SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahakkuk ve Tahsilatta Artış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2006 yılı içerisinde vergi tahakkuk oranında bir önceki yıla göre yüzde 14, vergi tahsilatında ise yüzde 25 oranında artış sağlandığı bildirildi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'da 2006 yılı içerisinde tahakkuk eden genel vergi tutarının 410 milyon 805 bin YTL, tahsil edilen genel vergi tutarının ise 341 milyon 61 bin YTL olduğu kaydedildi. 2005 yılında ise genel vergi tahakkuk tutarının 358 milyon 975 bin YTL, tahsil edilen genel vergi tutarının da 271 milyon 933 bin YTL olduğu belirtildi.

Genel vergi tahakkuk oranında bir önceki yıla göre yüzde 14, tahsilatta ise yüzde 25 oranında artış sağlandığı belirtildi.

2006 yılı içerisindeki 410 milyon 805 YTL tutarındaki genel gelirin 305 milyon 503 bin YTL'sinin vergi geliri, kalan kısmının ise vergi dışı gelirleri kapsadığı belirtildi.

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın açıklamasında, Malatya'da Gelir Vergisi mükellef sayısının 23 bin 826, Kurumlar Vergisi mükellef sayısının 3 bin 699, KDV mükellef sayısı 15 bin 80, Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellef sayısının da 81 bin 699 olduğu kaydedildi.

Malatya'da 2006 yılı içerisinde işe başlayan mükellef sayısının 5 bin 739, işi bırakan mükellef sayısının da 5 bin 882 olduğu aktarıldı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın toplam 383 personelle çalıştığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız