SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Takılacak Sayaç Yokmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Kış şartlarının ağırlaştığı şu günlerde Malatya merkezdeki birçok okulda öğrenciler buz kesen sınıflarda eğitim yerine soğuk hava ile mücadele ederken, sorunun ne şekilde çözüleceğine ilişkin olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, eğitimin içinde bulunduğu bu rezaletten İl Özel İdaresi’ni ve AKSA Doğalgaz Dağıtım Şirketi’ni sorumlu tuttu. Doğalgaz dönüşüm çalışmaları tamamlanan okullarda doğalgazın verilmemesine ilişkin bir başka rezalet daha ortay açıktı. Bulut, ‘Okullarda kullanılan sayaçlar, evdekiler gibi değil. Sanayi tipi sayaçlar olması gerekiyor. Bu da Doğalgaz şirketi AKSA’da yok. Firma sipariş verdi. Gelince takılacak’ dedi.

‘ÖZEL İDARE’YE SORUN’

Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hiçbir şekilde ihale yapma hakkı bulunmadığını ve ihalelerini Özel İdare’nin yaptığını belirterek; “Bu teknik bir konu. Özel İdare Genel Sekreterliği ile görüşülürse daha iyi olur. Çünkü bizim ihale yapma hakkımız yok. Bu konuda doğalgaz ihalelerinin ne zaman yapıldığı da o kurumdan sorulmalı” yanıtını verdi.

Bulut ayrıca, okullardaki doğalgaz saatlerinin ev sayaçları gibi olmadığını ve sanayi tipi sayaçlar olduğunu belirterek; “İlgili kurum ile yaptığımız görüşmelerde bu sayaçların siparişlerinin verildiğini öğrendik. En geç pazartesi günü Yeşilyurt Anadolu Lisesi’nde doğalgaz kullanılmaya başlanacaktır. Ayrıca Vakıf İlköğretim ile Sosyal Bilimler Lisesi’nde de doğalgaz çalışmaları devam etmektedir. En kısa zamanda bitirilecek” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız