SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Takım Bizi Ümitlendirdi'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da Teknik Direktör Ufuk Sarı, futbolcuların şampiyonluk hedefini kaldırabilecek düzeyde olduklarını söyledi.

Sarı, takımın her maça galibiyet için hazırlandıklarını kaydederek, "Daima galibiyet için hazırlanıyoruz. Kimse mağlubiyet ya da beraberlik için karşılaşmalara hazırlanmaz. Hele hele Malatya takımı hem içerde hem de deplasmanda oynadığı rakiplere karşı 3 puan almak için hazırlanıyor. Çalışmalarımızdaki bütün planlarımız, isteğimiz ve arzumuz hep galibiyet üzerinedir" dedi.

"TOP KALEYE GİRMEZSE YAPABİLECEĞİNİZ BİR ŞEY OLMUYOR"
Bozüyük maçında takımın iyi bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Sarı, "Turtutluspor maçındaki puan kaybını Bozüyük deplasmanında telafi etme arzusundaydık. Motivasyonumuzda çok iyiydi. Futbolcularımızda bir hayli istekliydi. Ama 15. dakikada kalemizde golü gördük. Ancak şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki, maç bitene kadar oyunun kontrolü bizim elimizdeydi. Net gol pozisyonlarına da girdik. Futbolda doğruları yaptığınızda eğer o gün şans yanınızda değilse, top kaleye girmeyi istemiyorsa ne
yaparsanız yapın olmuyor. Bozüyük'te de böyle bir maç yaşadık" diye konuştu.

"DOĞRULARI YAPMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"
Tecrübeli teknik adam, takım olarak doğruları yapmak için mücadele ettiklerini belirterek, "Göreve geldiğim günden beri hep söylüyorum takım olabilmek, ekip olabilmek, form yakalayabilmek, o formun devamını sağlayabilmek kolay bir şey değil. Göreve ilk geldiğim gün hedefimiz şampiyonluk dediğimde, kimilerine göre hayal olarak gelmiş olabilir. Ama başkanımız bizim liderimiz. Kendisi bu hedefi koymuş. Aynı şekilde bende teknik direktör olarak futbolcularıma bu hedefi göstermek zorundaydım. Hiçbir takım sezona ikinci olacağım, beşinci olacağım ya da orta sıralarda idare edeceğim diye başlamaz. Bütün takımlar şampiyonluk hedefiyle sezona başlar. Hele hele Yeni Malatya Spor tabi ki şampiyonluk hedefiyle sezona başlayacaktır. Ama olumsuzluklarımız var. Bunlardan bahsetmek istemiyorum. Bana yakışmaz. Daha önceki gazeteci arkadaşlarımızla yaptığımız röportajda, buraya mazeret üretmeye gelmediğimi söyledim. Bu sebepten dolayı mağlup olduk demeyeceğim. O mağlubiyetlerin sorumluluğunu üzerime alıyorum. Ama şunu da
açık yüreklilikle söylemeliyim ki, futbolcularım inanıyor, yönetim kurulumuzda bizlere inandığı müddetçe biz doğruları yapma mücadelesi içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"TAKIM BİZİ ÜMİTLENDİRDİ"
Bozüyük maçında takımın oyunun kendilerini geleceğe dair ümitlendirdiğini kaydeden Sarı, "Turgutluspor maçında da futbolcularımın performansı iyiydi. O konuda ben futbolcularımı eleştirmem. İstekilerdi, çalıştılar, koştular. Ama bizim istediğimiz futbol anlamında sahaya istediklerimizi yansıtamadılar. İstekleri konusunda eleştiremem ama eleştirim sadece bizim istediğimiz oyunu ortaya koyamamalarıydı. Bozüyük maçına gelince, inanın ki istediğimiz şeylere yakın güzel işler çıktı. Çok pas yaptık, kanatlara indik ve pozisyon aradık. Bunun neticesinde de 10'a yakın pozisyonumuz vardı. Bu maç için gol atılamamış, skor değiştirilememiş olabilir. Ama bu oyunu sergileyebilmek ve takım olarak bunu ortaya koymak bizi geleceğe dair ümitlendirdi" dedi.

"FUTBOLCULARIM ŞAMPİYONLUK HEDEFİNİ KALDIRABİLİR"
Tecrübeli teknik adam, futbolcuların şampiyonluk hedefini kaldırabilecek düzeyde olduğunu ifade ederek, "Takım istediğimizi yapmaya başladık. Birbirimizi anlamaya başladık. Göztepe maçına kadar oynayacağımız 3 maçı kaybetmeme düşüncesi vardı. Ancak Turgutlu ve Bozüyük maçında istediğimizi yapamadık. Antrenmanlarımızı yapıp, çalışıyoruz. Futbolcularımız istediğimizi yapmanın peşindeler. Bir şeyi ne kadar çok isterseniz, istediğiniz olur. Yapı olarak bende hırslı bir insanım. Şampiyonluk hedefinin takımımızda stres oluşturacağına inanmıyorum. Bunu kaldırabilecek bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Defalarca şampiyonluk yaşamış bir oyuncu grubumuz var. Şampiyonluk hedefi değil de Malatya'da oynamak biraz ağır gelmiş olabilir. Hep söylediğim bir şey var, Malatya o anlamda ağır bir şehir. Futbolu bilen, futbol kültürü olan, her oyuncunun kaldırabileceği ya da Malatya şehrinin beklentilerine cevap verebileceği psikolojik baskıyı kaldırmayabilir. Ama şampiyonluk hedefini bu futbolcu kadrosu kaldırabilir" diye konuştu.

"YOĞUN BİR MAÇ TEMPOMUZ VAR"
Yoğun bir maç temposunun kendilerini beklediğini vurgulayan Sarı, "Pazar günü Göztepespor ile oynayacağız. Yoğun bir maç tempomuz var. Rotasyonu sağlamamız gerekiyor. Biz iyi bir ekip olup, iyi bir takım oyunu oynayacağız. Kişilere endeksli olmayan, ne yaptığını bilen, hem hücumda, hem defansta ne yaptığını bilen, bunu da maçın genelinde uygulama isteği ve arzusunda olan bir takım olacağız. Bunu ortaya çıkardığımız zaman görev verildiği takdirde 26 futbolcumuzda takıma katkı sağlayacak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız