SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tacize Maruz Kalıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:55
A- A+ PAYLAŞ

Boşanan kadınların aile tarafından dışlandığı belirtilip, özellikle ekonomik gücü olmayan kadınların yaşama koşullarında her zaman mağduriyet yaşadığı ifade edildi. 

Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu, boşanmış kadınların boşanma nedenleri ve karşılaştıkları zorlukları araştırdı. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş, Başkan Vekili Nebi Yiğit, Üyeler Hüseyin Şahin, Vehbi Öz, Hilmi Saltıkalp’ın iştiraki ile 5 gün araya gelerek toplanıldı. İl Genel Meclis AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan’ın Meclis Divanına sunmuş olduğu önergede, boşanmış kadınların boşanma nedenleri ve karşılaştıkları zorlukların araştırılması istendi. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak yapılan araştırma sonucunda, şu rapor hazırlandı: 

“İlimizde boşanmış kadınların boşanma nedenleri ve karşılaştıkları zorlukları aşağıda belirtilmiştir. Boşanan kadınların ahlaki yapısının bozuk olduğu düşüncesi, potansiyel ahlaksal düzen bozucu olarak görülmesi, boşanan kadınların iş ararken ya da bulduğunda tacize maruz kalmaları, iş sahiplerinin bunu bir hak gibi görmeleri, boşanan kadınların aile tarafından dışlanması veya mesafe konulması ataerkil toplumdan kaynaklı boşanma nedeni kadına bağlanır. Okutulmayan ya da okunmasına izin verilse bile çalışılmasına izin verilmeyen kadınların boşandıktan sonra o ana kadar yaşamdan uzak kalmış ama o an yaşamın tam ortasında olması uyum sorunu diyebiliriz. Buna toplum içine entegrasyon sorunu, kadın olarak bu durumu yaşamak eşit olmayan erkek ve kadın ayrımından daha zordur.

Özellikle ekonomik gücü olmayan kadınların yaşama koşulları her zaman mağduriyetliktir. Kadın sosyal ve ekonomik acıdan yeterince güçlüyse çok özel bir sorun yaşamıyor. Hayatın genel sorunları dışında, aile bölünmesinde varsa çocukların yetişmesinde psikolojik baskının getirdiği olumsuzluklar çocukları menfi yönde etkilemektedir.”

Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nun, boşanmış kadınların boşanma nedenleri ve karşılaştıkları zorlukları raporu, 12 Kasım günkü toplantıda ele alınacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız