SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahkim Cezasını İndirdi, YMS Maçında Oynayacak!

0
Güncellendi - 2016-12-15 22:50:49
Tahkim Cezasını İndirdi, YMS Maçında Oynayacak!
A- A+ PAYLAŞ

Önceki hafta Eskişehir'de oynanan ve Eskişehirspor- Yeni Malatyaspor maçında kırmızı kart görüp PFDK tarafından cezalandırılan Yeni Malatyasporlu Caner ile Eskişehirsporlu Semih'in Tahkim Kurulu'na cezaların kaldırılması ya da ertelenmesi yönünde yaptıkları itirazlar reddedildi. Bu arada, Yeni Malatyaspor'un bu haftaki rakibi Göztepe'nin 3 maçlık cezası nedeniyle Pazar günü takımında yeralmaması gereken oyuncusu Halil Akbunar (fotoğraftaki), Tahkim Kurulu'nun cezasını 2 maça düşürmesi üzerine, Yeni Malatya maçında oynayabilecek.

CANER VE SEMİH'İN İTİRAZLARINA RED..

Tahkim Kurulu'nun Caner'in itirazıyla ilgili kararı şöyle:

"- Yeni Malatya Spor Kulübü futbolcusu Caner Arıcı'nın müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakadan men ve 6.500 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına; oybirliği ile,

- Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine; oybirliği ile.."

Kurul, aynı maçın 44. dakikasında Yeni Malatyaspor'lu Murat Akça'ya sert girdiği için kırmızı kart gören ve sahadan çıkarken aynı futbolcuya centilmenlik dışı harekette bulunan Eskişehirsporlu Semih'e verilen 3 maçlık cezaya yapılan itirazı da reddetti. Kurulun kararında, "..-Eskişehir Spor Kulübü futbolcusu Semih Şentürk'ün, rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakadan men ve 6.500 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına; oybirliği ile,

-Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine; oybirliği ile karar verildi." denildi.

GÖZTEPELİ OYUNCUNUN CEZASI İNDİRİLDİ, YMS MAÇINDA OYNAYACAK..

Öte yandan, Tahkim Kurulu TFF 1. Lig'in 11. haftasında oynanan ve 3-3 sonuçlanan 19 Kasım'daki Bandırmaspor maçında Göztepe'nin kırmızı kart gören oyuncusu Halil Akbunar hakkında verilen 3 maçtan men ve 6 bin 500 TL para cezasına itirazın ardından, bu futbolcunun cezasını düşürdü.

Kurulun kararı, "PFDK'ca; Göztepe A.Ş'nin futbolcusu Halil Akbunar hakkında, rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca verilen 3 resmi müsabakadan men cezası ve 6.500 TL para cezasının; FDT'nin 13. maddesine istinaden 1/3 oranında indirim uygulanması suretiyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası ve 4.333,00 TL para cezası olarak indirilerek onanmasına, oyçokluğu ile," ifadesi ile açıklandı.

Takımının geçen haftaki Adana Demirspor lig ve 29 Kasım günü Sivasspor'la oynadığı kupa maçında forma giymeyen Halil Akbunar, 2 maça indirilen cezasını tamamlamış oldu. Halil, önümüzdeki Pazar günü İzmir'de oynanacak Göztepe- Yeni Malatyaspor arasındaki 13. hafta karşılaşmasında forma giyecek.

24 yaşındaki orta saha sol kanat oyuncusu Halil Akbunar, Göztepe'nin en etkili futbolcularından biri.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Murat KIRÇUVAL (7 yıl önce)
    Şampiyon olurmuyuz bilemiyorum ama, Federasyona, hakemlere .ve diğer şampiyon adaylarına inat, çıkacak bu takım. Güneş balçıkla sıvanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat KIRÇUVAL (7 yıl önce)
    Şampiyoo olurmuyuz bilemiyorum ama, Federasyona, hakemlere ve diğer şampiyon adaylarına inat, çıkacak bu takım. Güneş balçıkla sıvanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahnet emrah idaçlı (7 yıl önce)
    Arkadaşlar boş verin bu işleri yok arkasında şu var bu var geçin bunları. Lig başlayalı bu takım iki hafta hariç diğer tüm haftalar lider gidiyor. Stada gelen taraftar sayısı ortada. Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin ne bu takım, ne bu şehrin insanı süper ligi hak ediyor mu? 9 milyon euro takım değerimiz var. aldığımız puan 26. Göztepe: 15 Milyon harcamış, Boluspor: 11 Milyon harcamış, Eskişehir: 25 Milyon harcamış, Balıkesir: 13 Milyon harcamış, Sivas: 20 Milyon harcamış. Halen bu takımı eleştirmek için yok iyi takımlarla oynamadı, falan olmadı filan olmadı gibi saçmalıklarla takımı kendi elimizle şampiyon edemeyeceğiz bu gidişle. Şampiypnluğa oynayan bütün takımlardan daha az para harcamışız. Bu takımın elbetteki eksikleri var. Ama şu unutulmasın bu takım beklenenden daha iyi bir yerde şu an bu da bir gerçektir. ilk yarı bitmesine 5 maç kaldı. 3 maçımız içerde mesela. diğelim ki sadece içerdeki maçları aldık. 35 puanla ilk yarıyı bitiriyoruz. Geçen sene 65-62 puanla süper lige çıkldı. Adana ve Karabük... Bazı şeyler için geç kalmamalıyız. Malatyadaki maçlarda pendik maçı veya Elazığ maçları gibi bilet bulamamız lazım bizim. 3.500 kişiyle şampiyon olunmaz arkadaşlar bunu sizde iyi biliyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Arkadaşlar Malatyalıyız takıma elbetteki sonuna kadar destek olacağız ama adı geçen oyuncuların hepsinin maçlarını izledim mesele lobi işi değil kart sonrası hakeme yapılan şiddetli itiraz dan dolayı inşallah bu ders olur sadık ın gördüğü karta bakın bi ne kadar saçma sapan bir sorunsuzca davranış ama ne olursa olsun inşallah biz izmirde yenilmeden döneceğiz takımın acilen psikolojik desteğe ihtiyacı var umarım hoca ve yönetim bu konuya çok acil bir şekilde el atar geç kalmadan takımın toparlanması lazım hadi malatyam direk rakibimiz olana Göztepe yi yen gel
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan (7 yıl önce)
    SIFIR DERT !! 2.YARI HEPSİ MALATYA YA GELECEK...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    gerçek buyukşehir başka oluyor maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Vehbi Doğan (7 yıl önce)
    İşte takımına ve şehrine sahip çıkma budur.Malatya'nın lobisi fazla değil Halil'in bizim maçta oynaması için yapılan oyunu Göztepe iyi oynuyor Caner'in oynaması için yapılan itirazda biz Malatyalılar lobi oluşturup iş yapamıyoruz işte Malatya'nın her konuda sahipsiz kaldığının bir küçük göstergesidir. Takdiri Malatyalı dostlara bırakıyorum saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (7 yıl önce)
    Çoook tarafsıız bir tahkim.....
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    sahipsizilik..Eskişehir tamamlanmayan stadyumda malatya maçını oynadı.O havayla bizi yendiler.Belki de haftaya başka stadyumda oynayacaklar bakın görün. .Göztepe en iyi adamını sırf bu maç oynasın diye cezasını indirtti.Malatyada caner çift sarıdan tek maç ceza alması gerekriken çift maç ceza aldı.Sahibimiz yok malesef.Bize yedirmezler şampiyonluğu.uyuyuyn siyasiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (7 yıl önce)
    Ne yaparlarsa yapsınlar allahın izni ile yeneceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selimm (7 yıl önce)
    Adamlarin basbakani var arkalarinda bizim kimimiz var goztepe farkli kazanirr
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (7 yıl önce)
    Bu ayıptır...
    0
    0
    Yanıtla