SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahrik İndirimi

A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl Şubat ayında, kocası tarafından öldürülen 2 çocuk annesinin katiline, kadının Facebook sayfasındaki yazıları nedeniyle ceza indirimi yapıldı

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşması sonuçlandı. Davanın karar duruşmasında sanık avukatı Bayram Özcan, mahkemeye yaptığı esas hakkındaki savunmasında, olay günü eve gelen Hüseyin Ş.'nin karısını evde başka bir erkekle otururken gördüğünü ve cinayet sonrası yapılan incelemelerde kadının olay günü evde bulunan erkekle birlikte olduğunun tespit edildiğini, bu durumun tahrik unsuru olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Maktulenin öteden beri Facebook isimli paylaşım sitesine girdiği, bu sitede kendisini kızlık soy ismi ile tanıttığı, ilişki durumu bakımından ise evli olmasına rağmen "ilişkisi yok" olarak tanıttığı, maktulenin bilgisayarı üzerinde yapılan incelemeler ile anlaşılmıştır. Sanık savunmasında olay günü eve gittiğini ancak kapının arka tarafında da anahtar olması nedeniyle önce kapıyı açamadığını bilahare gitmesinde ise kapıyı açabildiğini, kapıyı açarak eve girdiğinde ise evde tanımadığı genç bir erkek bulunduğunu, eşinin ise bir kolu çıplak olduğu halde bluzunu düzeltmeye çalıştığını ve bu surette tartışmaya başladığını savunmuştur" ifadelerini ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı da verdiği mütalaasında sanığın, eylemini maktule olan eşinin başka erkeklerle birlikte olduğu iddiasıyla hiddetlenerek gerçekleştirmiş olması sebebiyle hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de tahrik indirimi uygulayarak toplam 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Bu arada, Kadime Ş.'nin sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'taki kişisel sayfasına cinayetten 1 gün önce, "Hayat yanmak için ölmeyi beklemek değil, yaşarken ölmeyi seçmekmiş. Yanmak yolları göze almak değil, yolun sonunda senin olmayacağını bilmekmiş" şeklinde mesaj yazdığı ortaya çıkmıştı.

Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi'nde 20 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen olayda 2 çocuk annesi Kadime Ş. (42), kocası Hüseyin Ş. (48) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız