SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takım Olmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:47
A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da kulüp basın sözcüsü Şahin Özer ve teknik direktör Gürses Kılıç basın toplantısı düzenledi. 
 
Nurettin Soykan Tesisleri'nde düzenlene basın toplantısında kulüp basın sözcüsü Şahin Özer, önlerinde zorlu bir fikstür olduğunu kaydetti. Özer, hakemlerden daha dikkatli olmalarını isteyerek, "Prensiplerimiz gereği kulüp olarak hakemler hakkında konuşmak istemiyoruz ama kulübümüz menfaatini de korumak bizim asli görevimiz. Tepecikspor maçında görev yapan genç hakem arkadaşımız, rakip oyuncuya haklı bir kırmızı kart gösterdi ancak verdiği kartlar ve aleyhimize verilen bir penaltıyla maçı dengeledi. Oyunu ve skoru dengeleme çabası içine girdi. Gerek sıralamadaki durumumuz gerekse ligin kritik dönemlerine girmemiz nedeniyle adalet dağıtan hakem arkadaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını istirham ediyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmak istemiyoruz ama küçük nüanslar maç üzerinde etkili olabiliyor. Önümüzdeki hafta lig lideri Şanlıurfaspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Takımımızın elinden gelen en iyi mücadeleyi sergileyecektir. İnşallah puan ya da puanlarla ayrılırız. Zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Verilen mücadele bizi umutlandırıyor" dedi. 
 
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç ise, daha yeni takım olmaya çalıştıklarını söyledi. Kılıç, gruptaki diğer takımlara nazaran oyun şablonunu oturtmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Siz doğru transferleri yapıp ve bu transferler üzerinden de doğru takımı oluşturmak durumundayız. Bu oyuncularında bireysel olarak baskıya dayanan, daha önce hedef oynamış takımlarda bulunmak, şampiyonluk yaşamak gibi durumları olan futbolcuları transfer etmek; beklenti içinde olan camialar için en uygunudur. Gelinen süreçte baktığımızda en son Tepecikspor maçına çıkan kadroda, yüzde 40'ı yeni gelen oyunculardan oluşuyordu. Bunun yanında futbolcuların bir kısmı da uzun süre sakatlık yaşamış oyunculardı. Diğer arkadaşlarımızda 15 hafta geçmesine rağmen maç sayısı 6-7'yi geçmeyen oyunculardan kuruluyuz. Dolayısıyla şimdi baktığımızda bütün takımlar ki, özellikle bizim grupta en az 12 takım hedefe oynuyor. Ve bu takımlar zaten devre arası gelene kadar takım olmuş durumundalar. Eksikleri çok az. O eksiklerini de devre arasında gidererek, lige hazır bir şekilde başladılar. Biz kendimize dönüp baktığımızda daha yeni takım olmaya çalışıyoruz. Oyuncularımızın yüzde 40'ı maç oynamamış, antrenman olarak hazır değil, geçmişten kalan oyuncularımız fiziksel olarak hazır değil, antrenman konusunda sıkıntıları var. Belli bir oyun şablonumuz daha yeni oturmaya başladı. Ve daha yeni yeni takım olmaya çalışıyoruz. Bu süreç takdir edersiniz ki, hem fiziksel olarak hazırlanma hem taktiksel olarak bir takım oluşturmaya çalışma hem de önemli rakiplerle önemli maçlara çıkma durumundayız. Maalesef bu durumu hiç kimse istemezdi ki, bu durum şuanda bizim yükümlülüğümüz oldu. Ve bu durum şuanda bizim sırtımızda. Bu durumdan tabi ki, çıkacak olan yine bizleriz. Ama şunu net söylemek istiyorum ki, bizim takımımızın zamana ve sabra ihtiyacı var. Takımımız adına taraftarlarımızdan biraz daha sabırla bakmalarını rica ediyorum. Biz onları çok iyi anlıyoruz" diye konuştu. 
 
"TAM TAKIM OLAMADIK" 
Kılıç, takımla ilgili öz eleştiride de bulanarak, "Biz maalesef tam takım olamadık. Bu şartlarda da zaman alacakmış gibi görünüyor. Tepecikspor maçında istediğimiz oyunu ortaya koyamasak ta, golü bulduk. Önde götürdüğümüz maçı bu sefer hakem engeline takıldık. Biz hakemden hiçbir zaman için medet ummuyoruz. Ama adaletli bir yönetimi beklemek bizim en büyük hakkımız. Rakibin oyuncusunu sanki gereksiz atmış gibi tuhaf davranışlar içerisine girdi. Daha maçın başında üst üste bize sarı kartlar gösterdi. Ve olmayan bir pozisyonda da aleyhimize penaltı vererek, maçı dengeye getirdi. Şunu merak ediyorum. Orada oyuncuyu çekip, düşürdüyse Gökhan'ı ikinci sarı karttan oyundan ihraç etmesi gerekiyordu. Hakemlik bunu gerektirir. Eğer vicdanınız, adaletiniz varsa, doğruyu yaptığınıza inanıyorsanız bunu yaparsınız. Ama hakemin kafasında hep farklı şeyler olduğu için maalesef doğruları göremedi ya da görmek istemedi. Çok istediğimiz gibi oynayamadık. Zaten görüldüğü gibi maçın belirli bir dakikasından sonra özellikle 70. Dakikadan sonra oyun tempomuz düştü. Fiziksel olarak tam hazır olmadığımızı zaten biliyorduk. Oda ortaya çıktı. Önemli bir rakiple oynadık. Puan puandır. Ve geçmişten ders alarak, geleceğe doğru gitmek durumundayız. İnanın şuanda sezon başı gibiyiz. İnişler çıkışlar hep olacaktır. Bazı oyuncularımız maç performansını daha yeni yakalamaya çalışıyor. Sezon başında yapılması gerekenleri biz şuanda yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Öte yandan Şanlıurfaspor maçı öncesinde Erman'ın sakat olduğu kaydedilirken, Bülent ve Gökhan'ın da kart cezalısı oldukları bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız