SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tacizler Yaşanabiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:14:05
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi'nde üniversiteli kız öğrencilerin sorunlarının yer aldığı rapor masaya yatırıldı. Raporda, kız öğrencilerin tacize uğradığı iddiaları da yer aldı. 
 
Nisan ayı toplantılarını sürdüren İl Genel Meclisi, Naci Şavata başkanlığında toplandı. Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilerin sorunlarının tespiti için verilen önerge üzerine Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş başkanlığında 5 gün boyunca öğrenci dernekleri ve öğrencilerile görüşülerek hazırlanan rapor meclise sunuldu. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nca İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampüsü ve İnönü Üniversitesi Merkez Kampusü'nde öğrencilerle öğrenci konseyi başkanlığında iki ayrı toplantı yapılarak, öğrencilerin konuya ilişkin düşünceleri, çözüm önerileri değerlendirildi. Raporda, şu sonuçlara ulaşıldığı belirtildi: 
 
"1- Üniversite içerisindeki kültürel farklılıklar ve farklı değer yargıları zaman zaman problemler doğurmaktadır. 
 
2- Üniversite öğrencilerine karşı toplumda oluşmuş yargılar genellikle olumsuz olup gençlerin toplumsal değerlere karşı kayıtsız oldukları yönünde bir inanış var. Öğrencilerin aşırı rahat davranışları bu inanışın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. 
 
3- Kampus alanında özellikle erkek öğrenciler kullandıkları cümlelere dikkat etmeyerek, ortamın nezaketine uymayan durumlar yaşanmasına sebebiyet vermektedirler. 
 
4- Öğrencilerin yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma araçlarının çok dolu olmasından istenmeyen olaylar ve tacizler yaşanabilmektedir. 
 
5- Üniversitede yapılmakta olan Bahar Şenlikleri döneminde özellikle dışarıdan gelen gençler taşkınlık çıkartmaktadırlar. 
 
6- Yurt imkanlarının yetersiz olması veya yurt ücretlerinin yüksek olmasından dolayı ev kiralamak isteyen kız öğrencilere ev sahipleri ciddi sorunlar yaşatıp, evlerini kiraya vermek istemiyorlar. 
 
7- Özellikle dışarıdan gelen kız öğrencilere arkadaşlık yapılacak potansiyel bayan gözüyle bakılmaktadır." 
 
Komisyonun kız öğrencilerin sorunlarına ilişkin olarak çözüm önerileri ise şöyle sıralandı: 
 
"1- Toplumsal değerleri hatırlatır mahiyette afişler hazırlanabilir. Unutulmamalıdır ki öğrenciler o bölgeye maddi ve manevi değerler katarak, eğitim sonunda gittikleri yerlere de o ilin veya bölgenin kültürel kodlarının taşıyıcısı olmaktadırlar. 
 
2- Üniversite-halk işbirliği geliştirilmelidir. 
 
3- Televizyon dizilerindeki çarpık ve bozuk ilişkiler toplumun tüm kesimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle televizyonlarda yayınlanan programlar ülke insanının kültürel, manevi ve maddi değerlerini tahrip edici olmamalıdır. RTÜK, bu konuda daha dikkatli olmalıdır. 
 
4- Kamuoyunda, üniversite okuyan kız öğrencilere karşı bakış açılarının değiştirilmesi konusunda görsel ve yazılı medya yoluyla eğitim çalışmalarına önem verilmesi faydalı olacaktır." 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mustafa Megüç, raporda Malatya halkının kötü gösterildiğini ileri sürerek, "Eğer otobüslerde taciz varsa, bu yerel yönetimlerin suçudur. Otobüs fazla tahsis etsinler" diyerek, tramvay yapılmasını önerdi. 
 
CHP'li meclis üyelerinden Vahap Altunok raporu hazırlayanlara emeklerinden dolayı teşekkür ederken, Deniz Kayıkçı ise raporun yanlış anlaşılmalara neden olacağını ve Malatya halkının kötü gösterildiğini savundu. 
 
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Ali Doğan da, raporu savundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız