SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahmini Bütçe 658.3 Milyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:34
Tahmini Bütçe 658.3 Milyon
A- A+ PAYLAŞ

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin ardından fiilen büyükşehir olacak Malatya’nın büyükşehir belediyesinin tahmini bütçesi 658 milyon 347 bin 70 TL olarak belirlendi. 

2 Ekim’de yapılan Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Malatya Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı bütçesi bugünkü meclis toplantısında kabul edildi.

Malatya Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını, Başkan Vekili Hüseyin Apak başkanlığında toplanarak gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme geçilmeden önce meclis üyeleri tarafından verilen soru önergeleri okundu ve bazı daire müdürlüklerinin gündem dışı verdiği teklifler okunarak oylandı ve  gündeme alındı.

Bir önceki toplantının karar özeti oylandıktan sonra gündemin diğer maddeleri arasında yer alan kadro iptal-ihdası ile ilgili yapılan teklifleri kabul edildi, S Plaka yönetmeliğinde sigorta ile ilgili kısımlarında da bazı değişiklikler yapılması kararlaştırıldı. 

Malatya Belediye Meclisi’nin son aylarda klasik gündem maddeleri arasında yer alan isim değişikliği talebi de toplantıda yer aldı. Belediyeye yapılan itirazlar doğrultusunda bazı cadde ve sokak isimleri değişikliği, İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda kabul edildi. 

‘Size madalya vermek lazım’

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı bütçesi de toplantıda onaylandı.  Ekim ayındaki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 658 milyon 347 bin 070 lira tutarındaki tahmini bütçe oylanarak kabul edildi. 

Tahmini bütçenin oylanması sırasında söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş, ‘Gider ve gelirleri kuruşu kuruşuna denk getirmişsiniz. Ben emekli bir adamım ve yıllardır gelir ve giderimi bu kadar düzgün denk getiremedim. Bu bütçeyi yapanlara da madalya vermek lazım!’ dedi.

Ağdaş’ı yanıtlayan Başkan Vekili Hüseyin Apak ise, bunun tahmini bir bütçe olduğunu, farklı oranlarda gerçekleşebileceğini belirterek, gelir ve gideri denk getirmenin kanuni bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

‘Cari hizmetlerle fakir fukaranın organlarını alacaksınız’

Bu arada Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Asuman Sarıtaç, Organ Bağış haftası nedeniyle kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla meclise verdiği soru önergesinde organ bağışında bulunan vatandaşların içmesuyu faturaları ile ulaşım hizmetlerinde indirim yapılmasını teklif etti.

Önerge üzerinde söz alan Bağımsız üye Mehmet Moran, Sarıtaç’ın organ bağışına ilişkin hassasiyetine saygı duyduğunu ancak bu yöntemin aynı zamanda fakir fukaranın organının alınması demek olduğunu söyledi. Moran “Vatandaşlarımızın fakirliğinden istifade etmek anlamına gelir. Belediyenin cari hizmetlerinden indirim yaparak organ bağışını teşvik etmek inancımızla bağdaşmayacağı gibi bunun sosyal ve hukuksal boyutları var. Bence bu işi konunun uzmanları tartışsın ve meclise geniş kapsamlı bilgi verildikten sonra gündeme getirilsin’ önerisinde bulundu.

Moran’ın değerlendirmesini yanlış anlayan Sarıtaç ise ‘Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımız son nokta ve organ bağışının zekat olacağını belirtti. Dinimizce sakıncası yok. Biz Malatya Belediyesi olarak böyle bir olayı gündeme alırsak farkındalık yaratmış oluruz’ dedi.

Sarıtaç’a yanıt veren Moran ise “Diyanet İşleri Başkanlığımız organ bağışının dinen sakıncası olmadığını söylemiştir ancak yol ve suda indirim yapıp organ alın dememiştir. İleride bunun sosyal açıdan bazı sakıncaları doğabilir. Bu konuda uyarılarımı dile getirdim” sözleriyle yanıtladı.

İmar Maddeleri

Gündemin imar maddeleri arasında bulunan ve son meclislerde sürekli gündeme gelen imar planında blok nizam 7 kat konut alanı olan Çilesiz Mahallesi’ndeki (Fahri Kayahan Bulvarı) bir arsaya akaryakıt ve LPG istasyonu olarak değiştirilmesi talebi yine erteledi. Yeşiltepe bölgesindeki bir arsaya kat artışı talebi mania uçun planı içerisinde kaldığı için reddedilirken, İlyas Mahallesi’ndeki bir arsaya kat artırımı talebi kabul edildi. Uçbağlar Mahallesi’ndeki bir arsanın trafo yapımı için TEDAŞ’a tahsisi, Şifa Mahallesi’nde sağlık tesisi alanı olarak imar planına işlenen bir parselin sağlık tesisi alanından çıkarılması değişikliği önergesi kabul edildi. Çilesiz mahallesinde bulunan ve imar planında 4 kat olarak belirtilen arsanın 5 kata çıkarılması değişikliği talebi ve yine Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve imar planında 14 kat olarak işlenen parselin yoğunluk sabit kalma koşulu ile 12 kata düşürülmesi talebi oylanarak kabul edildi. 

Çakır 1.5 Milyon Yetkisi

Gündem dışı verilen ve MOTAŞ’a çeşitli işlerde kullanılmak üzere 1.5 milyon TL kredi alınması ve kredinin kullanılması için belediye başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi önergesi de mecliste kabul edildi. 

Gelecek ayki toplantının 4 Aralık’ta yapılması kararlaştırıldıktan sonra  Meclis toplantısı  sona erdi.

HABER: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız