SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tadını Aldık Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:05
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından gerçekleştirilen konferanslar serisi etkinliği kapsamında, “Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisi” konulu bir konferans vermek üzere Malatya’ya gelen Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Malatyalı iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi.

Akkoza Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürü Murat Seki, akademisyenler, dernek ve oda başkanları katıldı.

Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, iş adamları ve sanayicilerle sohbet ederek, Türkiye ekonomisi ve hedefler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Türkiye ekonomisiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Yılmaz, Türkiye’de ekonomi yönetimi ve ekonomi politikalarının, 2002 yılından bu tarafa elde ettiği ivmeyi kaybetmeden bugün de devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, cari açık ile ilgili yapılacak çalışmaların varlığına değinerek, "Ekonomik karar alma birimleri bu ana kadar doğru kararlar aldılar. Son 2 yılda çok büyük ve yüksek bir büyüme gördük. Bunu yaşadık, bunun tadını aldık. Ama bu bize cari açık olarak yansıdı. Şu anda bu cari açığı ilk defa kendi inisiyatifimizle krize neden olmadan, kontrol altına aldık. Burada da alınacak bir takım yol var. Ama bunun yansıması düşük büyüme. Dolayısıyla ikisinin arasında bir ödünleşme var. Herhalde önümüzdeki dönemde de yani 5-10 yılı kapsayan bir dönemde bu ödünleşmeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır. Şu anda merkezi hükümetin özellikle teşvik uygulamalarıyla ilgili olarak aldığı kararlar da buna yöneliktir. Yani biz önümüzdeki dönemde çok kullandığımız ama hiç üretmediğimiz, çok tükettiğimiz ve az ürettiğimiz ürünleri üretmenin yollarını aramamamız gerekiyor. Bu cari açık büyüme ödünleşmesinden kurtulmak için bunu yapmalıyız" ifadelerini kaydetti.

Malatya'nın entelektüel düzeyi yüksek olan bir il olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Malatya, girişimci bir şehir. Tabi bu girişimciliğini üretimle ispat etmeye çalışıyor" dedi.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ise, BİLSAM olarak her yıl kültür kuşağı konferanslar dizisi gerçekleştirdiklerini belirterek, konferanslar kapsamında Malatya’nın ve Türkiye’nin değişik alanlardaki isimlerini vatandaşlarla buluşturduklarını aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız