SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahkim Kurulu, EYMS’nin İtirazını Reddetti

0
Güncellendi - 2017-06-02 17:32:07
Tahkim Kurulu, EYMS’nin İtirazını Reddetti
A- A+ PAYLAŞ

Tahkim Kurulu, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'nün taraftarın 5’nci kez neden olduğu kötü ve çirkin tezahürattan dolayı 30 bin TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılması konusundaki karara ilişkin itirazını reddederek, kararı onadı.

TFF Tahkim Kurulu 1 Haziran 2017 günlü (28) sayılı toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek, kararını açıkladı. Tahkim Kurulu, Evkur Yeni Malatyaspor’un ‘1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılması’ kararını onadı. Buna göre, sarı siyahlılar, Süper Lig’deki ilk iç saha maçını seyircisiz oynayacak.

Tahkim Kurulu tarafından konuya ilişkin şu açıklamada bulunuldu: “Evkur Yeni Malatya Spor Kulübü'nün, PFDK'nın 25.05.2017 tarih ve E.2016-2017/1063 - K.2016-2017/1249 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Evkur Yeni Malatya Spor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 30.000 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir. FDT'nin 53/3. ve 53/4. maddeleri uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün A,B,C ve Kuzey Üst Tribün A,B,C,D bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir. Evkur Yeni Malatya Spor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir. Erteleme talebinin reddine, oybirliği ile karar verilmiştir.”

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • aalli cano (6 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız'a bu konuyu yazmamız lazım. İyi örgütlenip külliye ye bu iletilmeli. Erdoğan Malatya'ya her gelişinde Malatya'nın benim sevdam Malatyaspor benim sevdam diyor. Cumhurbaşkanlarının suçluyu af etme yetkisi var. Bizi affetmeli. Milyonlarca para harcanan stat boş tribünlerle mi açılış yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Padişahım çok yasa
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yusuf Çankaya (6 yıl önce)
    Ya arkadaşlar benim anlam veremediğim deplasmanda yapılan bir kötü tezahürata nasıl olunur'da iç saha maçı seyircisiz oynatılır. Bu resmen PFDK'nın yanlı tutumudur ve düşmanlıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (6 yıl önce)
    Ziraat Türkiye kupasında ,başakşehirde oynayan emre nin kafasına atılanlar,sahaya atılmaları, tv den milyonlar gördü.Eğer tezahürata seyircisiz oynama cezası veriliyorsa,bu hesaba göre Konyaspora Tüm sezon seyircisiz oynama cezası verilmeli.Adaletiniz bu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    TFF disiplin kurulu ve Tahkim Kurulu tam bir Yeni Malatyasor aleyhtarı davranış içinde Türkiye Kupasında Konya taraftarı Sahaya sürekli yanıcı ve yabancı madde attı.TFF ne yaptı tıs yok.Eğer TFF ve disiplin kurulu kafayı bize taktıysa yinede bizim cahil cühela ve küfürbaz seyircimiz sebep oluyor ve ceza verdirmek için çabalıyor.Velhasılı kelam adam olmayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)
    Tahkim ve PFDK'nın azılı Malatyaspor düşmanlığı yaptığı artık tescillenmiştir.
    0
    0
    Yanıtla