SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Takım Olarak Çalışmadılarsa da!..''

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya İl Başkanı İhsan Koca, "Milletvekillerimiz takım olarak çalışamadılarsa da, sorunların çözümüne yönelik olarak tek tek çalışmaları olmuştur. Tabii kamuoyu da bu çalışmaları değerlendirecektir" dedi. Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın parti teşkilatı olarak yalnız bırakıldığına ilişkin iddialarında doğru olmadığını öne sürdü.

Koca, İl yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapanlarla birlikte Şelale Restaurant'ta basın toplantısı düzenleyerek 11 Kasım'da gerçekleştirilecek olan AKP 2. Büyük Kurultay'a ilişkin açıklamalarda bulundu ve il yönetimi olarak yaptıkları çalışmalar konusunda da bilgi verdi.

Koca, 12 Temmuz 2006 tarihinde gerçekleştirdikleri il başkanlığı kongresinin ardından yönetim kurulu olarak ilk kez basınla sohbet toplantısı yaptıklarını belirterek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatından duydukları üzüntüyü dile getirerek onursal genel başkanlığını yaptığı Demokratik Sol Parti mensuplarına başsağlığı dileğinde bulundu.AKP İl Başkanı İhsan Koca, Ecevit'in cenaze töreninin yapılacağı 11 Kasım günü Ankara'da partilerinin 2. Büyük Kurultayı'nı gerçekleştireceklerini belirterek, bu kurultayın parti olarak kurumsallaşmayı sağlama adına önemli olacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlık için tek aday olarak gireceği kurultayda Merkez Karar ve Yürütme Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de belirleneceğini ifade etti.

Koca, il yönetimin oluşmasının ardından parti genel merkezinde olduğu gibi 12 başkan yardımcısı oluşturulduğunu, bu görevde bulunanların 4-5 aydır parti çalışmalarını yürüttüklerini belirterek bu çalışmalar içerisinde 3 ilçenin tamamlandığını, kalanların da Aralık ayı ortalarına kadar tamamlanacağını belirtti. Koca, önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren de 2.aşama çalışmaların başlatılacağını da kaydetti.

BEYLERDERESİ VİYADÜK TÖRENİ
AKP İl Başkanı İhsan Koca, kesin olmamakla birlikte yapım çalışmaları süren Beylerderesi Viyadüğünün resmi temel atma töreninin 18 Kasım 2006 tarihinde yapılacağını ve törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın katılacağını belirtti.

Projesi çizilen Kuzey Çevreyolu ile ilgili bilgi veren Koca, "İktidarımız göreve geldiğinde, projenin tamamlanması için 450 bin YTL'ye ihtiyaç vardı. Bu para sağlanıp, projesi hazırlandı. Kamulaştırma aşamasına gelindi. İlk etapta kamulaştırma için 25 milyon YTL civarında paraya ihtiyaç olduğu söylendi. Ayrıca, bu yolla ilgili tarım arazilerini yok edeceği şeklinde endişeler de var. Bu yol yerine güneyden geçecek bir çevreyolu planlandığı şeklinde çalışmalar var. Kısacası tereddütler nedeniyle bu yolun yapımı beklemede. Kamuoyunda tartışılıp orta bir noktaya varılırsa ona göre hareket edilecek" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın AKP il yönetimi tarafından yalnız bırakıldığı şeklinde kamuoyundaki iddialarla ilgili olarak da konuşan Koca, "Belediye Başkanımız Cemal beyi yalnız ve sahipsiz bırakma gibi bir durumumuz yok. Partimizin belediye başkanıdır. Her zaman görüşüyoruz. Belki görüşmelerimiz basına yansımadığından kamuoyunda yanlış bir değerlendirme olabilir.Zaten zaman söylüyoruz, geçmiş dönemde ve bu dönemde yapılan kalıcı hizmetler değerlendirilmesi yapılırsa, belediye başkanımızın ne kadar hizmet yaptığı hakkında daha sağlıklı değerlendirmeler yapılacaktır" diye konuştu.

Koca, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'un, milletvekilleriyle ilgili olarak, "Malatya milletvekilleri olarak bir takım olamadık" şeklindeki sözlerini değerlendirirken "Milletvekilimizin temennisine katılmamak mümkün değil. Milletvekillerimiz belki takım olamadılar. Ancak tek tek hizmet için çalışıyorlar. Tabii kamuoyu da bu çalışmaları değerlendirecektir" dedi.

Koca, önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili seçiminde kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin soruyu da, "Seçim için son dönemece girildi, ancak daha seçime zaman var. Şimdiden bir şey söyleyemem. Bizim çabamız öncelikle partimizi seçimde başarılı yapmaktır. Daha sonraki gelişmeleri hep beraber göreceğiz" şeklinde cevapladı.

Kayısıbirlik ile ilgili gelişmeleri de takip ettiklerini aktaran İhsan Koca, "İşçilerine ücretsiz izin verilen Kayısıbirlik'in sıkıntılı durumdan kurtarılması için girişimlerimiz sürüyor. Geçtiğimiz günlerde milletvekilimiz Ali Osman Başkurt'un öncülüğünde Kayısıbirlik yönetimi Devlet Bakanımız Ali Babacan ile görüştü. Ancak bir gelişme olmadı. Kayısıbirlik sahipsiz bırakılmamalı ve işlevini sürdürmelidir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız