SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahtalı Hamamı'na 500 Bin TL

0
Güncellendi - 2017-11-01 04:23:52
Tahtalı Hamamı'na 500 Bin TL
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin Tahtalı Hamamı'nı 500 bin TL ödeyerek satın aldığı bildirildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, atıl durumdaki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalara devam edeceklerini belirterek, bu kapsamda tarihi Tahtalı Hamam’ın tapusunu varisleri ile yapılan görüşmeler sonucu alındığını söyledi. Başkan Gürkan, tarihi hamamı restore ederek, Battalgazi ilçesine ve Malatya’ya kazandıracaklarını belirterek, “Malatya’mızda tarihi, kültürel değerlerimiz korumak ve gelecek kuşaklara aktarılması hususunda Malatya’nın kent fikri, kent hafızası, Malatya’nın mihenk taşı Tahtalı Hamamı da mülk sahipleri ile anlaşarak belediyemizin mülküne kattık. En kısa zamanda Tahtalı Hamamı da aslına uygun şekilde restore edilerek Malatya’mıza ve Battalgazi’mize sunmak üzere belediye olarak gerekli çabayı göstereceğiz” dedi. Gürkan, Tahtalı Hamam’ın varislerinin göstermiş olduğu kolaylıktan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı ve Sanat Tarihçisi Doç. Dr. İsmail Aytaç, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın daveti üzerine, Büyük Mustafa Paşa Mahallesi’nde bulunan tarihi Tahtalı Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Sanat Tarihçisi Doç. Dr. İsmail Aytaç, Tahtalı Hamam ile Tahtalı Minare Camii’nin bütüncül bir proje olarak ele alınmasının daha uygun olacağı kanaatinde olduğunu belirterek, “Tahtalı Hamamı’nı 1989’dan beri geziyorum. Belediye bir irade göstererek restore etmek istiyor. 19. yüzyılın sonlarında yapılan bir hamam. Tarihi yapı olarak oldukça sağlam, çok işi yok ve sorunu yok. Restorasyon projesi yapılıp Malatya yaşamına katkıda bulunacak düzeye getirilebilir. Özellikle Tahtalı Camii ile birlikte bir bütünlük gösteriyor. Beraber düşünülüp restore edilirse gelecek nesillere aktarmış oluruz. Hamamın bütün aksamları, bütün mekânları var. Bizim Türk hamamların tüm özellikleri taşıyor. Bazı kısımları yıpranmış olsa da sağlam sayılabilecek bir hamam. Aslında şehirlerin esas sahipleri belediyelerdir. Belediyemizin böyle bir görevi üstlenmesi takdir edilmelidir. Bu örnekler daha da çoğalacaktır. Geçmiş bugün ve gelecek üçayağı üzerinde hayatımız devam ediyor. İnsanlar geleceği ne kadar merak ediyorsa geçmişi de merak etmektedir. Belli bir yaştan sonra geçmişi daha da arar oluruz. Belediyede bu geçmişi arayan bu saygıyı bu örnekle olduğu gibi ispatlamış oldu. Ve bu gibi çalışmaları devam ettireceklerine inanmaktayım” dedi.

HAMAM İÇİN 500 BİN TL ÖDENDİ 

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde tarihi Tahtalı Hamam’ın varisleri ile yapılan görüşmeler sonucu 500 bin TL ödenerek Battalgazi Belediyesi tarafından tapusu alınan hamamın restorasyon çalışmalarına kısa sürede başlanılması hedefleniyor.

Kitabesi bulunmayan, ancak mimari özellikleri ile son Osmanlı eseri olduğu belli olan tarihi Tahtalı Hamam’ın atıl durumdan kurtarılması için yaşanan bu gelişme, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Dikdörtgen planlı ve kesme taştan olan tarihi hamam, üç bölümden oluşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız