SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahtalıminare'de Hatim Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez Tahtalı Minare Camii'nde "Hatim Merasimi" düzenlendi.

Sıtmapınarı Halep Caddesi mevkiindeki Tahtalı Minare Camii'nde düzenlenen "Hatim Merasimi"ne, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Müftü Yardımcıları Hüseyin Uçar ve Mehmet Yılgın, Doğanşehir Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi, Tahtalı Minare Camii’nde Cami dersleri çerçevesinde Kuran öğrenen 20 kişi katıldı.

Din görevlilerinin her yaştaki cemaatine Kur'an-ı Kerimi öğretmesi gerekliliği üzerinde hassasiyetle duran İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun kendilerini harekete geçirdiklerini ifade eden Tahtalı Camii İmamı Fehmi Doğan, "Kuran bilmeyen cemaatimize Müftülüğümüzün bilgisi ve izni dahilinde cami derslerinde Kur'an-ı Kerim öğretmeye çalıştık. İl Müftümüzün, 'Kuran bilmeyen cemaatiniz kalmasın. Kalırsa vebal altındasınız' diyerek bu hususa önem vermesi bizleri de harekete geçirdi. Bu yıl hamdolsun 20 cemaatimize Kur'an-ı Kerim'i öğrettik. Artık rahat Kur'an okuyabiliyorlar. Bu bizim için en önemli maddi ve manevi kazançtır" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise, "Bütün camilerimizde yasal olarak cami dersleri yapılıyor. Bu cami dersleri bilhassa ilimizde işlerin yoğun olmadığı Ekim ile Nisan ayları arasında cami cemaatine, belli bir yaş üstündeki cemaatimize yönelik yapılmaktadır. Cami derslerindeki gaye, cami cemaatimize ibadetlerini rahatlıkla yerine getirecek kadar namaz dua ve sürelerini doğru öğretmek, ezberi olanların yanlışlarını düzeltmek, Kur'an bilmeyenlere Kur'an-ı Kerim öğretmek ve temel dini bilgilerini doğru öğretmektir. Bilgi öğrenmenin hele hele Allah Kelamının öğrenilmesinin yeri ve zamanı, yaşı yoktur. Burada yetmiş yaşındaki bir cemaatimizin Kuran-ı yeni öğrenmesi bizi çok heyecanlandırmakta ve memnun etmektedir. Bu vesile ile bu gayreti gösteren hocamıza, derslere düzenli devam edip Kuran’ı öğrenen cemaatimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız