SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tahsilat Oranımız Yüzde 90"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:54:24
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, “SGK prim tahsilat oranımız yüzde 90’dır” dedi. 

Kurumda SGK haftası nedeniyle basın açıklaması yapan SGK Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, “Her yıl 16 Mayısı içine alan hafta SGK haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da Malatya’da SGK haftasını tüm personelimiz ve Vatandaşlarımızla kutluyoruz. Malatya’da 260 çalışanımız ile il merkezi ve ilçelerimizde hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumunda önceliğimiz vatandaşlara güler yüzlü, kolay ve hızlı erişilebilir hizmet sunmaktır. Bu amaçla dört ilçemizde sosyal güvenlik merkezi kurulmuştur.

Ayrıca, vatandaşlarımız Kuruma gelmeden de internet aracılığıyla e-devlet şifresi ile bir çok bilgilerine ulaşabilmektedir. Aylık talebini internet üzerinden yapabilmektedir.

Bu hafta içerisinde Kurumumuzu tanıtmak, sosyal güvenlik bilincini oluşturmak ve vatandaşları en temel hakları olan sosyal güvenlik hakkında bilgilendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu hafta ise Malatya AVM önünde beş gün süre ile sosyal güvenlik merkez müdürlüğümüz bulunmayan ilçelerimizden Arapkir, Kuluncak ve Yazıhan İlçelerinde birer gün süre ile vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirecek stantlar açtık. Bu stantlarda görevli personelimiz bilgilendirme broşürleri dağıtmanın yanı sıra vatandaşlara sosyal güvenlik konusunda her türlü bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti vermektedir"m dedi.

İ.Ü. Turgut Özal Tıp Merkezi işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kapsamında personelin ve kuruma gelen vatandaşlar kan bağışında bulunduğunu da kaydeden Kara, "Bundan sonraki çalışmalarımızda denetimlerimizi artırarak kayıtsız sigortalı kalmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle işverenlerimize de çalışanlarının bugün ve gelecekteki haklarını gasp etmemeleri için çağrıda bulunuyorum. Bildirilmeyen her sigortalı yalnız çalışanın değil, bir kadının, bir çocuğun ya da bir annenin geleceğine de kayıtsız kalmak demektir” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kara, “SGK prim tahsilat oranımız yüzde 90’dır. Hedefimiz bu oranı daha yükseklere çıkarmaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız