SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahsis Mahkemeye, Yer Lunaparka!

A- A+ PAYLAŞ
İstinaf Mahkemeleri diye de adlandırılan ve 9 ilde kurulan Bölge Adliye Mahkemeleri için aday illerden biri olmasına rağmen devre dışı kalan Malatya'nın, daha sonra yapılacak bir değerlendirmeyle bölge merkezlerinden biri olabileceği açıklamaları nedeniyle "muhtemel mahkeme" için tahsis edilen belediyeye ait alanın 3 yıllığına bir lunapark işletmesine kiraya verilmesi, Malatya'nın bu umudunun kesilmesi şeklinde yorumlanıyor.
 
Yargıtay'ın yükünün azaltılmasını sağlamaya yönelik olarak yapılan bir düzenleme doğrultusunda oluşturulması kararlaştırılan İstinaf Mahkemeleri gündeme geldiğinde, Malatya da talip olmuş, bölge merkezlerinden birinin Malatya olması yönünde iktidar partisi siyasileri umut veren açıklamalar yapmışlar, ancak 9 il arasında Malatya yeralmamıştı.
 
İhtiyaca göre yeniden yapılacağı belirtilen değerlendirmede İstinaf Mahkemesi kurulabileceği umudu siyasilerin açıklamaları nedeniyle tekrar gündeme gelirken, Malatya Belediye Meclisi de, bu mahkeme için Kömür Tevzi Alanı'nı tahsis etmeyi kararlaştırmıştı. Bu karardan çok uzun bir süre geçmemesine karşın, mahkeme için tahsis edilen alanın yıllığı 80 bin liradan 3 yıllığına bir lunapark işletmesine kiralandığı bildirildi. 
 
Bu durum, mahkemenin kurulmasından umudun kesilmesi şeklinde yorumlandı ve  “Malatya, Bölge İstinaf mahkemelerinin kurulacağı ilk 8 il arasında yer almasına rağmen, siyasilerin beceriksizliği ve sahiplenmemesi nedeniyle komşu bir ile kaydırıldı.  İkinci etapta kurulacak iller arasında da garanti görülen Malatya, maalesef siyasilerin duyarsızlığı nedeniyle ekarte edilmiştir. Personel olmaması nedeniyle kurulamıyor gerekçesi de bir safsata. Malatya hiçbir dönemde bu kadar siyasi anlamda bu kadar sahipsiz kalmamıştı “ değerlendirmeleri yapıldı.
 
Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, Bölge İstinaf Mahkemesinin Malatya’ya kurulacağı yönünde umutlarını koruduğunu, daha önce kurulan İstinaf mahkemelerinin ise hakim-savcı açığından dolayı hayata geçirilemediğini belirterek, “Mevcutlar faal hale gelmeden yenileri kurulamaz” dedi. Kutlubay, “Biz her fırsatta dile getiriyoruz; Bölge Adliye Mahkemelerinden birisinin de Malatya'ya kurulmasını istiyoruz. Malatya, mevcut durumu, ekonomik, sosyal ve gelişmişlik düzeyi ile bunu hak eden bir kent. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde bunun hayata geçirileceğine inanıyoruz” dedi. 
 
Kutlubay, alanın lunapark işletmesine tahsis edilmesiyle ilgili olarak da, “Bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Zaten istinaf mahkemelerinin kurulması gündeme geldiğinde gereken yapılır, üç yıl beklenmez” ifadelerini kullandı.
 
İstinaf Mahkemesi diye de adlandırılan Bölge Adliye Mahkemeleri İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Ankara, Samsun, Erzurum ve Diyarbakır merkezli olarak kurulmuş, Malatya da Adana'ya bağlanmıştı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız