SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahkim'den Cezaya Onay

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:42
Tahkim'den Cezaya Onay
A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Yeni Malatyaspor Kulübü'ne verdiği cezaları onadı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Malatyaspor ile Fethiyespor arasında 28 Mayıs'ta Konya'da oynanan ve Yeni Malatya'nın 4-2 mağlup olarak elendiği play-off yarı final maçından sonra meydana gelen olaylar nedeniyle, kulübe ve başkan Ertan Mumcu ile yönetici Selçuk Günaydın ve kaleci antrenörü Semih Dülger'e ceza vermişti.

Yeni Malatyaspor’un cezayla ilgili sunduğu itiraz dilekçesini değerlendiren Tahkim Kurulu, yaptığı müzakere neticesinde itirazları reddederek, cezaları onadı.

Tahkim Kurulu’nun kararı şöyle: “Yeni Malatya Spor Kulübü'nün Başkanı Ertan Mumcu, idarecisi Selçuk Günaydın ve kaleci antrenörü Semih Dülger ile ilgili PFDK'nın 04.06.2013 tarihli ve 2012-2013/1137 E., 2012-2013/1339 K. sayılı kararına itirazına dair Kurulumuzun E.2013/168 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde; PFDK'ca Yeni Malatya Spor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu'ya müsabaka hakemine yönelik hakaret eylemi nedeniyle FDT'nin 42/1-b maddesi uyarınca 60 gün hak mahrumiyeti cezası ve 7.500.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine karar veriliştir. Kulüp Başkanı Ertan Mumcu hakkında verilen hak mahrumiyeti cezasının ve verile fer'i cezasının ertelemeye uygun olmaması nedeniyle cezanın ertelenmesi talebinin reddine oybirliğiyle karar verilmiştir. PFDK'ca Yeni Malatya Spor Kulübü İdarecisi Selçuk Günaydın'a ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik hakaret eylemi nedeniyle FDT'nin 42/1-b maddesi uyarınca 60 gün hak mahrumiyeti cezası ve 7.500.-TL para cezası; ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakaret eylemi nedeniyle FDT'nin 42/1-b maddesi uyarınca 60 gün hak mahrumiyeti cezası ve 7.500.-TL para cezası olmak üzere cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 120 gün hak mahrumiyeti cezası ve 15.000.TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Kulüp idarecisi Selçuk Günaydın hakkında verilen hak mahrumiyeti cezasının ve verilen fer'i para cezasının ertelemeye uygun olmaması nedeniyle cezanın ertelenmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir. PFDK'ca Yeni Malatya Spor Kulübü kaleci antrenörü Semih Dülger'e ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik hakaret eylemi nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4.maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 2.000.-TL para cezası; ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakaret eylemi nedeniyle FDT'nin 42/1-c ve 35/4.maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 2.000.-TL para cezası olmak üzere cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 6 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 4.000.TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Kurulumuzun daha önceki kararlarına dayanak oluşturan ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 103. maddesinde düzenlenen "yaptırımın ertelenmesi" ne ilişkin kararlarında açıklanan erteleme şartlarının olayda gerçekleşmemiş olması karşısında cezanın ertelenmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız