve kendimizce hazırladığımız projeleri sunmak, şehrimizde yapılacak sanatsal etkinliklerde elimizi zevkle taşın altına koyacağımızı söylemek adına gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizde zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ressamlar ve sanatçılar bizler için çok önemlidir.  Herkes her şey olabilir ama sanatçı olamaz. Sanat ruhunu kaybeden bir şehir anlayışını kaybettiğimiz zaman şehrin genel siluetini bozarız. Bu anlamda bizlerin sizlere her zaman ihtiyacı olduğunu belirtmem lazım. Bizler gerek sivil toplum, gerek esnaf örgütleri, gerek dernekler ve sendikalarımız olsun şehrin yönetirken bu değerlerin fikirleri bizim için yol haritasıdır. Belediye olarak sizlerle daha iyi işlere imza atacağımdan eminim" diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız