SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabut Açıldı ki Merhum Yok!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:10
Tabut Açıldı ki Merhum Yok!.
A- A+ PAYLAŞ

Konak (Banazı)'ta ilginç bir olay yaşandı. Vefat eden bir kişinin cenazesi getirildiği caminin gasilhanesinde unutuldu, cemaat ise boş tabuta namaz kıldı. Olay, mezar başında defin için tabut açıldığı sırada farkedildi.

ERTV’den Merve Karadağ’ın haberine göre; olay geçtiğimiz 23 Temmuz Perşembe günü Konak'ta yaşandı. Ö.A. adlı vatandaş hastanede tedavi altında iken vefat etti. Yakınları Konak Mezarlığı'nda toprağa vermek için cenazeyi sabah Konak Merkez Camii gasilhanesine getirdi. İmam, camiye ait gasilhanede cenazeyi yıkadı, kefenledi ve öğle namazına daha vakit olması yüzünden ve  sıcak olması nedeniyle bozulmaması için soğuk dolaba yerleştirdi. İmam bir süre sonra, öğle namazını kıldırmak için camiye girdi. Bu esnada cenazenin sahipleri gasilhanede bulunan 2 adet tabuttan birisini içinde cenazeleri olduğunu zannederek, cami önündeki musallaya taşıdılar.

Öğle namazı sonrasında camide imam cenaze namazını kıldırdı, yakınları ve cemaat ölen kişiye haklarını helal ettiler. Namaz sonrasında tabut cenaze aracına konularak Konak Mezarlığı’na götürüldü. Burada cenaze sahiplerinden 2 kişi açılan mezara indi, diğer yakınları ise tabutu açmaya başladı. 

Mezarın içindeki 2 kişi cenazenin kendilerine verilmesini beklerken, tabutu açanlar cenazenin olmadığını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadılar. Bu esnada imam ile cenaze sahipleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.  Cemaat  ‘imam merhumu nasıl unutur’ diye tepki gösterirken, imam ise ‘cemaatin boş tabutu taşıdığını nasıl fark etmediğini’ sordu.

İmam cenazeyi soğuk dolaba koyduğunu, musallaya ve mezarlığa boş tabutun getirilmiş olduğunu söyledi. Bunun üzerine cenaze sahiplerinden 5-6 kişi cenaze aracı ile caminin gasilhanedeki cenazeyi almaya gitti, mezarlıkta ise diğer yakınları beklemeye koyuldu. Cenaze mezarlığa getirilerek, ikinci kez kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Benzer bir olay da, yaklaşık 10 yıl önce Malatya Şehir Mezarlığı'nda yaşanmıştı. O olayda da cenaze yakınları, gasilhanede cenazenin konduğunu sandıkları boş tabutu musallaya, oradan mezara taşımışlar, mezar başında tabut açıldığında cenazenin soğuk dolabında unutulmuş olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak o olayda, merhumun boş tabutla da olsa cenaze namazının kılındığı belirtilerek, ikinci kez cenaze namazının kılınmasına gerek olmadığına karar verilmiş, sonra cenaze defnedilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız