SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Takdirnameye Bir de Onur Belgesi

A- A+ PAYLAŞ

İl merkezindeki 37 lise ve dengi okulda 1. dönem sonu takdirname alan 1525 öğrencinin ödüllendirilmesi için Belediye'nin organizasyonuyla bir tören düzenlendi.

Ödül töreniyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, başarılı öğrencileri onure etmek, diğer öğrencileri ise başarılı olmaya teşvik etmek amacıyla takdirname alan öğrencilere, onur belgeleri ve kitap setleri düzenlenen bir törenle verildi.

19 Şubat Salı günü Belediye Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve eşi Nurten Akın ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, bazı Okul Müdürleri ve öğretmenleri, takdirname almış olan Lise ve dengi okul öğrencileri ve aileleri katıldı.

Düzenlenen “Takdirini Getir Hediyeni ve Onur Belgeni Götür” kampanyası ödül töreninde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okumanın her şeyin başı olduğunu belirterek, “Kendimizi okuyarak geliştirebiliyoruz, arzuladığımız hedeflere ulaşmak istiyorsak bunun tek yolu okumaktan geçer. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’de “Türkiye Okuyor” kampanyası başlattı. Belediyemizin bu çalışması da kampanyaya denk geldiği için daha manidar ve daha anlamlı oldu.

Biz özellikle öğrencilerimizin çok okumasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın İlköğretim ve Liselere yönelik Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği var. Bu kapsamda okumayla ilgili çok sayıda Kulüp oluşturulması gerekiyor. Okullarımızda zaten okuma kampanyaları, okuma etkinlikleri ve benzeri çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışma, öğrencilerimizi onure eden bir çalışma olduğu için Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın başarılı öğrencileri takdir etmesi, onurlandırması tabi ki bizleri de çok mutlu etmektedir” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, Malatya Belediyesi olarak bir yandan fiziki hizmetleri gerçekleştirirken bir yandan da eğitim ve kültür alanında bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, “İşte bu faaliyetlerimizden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili yavrularımızın okullarındaki başarıları ile iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Bu eğitim döneminizin ilk yarısında gece gündüz çalışarak, başarınızla, büyüklerimizin tabiriyle, takdire şayan öğrenciler oldunuz. Biz de Malatya Belediyesi olarak gösterdiğiniz bu başarıyı teyit etmek, pekiştirmek ve daha da üst düzeylere çıkarmanıza yardımcı olmak amacıyla “çam sakızı çoban armağanı” türünden sizleri kitap ve onur belgesi ile ödüllendirmek istedik” dedi.

Bütün öğrencilerin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Sizlerin başarısı, sadece öğretmen ve anne- babalarınızın değil, Malatya’mızın başarısı, ülkemizin başarısı demektir. Sizlerin bu başarınıza Belediye Başkanı olarak kayıtsız kalamazdım. Bir onur belgesi ve bir hediye de biz vermek istedik.

Ayrıca takdirname alamamış öğrencilerimize de seslenmek istiyorum. Bugün notlarınız aritmetik olarak iyi olmayabilir ve başarısız gibi görülebilirsiniz. Ancak başarıyı yakalamak hiç de zor değildir. Disiplinli bir çalışma ve ailenin güven ve desteği ile bu başarıyı sizler de yakalayabilirsiniz. Üzülmek, hayata küsmek yerine, yarın nasıl bir çıkış yolu bulabileceğimizi düşünmek daha doğru bir tercih olacaktır”dedi.

Başkan Akın, düzenlenen Ödül Töreninin Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyasına da katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Özellikle iftihar vesilelerimiz olan bu başarılı öğrencilerimizi yetiştiren saygıdeğer veli ve öğretmenlerimizi de yürekten kutluyorum” dedi.

Düzenlenen organizasyonda teşekkür edilecek iki taraf olduğunu belirten Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, “Birincisi son derece başarılı ve yoğun bir dönem geçirerek belge almaya hak kazanan öğrenciler, başarılarında emeği olan anne ve babalar ile öğretmenler. İkincisi de bu başarıyı görüp takdir eden değerli Belediye Başkanı ve Belediye çalışanları.

Her şeyin başı okumak diyoruz, neden okumak diyoruz? Çünkü tüm engelleri, zorlukları okuma sayesinde aşacağımıza inanıyoruz. Daha güzel yarınlara daha eğitimli, daha çağdaş insanlarla ulaşacağımızı düşünüyoruz. Onun çabası içerisindeyiz. “Türkiye Okuyor Malatya Okuyor” Projesi ilimizde uygulamaya konuldu, bu tören bununla da örtüşüyor. Belediyenin böyle güzel bir düşüncesi olmuş, gerçekten de en güzel hediye kitaptır. Çocuklarımızı böylece okumaya da teşvik ediyor.

Ben ödül alacak öğrencilerimizden aldıkları bu ödülleri büyük bir özenle saklamalarını, öncesinde de mutlaka okumalarını istiyorum. Ödüllendirmenin bir özelliği de hem başarıları takdir etmek, hem de başarılı olmak isteyen diğer öğrencileri teşvik etmektir. Ben inanıyorum ki bu ödüller tüm öğrencilerimizi teşvik edecektir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel tarafından, düzenlenen kampanyaya destek veren Zambak Yayınları yetkileri adına Bayram Murat’a birer plaket verildi.

Daha sonra da Malatya Merkezdeki 37 Lise ve dengi okulda okuyan ve ilk yarı yılda takdirname belgesi alan 1525 öğrenciye Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın eşi Nurten Akın ve Okul Müdürleri tarafından Onur Belgeleri ve Kitap Setleri hediye edildi.

Öte yandan törene katılan öğrenciler, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a böyle bir düşüncelerinden dolayı teşekkür ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız