SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahtalı Hamamı Yeniden..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:38:26
Tahtalı Hamamı Yeniden..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarihi Tahtalı Hamam’da mimar ve mühendislerle birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Tahtalı Hamam’ın istişareler sonucu aslına uygun veya kültür merkezi olarak kullanılması noktasında karar verileceğini söyledi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarihi Tahtalı Hamam’da mimar ve mühendislerle birlikte yaptığı incelemeler sonrası açıklamada bulundu. Başkan Gürkan, Tahtalı Hamam’ın önemine dikkat çekerek, “Tahtalı Minare Hamamı 18.yüzyılın ikinci yarısında günümüze varan nadir eserlerden birisidir. Birisi de Askerlik şubesi, 19.yüzyılların başında olan bir eserdir. Tahtalı minarede hamamı da 18. yüzyılların sonlarında kalan Malatya'nın hafızası olarak değerlendireceğimiz bir eserdir. Bilindiği gibi varisleri toplayarak belediyenin üzerine aldık. Bununla ilgili mimarımız gerekli restorasyon çalışmalarını başlattı. Sivas Koruma Kurulu’na intikal ettirildi ve revize doğrultusunda şu anda inceleme aşamasına gelmiştir. Burası yapıldıktan sonra işlevsel anlamında, hamam konusundaki tereddütlerimiz veyahut ta buranın kültür merkezi olma noktasındaki düşüncelerimiz, hem mimar arkadaşlarımızla, hem de sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarla paylaşma noktasına gittik. Buradaki mimari anlamdaki özellikleri de göz önünde tutarak, buranın hamam mı yoksa kültür merkezimi olma noktasında istişarelerimiz devam etmektedir. İstişareler sonrası buranın hamam ya da kültür merkezi olma noktasında restorasyona gidilecektir. En kısa zamanda koruma kurulunda var olan projesi çıktıktan sonra ihalesi yapılıp, hamam konusunda yapılacaksa uzman olan kişilere yaptırmamız gerekir düşüncesindeyim. Burası var olan hamamlar içerisinde gerçektende şaheser konumunda. Buranın aslına uygun bir şekilde projeleri tamamlandıktan sonra restorasyonları tamamlanıp ve arkadaşlarımızla istişare ederek işlevsel görevini yürütecektir” dedi. 

Yüksek İnşaat Mühendisi Kemal Rahmi Şener ise, Tahtalı Hamam’ın aslına uygun kullanılmasından yana olduklarını belirterek, “Türkiye'de işletilme güçlüğünden dolayı kültür merkezi, cafe, bazen de otel,  konaklama hizmetlerinde dönüştürüldüğünü görmekteyiz. Şahsi anlamda değerlendirmek gerekirse, kültürlerin devam ettirilebilmesi için hamam kültürü Osmanlı’dan günümüze gelen bir kültürdür ve yaşatılması gereken bir kültür olarak görmekteyim. Buranın hamam olarak değerlendirilmesi gerekir düşüncesindeyim. Buranın aslına uygun bir hamam olarak kalmasından yanayım. Bölgede doğru hizmet verebileceğine inandığım bir hamam. Yabancılara da yeni nesillere de hamam kültürünü ve hamamı anlatabileceğini düşündüğüm bir yapı” diye konuştu. 

Yüksek Mimar Nilgün Şener’de, “Başkanımızın daveti üzerine geldik. Hamam çok güzel ve etkilendik. Bende buranın hamam olarak değerlendirilmesi gerekir düşüncesindeyim. Başarılı bir çalışma olmuş. Başkanıma ve mimar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız