SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takım Ruhu İle Çalışılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın büyükşehir olmasıyla merkez ilçe Yeşilyurt’a 165 okul ve kurumun aktarımı yapıldığı bildirildi.

Merkez ilçe Yeşilyurt’a bağlanan ortaokulların müdürleriyle toplantı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, “Büyükşehir olmamız nedeniyle okul/kurum, öğrenci ve personel sayımızın arttı. Mümkün olduğunca her okul ve kurumumuzu ziyaret edeceğiz. Sorunları yerinde tespit ederek çözüm noktasında kaymakamlık olarak gerekli desteği vereceğiz. İlçemizin akademik başarı olarak iyi bir konumdadır. Ancak, arzu edilen seviyeye çıkmak için gerekli proje ve eylem planlarının hazırlanarak hayata geçirilmesi ve takım ruhu anlayışı içerisinde özveri ile çalışılması gerekiyor. Tüm öğrencilerimizi sistemin içerisinde tutmak için gerekli rehberlik çalışmalarının yapılması gerekiyor” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım ise, “5216 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında 31 Aralık 2013 tarihi itibarı ile ilçemize 165 okul ve kurumun aktarımı yapıldı. 57 bin 211 öğrenci, 4 bin 79 personel ve 232 okul/kurum ile büyük bir aile olduk. İlçemize yeni bağlanan okul ve kurumlarla iletişim, okul kayıt bölgeleri ve eğitim bölgeleri sorununu mümkün olan en kısa sürede çözerek, 2.yarıyılda yapılacak çalışmaların planlamasını yeni okul ve kurum müdürlükleri ile birlikte yapılacak. İlçemizi eğitimin cazibe merkezi yapmak için resmi ve özel okullardaki yönetici, öğretmen ve tüm eğitim paydaşlarıyla ekip ruhu anlayışı içerisinde hareket edilmesi gerekiyor. Eğitim çalışanları olarak, değişen ve gelişen dünya ya entegre olmak ve teknoloji çağına ayak uydurmak için; yurt ve dünya gündemini takip eden, araştıran, sorgulayan, bilgiyi üreten ve yöneten, farklı düşüncelere saygılı, yurt ve insan sevgisiyle dolu, hoşgörülü, dürüst, ahlaklı, nitelikli insan gücü yetiştirmek ve genç nesilleri çağdaş uygarlığın yapıcı ve seçkin bir ortağı yapmanın en temel ve vazgeçilmez görevlerimiz arasındadır. İnsan ilişkilerinin ön plana çıktığı mesleğimizde, hizmet verdiğimiz topluluğun sosyo- ekonomik ve kültürel yapısını, kişilik farklılıklarını, veli profilini inceleyip, tanımadan ve hizmet alanlarla iyi bir iletişim kurmadan, başarıyı hedeflememizin hayalcilikten öteye geçemeyeceğini okul/kurum yöneticilerinin iletişime açık olmaları gerekiyor. Ayrıca okullarımızda sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin sayısını artırma, eğitim koçluğu, etüt çalışmaları, yazarlarla buluşma, kitap şenliği, tiyatro günleri, sinema günleri, ülkemizin çeşitli illerine öğrenci gezileri, hafta içi ve hafta sonu hazırlık kursları, sigara ve zararlı alışkanlıklarla mücadele, öğrenciler arasında artış gösteren şiddet eğilimlerinin önüne geçme, öğretmene saygı, kurumsal kültür ve aidiyet duygusunu geliştirme, il genelinde yürütülen Başarıya Doğru, Aile Öğretmenliği, MADEP ve Malatya Okuyor projelerinin okul ve kurumlarımızda titizlikle uygulanması gerekmektedir” diye konuştu.

28 Ocak 2014 Salı günü ise anaokulu ve ilkokul müdürleriyle Özel Çınar Ortaokulu’nda toplantı yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız