SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Takibe Devam.. 3-1

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lige direkt çıkacak iki takım arasında yeralmak isteyen Malatyaspor, zirvedeki rakiplerinin deplasmanda oynadıkları hafta, ilk yarıda deplasmanda 4-1 mağlup ettiği, daha sonraki 16 hafta yenilgi yüzü görmeyen Gaziantep B.Belediyespor takımı ile karşı karşıya geldi. Malatyaspor; kırmızı kart cezalısı Atilla ve Turgay ile kadro dışı bırakılan Bülent Akın, maç öncesi sakatlanan Ramazan'dan eksik olarak çıktığı, ancak mutlak 3 puanı hedeflediği maçı Taner (2) ve Senkerik'in golleriyle 3-1 kazanmayı başardı. Karşılaşmada iki golün asistini yapan genç Ulaç sahanın en başarılısı olarak göze çarparken, kaleci Şenol yediği "ilginç" golle yine yürekleri ağızlara getirdi. Bu arada, maçın ilk yarısının bitiş düdüğünün ardından cami tarafındaki kale arkasındaki tünele doğru yürürken aniden yere yığılan Alper'e ambulansta müdahale edilirken, bu futbolcunun ikinci yarıya devam edemeyecek durumda olduğu yolundaki saptama üzerine, defansta Cem Kargın'la devam etmek zorunda kaldı. Protokol tribününde Vali ve belediye başkanının olmadıkları gözlendi. Bu arada konuk takımın Malatyalı oyuncusu Osman Fırat ikinci yarıda yerini bir başka arkadaşına bırakıp sahayı terkederken tribünlerden alkış aldı.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Uğur Söylemez, Mehmet Kısal, Uygar Bebek, 4. Hakem Zafer Koçbay,

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Mehmet Budak, Alper (Dk. 46 Cem Kargın), Engin (Dk. 76 İlhan), Serdar Samatyalı, Hakan Bayraktar, Johanson, Ulaç, Taner, Senkerik (Dk. 56 Hakan Söyler),

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Mehmet Albayrak, Cem Kargın, Eray, Hakan Söyler,

GAZİANTEP B. BELEDİYE: Eser, Cihan, Ali, Uğur, Ömer, Yertek (Dk. 46 Serkan İşyapan), Ogün, Hakan Albayrak, Süleyman, Osman (Dk. 60 Volkan), Sezgin (Dk. 46 Veysel),

YEDEKLER: Yk. Serkan, Türker, Serkan İşyapan, Tufan, Volkan, Veysel, Ergun.

GOLLER: Dk.4 ve Dk.88 Taner, Dk.33 Senkerik (Malatyaspor), Dk.48 Ogün (Gaziantep)

SARI KARTLAR: Dk.68 Serkan Bensol, 90+2 Ulaç (Malatyaspor), Dk.55 Serkan, Dk.85 Ömer, Dk.88 Hakan Albayrak (Gaziantep)

2. dakikada konuk takımın kazandığı serbest atışı Osman auta gönderdi.

4. dakikada Malatyaspor atağında Hakan Bayraktar'ın pasını alan Ulaç'ın sağdan cezasahasına ortaladığı topu Taner kafayla Gaziantep ağlarına gönderdi: 1-0

12. dakikada Mehmet Budak defansın arkasına kaçan Senkerik'e pasını aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top auta çıktı.

17. dakikada Serdar Samatyalı, topu yaklaşık 30 metre sürdü, iki oyuncuyu geçti, cezaalanına girdi, ancak vuruşu aut.

19. dakikada Malatyaspor atağı sağdan başladı. Serkan Bensol ortaladı, Taner cezaalanında karşıladı ve vurdu. Kalecide kaldı.

20. dakikada Senkerik'in pasıyla cezaalanında buluşan Taner bir anda müdahaleyle yerde kaldı. Malatyasporlular penaltı beklerken, hakem pozisyonu devam ettirdi, defans uzaklaştırdı.

28. dakikada Gaziantep'ten Uğur'un attığı falsolu şutta top az farkla yandan auta çıktı.

29. dakikada Ulaç'ın pasını alan Serkan Bensol'un vuruşunda top kalenin yanından auta çıktı.

33. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Ulaç, sağdan üç oyuncunun arasından sıyrıldı, ceza sahasına girdi ve uygun durumdaki Senkerik'e pasını aktardı. Bu futbolcu vurdu, kaleciden döndü, dönen top yine Senkerik'in önüne düştü. İkinci vuruşta Senkerik, ağları havalandırdı: 2-0

38. dakikada Yertek'in sert şutunu kaleci Şenol çıkardı.

42. dakikada Serkan Bensol, sağdan girdi, arka direkteki Senkerik'e ortaladı. Bu futbolcunun vuruşu aut.

44. dakikada Malatyaspor atağında Cihat'ın kafa vuruşu kornerle sonuçlandı. Kornerden gelen top karambol yarattı, Malatyasporlu futbolcular dokunamayınca, defans tekrar kornere gönderdi. Bu kornerden de sonuç alınamadı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın ilk yarısının bitiminin ardından Malatyaspor'lu Alper bir anda kendini yerde buldu ve hemen ambulansa alınarak tedavisi yapıldı. Malatyaspor, ikinci yarıda Alper'in yerine Cem Kargın'ı oyuna aldı. Konuk takım da ikinci yarıya Yertek'in yerine Serkan İşyapan ve Sezgin'in yerine Veysel'i alarak başladı.

48. dakikada Malatyaspor şok bir gol yedi. Malatyaspor yarıalanının orta sahaya yakın bir bölümündeki mücadelede topa sahip olan Gaziantepli Ogün, yaklaşık 30 metre mesafeden sert bir şut çıkardı. Top, Malatyaspor Kalecisi
Şenol'un bulunduğu köşeden ağları buldu: 2-1

51. dakikada soldan atak başlatan Ömer, Malatyaspor defans oyuncularını geçti cezaalanına girdi ve yakın mesafeden vurdu. Top yan direğe çarpıp kaleci Şenol'un önüne düştü. Şenol uzaklaştırdı.

56. dakikada Malatyaspor'da Senkerik'in yerine Hakan Söyler oyuna girdi.

58. dakikadaki Malatyaspor atağında Taner cezaalanında kendini yerde buldu. Hakemin kararı yine devam oldu.

72. dakikada Malatyaspor Hakan Bayraktar'la çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağdan Ulaç'la gelişen atakta bu oyuncu uygun durumdaki Hakan Bayraktar'ı gördü. Bu futbolcu daha uygun durumdaki Taner yerine kendi vurmayı tercih etti. Vuruşunda topu kaleci kornere çeldi. Atıştan sonuç yok.

74. dakikada Hakan Bayraktar çaprazdan cezaalanına girdi ve vurdu. Az farkla aut.

76. dakikada Malatyaspor'da Engin, yerini İlhan'a bıraktı.

82. dakikada iki Gaziantepli oyuncuyu geçen Serdar Samatyalı uzaktan sert vurdu. Aut.

86. dakikada Malatyaspor Taner'le mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Taner, aşırtma bir vuruşla golü atmak istedi. Ancak top boş kale yerine auta çıktı.

88. dakikada Malatyaspor atağında Serdar Samatyalı iki oyuncudan sıyrıldı, uygun durumdaki Hakan Söyler'i gördü, bu futbolcu vurdu kaleciden döndü ve Taner'e geldi. Taner vurdu, yine kaleciden döndü, yine topu önünde bulan Taner ikinci vuruşta topu ağlara gönderdi: 3-1

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

Sonraki dakikalarda sonuç değişmedi ve Malatyaspor maçı 3-1 kazandı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız