SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahrir'de Askeri Yönetime İhtar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:05
Tahrir'de Askeri Yönetime İhtar...
A- A+ PAYLAŞ
 
Müslüman Kardeşler'in çağrısıyla Mısır devriminin simgesi Tahrir Meydanı'nda askeri yönetimi ve parlamentonun feshedilmesini protesto etmek için binlerce kişi toplandı. Askeri yönetim ise, Anayasa Mahkemesi'nin kararının gerekli olduğunu açıkladı.
 
Mısır'da devrik lider Hüsnü Mübarek'in sağlık durumu ciddiyetini korurken, askeri yönetimi ve parlamentonun feshedilmesini protesto etmek için binlerce insan, devrimin simgesi Tahrir Meydanı'nda gösteri yaptı.
 
Müslüman Kardeşler'in çağrısıyla yapılan protesto gösterisine, ülkedeki sol muhalefet de destek verdi.
 
Mısır'daki Yüksek Askeri Konsey ise, Anayasa Mahkemesi'nin parlamentoyu feshetme kararının gerekli olduğu yönünde bir açıklamam yaptı. İnsanların barışçıl yolla protesto gösterileri düzenleme hakkına sahip olduğu belirtilen açıklamada, cumhurbaşkanlığı için yarışan iki adayın, sonuçlar açıklanmadan zaferlerini ilan etmesi kınandı.
 
ŞEFİK: SEÇİMİ BEN KAZANACAĞIM
Mısır'da bağımsız cumhurbaşkanı adayı Ahmed Şefik de, seçimin ikinci turunda kazananın kendisi olacağını öne sürdü.
 
Seçimin ikinci turundan sonra ilk kez açıklamalarda bulunan Şefik, seçimin resmi sonuçlarının önümüzdeki hafta başında açıklanacağını ve kazananın kendisi olacağını savundu.
 
Müslüman Kardeşler ve kendisine muhalif olan bazı grupların Yüksek Seçim Kurulu'na baskı yapmak için eylemler düzenlediklerini iddia eden Şefik, ''Ben şimdiden net bir şey söylemek istemem. Kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek. Ben kurulun vereceği her karara saygılıyım'' dedi.
 
Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, oy sayımının bitiminden hemen sonra seçimi kazandığını duyurmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız