SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabutlu Yol Kapatma Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta trafik kazasında 3 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman-Malatya karayolu Çelikhan ilçe halkı tarafından trafiğe kapatıldı.

Adıyaman-Malatya karayolunun 9. kilometresinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada üç kişi feci şekilde hayatını kaybederken, 3 kişi yaralanmıştı. Çelikhan ilçe halkı daha önceden de kazaların meydana geldiğini ve bu kazaların sürekli olduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı.

Eylemciler eylemlerine yetkililerin dikkatini çekmek için tabutla eylem yaptı. Yolun 28 kilometrelik bölümünün dar ve bozuk olduğunu belirten vatandaşlar yolun yapılmasını talep ettiler. Eylemcilerin yol kapama eylemi uzun sürünce kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Ellerinde dövizler ile slogan atan vatandaşlar yetkililerin seslerine kulak vermesini ve yolun bir an önce yapılmasını istediler. Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının da destek verdiği eylemde eylemciler tabut kullandı. Omuzlarına aldıkları tabut ile başka kazalarda ölüm istemedikleri mesajını veren eylemciler, yetkililerin yolun yapılacağına dair söz vermesini istediler.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ve Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora eylemcilerin yanına gelerek onları ikna etmeye çalıştı. Eylemciler yolun bir ay içerisinde yapılmaması halinde Malatya-Gaziantep karayolunu trafiğe kapatacaklarını ifade ettiler.

Tertip Komitesi adına konuşan Mehmet Baştuğ, mevcut yolun 1956 yılında yapıldığını ve o günden bu gün bir olan araç sayısının bugün binlere ulaştığını belirterek, "Bu yoldan iki araç aynı anda geçememektedir. Kazaların olmaması mümkün mü? İlçemize üvey evlat yapılması doğru mu? Bu yolda üç değerimizi kurban verdik. Artık daha fazla insanı kaybetmek istemiyoruz. Bu yolumuzun genişlemesi için gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Hükümetimiz duble yollarla övünürken, burada canlarımız gidiyor" dedi.
Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ise, 15 gün önce göreve başladığını ve ilk talimatının bu yolun düzeltilmesi olduğunu vurgulayarak, görüş mesafesini kısaltan ağaçların kestirildiğini söyledi.

Uz, "Bu kadar duyarlı vatandaş birikmiş. Keşke daha önceden bu duyarlılık olsaydı da bu kardeşlerimizi kaybetmemiş olsaydık. İlgili yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptım. Burada böyle bir sıkıntının biran önce çözülmesi gerektiğini söyledim. Görüş mesafesini düşüren ağaçları kesiyoruz. Burası çok işlek yol. Buranın düzeltilmesi gerekiyor. Ölüm virajları yer alıyor. Kaymakam olarak elimden geleni yapacağımdan kimsenin tereddüdü olmasın" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Bora'da yolun biran önce düzelmesi için gayret göstereceklerini kaydetti.

Eylemciler yetkililerin konuşmalarının sonunda eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız