SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahran'da Turizmi Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 17-19 Ocak tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da yapılan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası kurul toplantılarına katıldı ve yaptığı konuşmada Türkiye'nin turizm sektöründeki gelişimini anlattı.

Gezi ve toplantılara ilişkin olarak TSO'dan yayınlanan basın bülteni şöyle:

"17–19 Ocak tarihleri arasında İran’ın Başkenti Tahran’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) Genel Kurul, Yürütme Kurulu ve Komite toplantıları yapıldı. Toplantılara Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TOBB heyeti katıldı.

TOBB heyeti, İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası’nda, Tahran’da yapılan Turizm Komitesi toplantısına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç başkanlığında iştirak etti. Erkoç toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin turizm alanında önemli bir gelişme kaydettiğini, 1980’lerde Türkiye’nin turizm gelirinin sadece 326 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Hasan Hüseyin Erkoç şunları söyledi:

“30 yıl önce 1 milyon 300 bin kişi ülkemize gelirken, Türkiye’nin 10 milyon turist çekmesi hedefleniyordu. Geçen yıl Türkiye’ye 28 milyon turist geldi. Hedef 10 milyondu, 28 milyon oldu. Turizmde dünyanın ilk 7 destinasyonundan biriyiz. Ayrıca krizde turist sayısını artıran tek ülkeyiz. Türkiye turizm geliri açısından da dünyada 9. sırada yer almaktadır. Türkiye, belgeli ve belgesiz toplam 1 milyonu aşan yatak sayısı ile de dünyanın 9. uncu en çok yatağa sahip ülkesidir. Turizm sektörü, Türk ekonomisinde en fazla yatırım yapılan sektörlerden biridir. Türkiye’de turizm 2010 yılında dünya hızının üzerinde büyüyerek, hem turist sayısında hem de turizm gelirlerinde %10 düzeyinde artış yaşamıştır.”dedi.

Türkiye’de turizm sektörünün çeşitliliğine de dikkat çeken Erkoç, Türkiye’nin bu deneyimi ECO ülkeleri ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti. Toplantıda Türkiye’nin turizm sektöründe kaydettiği gelişmeleri takdirle karşılandığını ve Türkiye’nin turizm sektöründe model olduğunu ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız