SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Takas İçin Ortak Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:05:24
Takas İçin Ortak Tepki
A- A+ PAYLAŞ

HABER: Yenimalatya Gazetesi

Sürgü’deki dinlenme ve piknik alanı olduğu kadar alabalık yetiştiriciliği için de önemli bir yer olan Takas’ın 30 yıllığına otel yapılması için kiralaya verilmesine AK Parti ve CHP İl Başkanları karşı çıktı.

DOĞANŞEHİR’in Sürgü kasabasındaki doğal Takas piknik ve alabalık yetiştirme alanının Malatya Valiliği’nin bir projesi olarak Milli Emlak Müdürlüğü tarafından belli şirketlere özel şartname hazırlanarak 30 yıllığına otel yapılması için kiraya çıkartılması iktidar ve muhalefet partilerinin desteğini görmedi.

“BELEDİYE’YE VERİLSİN”

Projenin eski valinin projesi olması nedeniyle ertelenmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Ben Takas’ı satılacak değil de kiralanacak diye biliyorum. Geçen dönemki valimizin bir projesiydi. Valimiz gittiği için bu proje de ertelenebilir. Bizlerde Takas’ın satılmasına veya kiralanmasına karşıyız. Takas’ın satılması veya kiralanması durumunda alan kişi oradaki suyu belde halkına para ile satamaz. Biz işletmenin özel şahıslara değil de belediyeye verilerek değerlendirilmesinden yanayız. İşletme belediye’ye verilerek değerlendirilmelidir” dedi.

“BÖLGEDE BALIK ÜRETİMİ DURUR”

Takas'ın 30 yıllığına kiraya verilmesi ile birlikte bölgedeki alabalık üretimininde durabileceğini belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Biz o tür yerlerin satışına karşı çıkıyoruz. Takas, yıllardır Doğanşehir’le eşleşmiş, insanlarımızın ailece gelip dinlenebildiği, Malatya’nın nefes aldığı bir yer. Takas’ın Milli park çerçevesinde değerlendirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Takas peşkeş çekilmiş olacaktır. Böyle bir durumu da kabullenmemiz mümkün değildir. Bu proje eski valimizin döneminde gündeme gelmişti. Yeni valinin bu konuyu dikkate alması ve ona uygun adımlar atması gerekir. Takas Doğanşehir içme suyunu da karşılayan bir bölge, Takas’ı alan kişinin Doğanşehirlilere suyu verme imkanı olabileceğini sanmıyorum. Parayla satılmaya kalksa paraylada kimse kendi doğal kaynak suyunu satın almaz. Takas’ın satılması veya kiralanması bölge ekonomisine de büyük zararlar verecektir. Balık üretimi de duracaktır.  Bu durum aynı zamanda Doğanşehir’de bulunan Sürgü Meslek Yüksek Okulu’na da zarar verecektir.  Çünkü buradaki Meslek Yüksek Okulunda ağırlıklı olarak su ve su ürünleri eğitimi verilmekte. Aksi bir durum olması halinde bu konu içinden çıkılamaz bir hal alır” şeklinde konuştu.

“BİZİM HABERİMİZ YOKTUR”

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ise gelişmeyi şu şekilde değerlendirdi; “Bu konuyla ilgili bir bilgimiz yok. Ben prosedür bilmemekle beraber Doğanşehir’in belediye başkanıyım. Şimdi aynı zamanda bizim içme suyumuzda Takas’dan geliyor. Bu satıldığı zaman şüphesiz ki bize de bilgi gönderilir. Fakat bugüne kadar bana ulaşan herhangi bir haber veya bir bilgi gelmedi. Bende olayı detaylı olarak bilmiyorum. Fakat biz kesinlikle satılmasına karşıyız. Çünkü ilçemizin 6 beldesinde turistik belde olan sadece Sürgü var. İnsanlarımızın rahatlıkla kullanabileceği yer sadece orasıdır. Aynı zamanda Güney’de gelen özellikle Adıyaman, Antep, Urfa civarında gelen birçok vatandaşımız da yazın orada dinlenme ihtiyacı duyuyor. Kimisi de orada gayrimenkul edinmiş, yazın tatil köyü gibi değerlendiriyorlar. Biz ilçemizin bu gelişen turistik beldesini bu şekilde basından, kamuoyundan habersiz bir şekilde satılmasını istemiyoruz. Ama olayın ne şekilde olduğunda bir belediye başkanı olarak haberim yok. Yetkililerimiz ne şekilde bir karar vermişler, nasıl bir kararın sonucunda böyle bir şeye varmışlar onu da şu ana kadar bilmiş değilim. Önümüzdeki günlerde bir belediye başkanı olarak sanırım bize de bir bilgi sunarlar. Bizde böylelikle bu durumdan haberdar oluruz.”

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız