SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tahmini 250 Bin Kişi Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, 11-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'ni değerlendirdi. Fuar ve festival etkinliklerini tahmini 250 bin kişinin izlediğini, gezdiğini söyleyen Akın'a basın mensupları organizasyon maliyeti ve kortej ile diğer törenlerdeki AKP görüntüsünü sordu.

Akın'ın, fuar ve festival değerlendirmelerine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın bir toplantı düzenleyerek, 11-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

19 Temmuz Perşembe günü Şelale Lokantası’nda düzenlenen yemekli toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı ve Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzettin Cengiz ile bazı daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Konuşmasının başında herkesin Regaib Kandilini kutlayan Başkan Akın, ayrıca 22 Temmuz tarihinde yapılacak olan genel seçimlerin de hayırlara vesile olmasını diledi.

Fuarların, ticari ve tanıtım yönlerinin yanında kent insanının bir araya gelmesine, birlik, beraberlik ve kaynaşmalarına vesile olduğunu söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, “1973 yılından beri zaman zaman kesintilere uğrasa da kutlanmakta olan ve o zamanki adıyla Kayısı Şenlikleri, 1993 yılında fuara dönüştürülmüş, bizim dönemimizde de uluslar arası statüye kavuşturulmuştur” dedi.

Fuarın bu yıl ilk kez yeni kurulan kapalı stand alanında yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Akın, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin standartlarına uygun olarak yapılan 9 bin m2’lik yeni fuar alanının hem firmalar için hem de ziyaretçiler için büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Kapalı Fuar alanına firmaların büyük ilgi göstererek stand alanının tamamının kiralandığını belirten Başkan Akın, fuara 140’ı Malatya’dan, 34’ü de Malatya dışından olmak üzere toplam 174 firmanın katıldığını bildirdi.

Daha önce fuarın çadırda kutlanmasından dolayı firma yetkilileri ve ziyaretçilerin ortamın sıcaklığından şikayet ettiklerini, ancak yeni kurulan kapalı alanın çatısının yalıtımlı malzeme ile kaplandığı için böyle bir sorunun yaşanmadığını kaydeden Başkan Akın, önümüzdeki yıl devreye girecek olan iklimlendirme klima sistemi sayesinde ısının otomatik olarak ayarlanabileceğini söyledi.

Kayısı Festivali ile ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ürdün, Karadağ, Romanya ve Bulgaristan halk dansları toplulukları ile komşu illerin halk oyunları ekipleri katılarak çeşitli gösteriler yaptığını belirterek, “Ayrıca 2. Uluslar arası Kommagene Gençlik Buluşması çerçevesinde Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Ürdün, Hollanda, Moldova, ABD, Meksika, Brezilya ve Avusturya’dan 34 kişilik gençlik grubu ilimize gelerek, şehrimizin tarihi turistik yerlerini gezdiler. Öyle tahmin ediyorum ki bu tür gençlik gruplarının ilimize yaptıkları ziyaretlerin yurt dışında Malatya’nın çok daha iyi bir şekilde tanıtılmasında büyük payı olacaktır.

15. Malatya Fuarı ve Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali bünyesinde bu yılda “En İyi Yaş Kayısı Yarışması” ile Altın Kayısı Spor Turnuvası çerçevesinde sokak basketbolu, yüzme, bilardo, halk koşusu, trap skit yarışları düzenlendi, çeşitli gösteriler gerçekleştirildi” dedi.

Göreve geldikten sonra kayısı ile ilgili sorunların tespit edilerek ortak çözüm yollarının bulunması ve kayısımızın yurt dışında tanıtımının yapılması, yeni pazarlar bulunması amacıyla ilki 2005 yılında gerçekleştirilen “Uluslar arası Kayısı Sempozyumu”nun geçen yılki katılımcıların talebi üzerine Eylül ayı içerisinde düzenleneceğini kaydeden Başkan Akın, diğer etkinlikler ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Festival kapsamında ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan 232 çocuğumuzu sünnet ettirdik.

Yine fuar ve festival süresince Mişmişpark fuar alanında bulunan Kemal Sunal sahnesinde çocuklara yönelik tiyatro oyunları, Karagöz-Hacivat gösterileri ve orta oyunlar sergilendi.

Festivale Malatyalı sanatçılarımızdan Muzaffer Erdoğan, Nevzat Soydan, Selahattin Yalçınkaya, Sadi ve Canan Özaçar’ın Yanısıra Erzurumlu Aşıklar Rahim Sağlam İle İhsan Yavuzer renk kattılar. Yine sevilen sanatçılarımızdan Murat Göğebakan, Nalan, Burcu Güneş, Ferhat Göçer, Sebahat Akkiraz, Alişan, Nuray Hafiftaş, Ahmet Özhan, Şükriye Tutkun ve İbrahim Erkal’in konserleri büyük ilgi gördü.

Bu yılki fuar ve festivali tahmini olarak 250 bin dolayında kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkan Akın, “kardeş şehrimiz Saarbrücken Belediyeler Birliği Başkanı Michael Burkert ailesiyle birlikte; Yine Avrupa Malatyalılar Federasyonu başta olmak üzere yurt dışında yaşayan çok sayıda hemşerimiz ile 100 kişiden fazla MEV heyeti fuar ve festivalimize katılmışlardır” dedi.

Fuar ve festival etkinliklerini çeşitli yayınlarla halka duyuran basın camiasına da teşekkür eden Başkan Akın, hedeflerinin vatandaşların da destek ve katkılarıyla önümüzdeki yıllarda fuar ve festivali çok daha güzel bir şekilde kutlamak ve ihtisas fuarları düzenlemek olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan ihtisas fuarları sayesinde Malatyamız ticari açıdan da bir çekim merkezi haline gelecek ve bölge şehri olacaktır.

Bu yönde hazırlıklarımız devam etmekte olup, 2008 yılı ihtisas fuarı takviminde yer alabilmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile gerekli yazışmalar yapıldı” şeklinde sözlerini tamamladı..."

SORULAR..
Açıklamalarının ardından belediye başkanı Akın'a, organizasyonun maliyeti konusunda sorular yöneltildi. Akın, net olmamakla birlikte kendisine verilen bilgilere göre 250 milyar civarında bir paranın harcandığının belirtildiğini, kesin rakamın önümüzdeki günlerde muhasebesi yapıldıktan sonra basına iletileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı, kortejdeki ve diğer bazı etkinliklerdeki AKP görüntüsü ile AKP dışındaki siyasilere davetiye gönderilmemesi eleştirilerini de, kendilerinin ayrımsız olarak tüm milletvekillerine ve siyasi partilere davetiye gönderdiklerini belirterek, 'Seçim dönemi nedeniyle ellerine geçmemiş olabilir' dedi. Akın'ın bu sözünden milletvekili davetiyelerinin TBMM'ye gönderildiği anlaşıldı. Akın, korteje katılan AKP'liler ile ilgili olarak da, davete icabet edenlerin orada bulunduğu savunmasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız