SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takıma Katkı Sağlayan Yıldız İsteriz"

0
Güncellendi - 2017-05-25 15:38:15
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, takımı sil baştan yenilemeyeceklerini belirterek, yıldız transferi konusunda, “Yıldızların Malatya’ya uyum sağlaması lazım. Yapacağımız transferlerin takımın dengesini bozmaması gerekiyor. Hepimiz takıma katkı sağlayan yıldız isteriz” dedi.

TFF 1. Lig’i ikinci sırada tamamlayıp, 11 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’e yükselen Yeni Malatyaspor’da Başkan Adil Gevrek, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 3 yıl için Süper Lig’e yükseldiklerini belirten Gevrek, “11 yıllık bir özlem var. O özlemi de Süper Lig’e çıkarak gidermiş olduk. Şampiyonluklar kolay olmuyor. Biz mütevazi bir takımdık. Bu sene o birlik ve beraberliği yakaladık. En önemli noktalardan bir tanesi odur. Öncelikle biz teknik heyetiyle, yönetimiyle ve siyasetçisiyle içeride bir takım olduk. Gümrük ve Ticaret Bakanımız başta olmak üzere AKP İl Başkanımız Öznur Hanım, Battalgazi Belediye Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ayrım yapmadan tüm siyasi partileri ile Malatya’da o lobiyi oluşturduk. O birlik ve beraberlik içerisinde bu başarı geldi. Süper Lig’de önemli olan kalıcı olmak. Malatya’nın geçmişine baktığınız zaman büyük başarılara imza atmış büyük bir futbol şehri. Büyük bir taraftar kitlesi olan Malatyasporumuz var. Bu anlamda da inşallah Süper Lig’de de taraftarlarımızın, siyasetçilerimizin ve Malatya’daki tüm sivil toplum büyüklerimizle ligde kalmak istiyoruz. Biliyorsunuz ki Malatyaspor o bölgedeki tek takım. Bu anlamda Süper Lig’de olması gerekiyordu. Bu takım da inşallah Malatyaspor olur. En iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“Takım sil baştan olmayacak”

Gelecek sezon için yapılacak transferler hakkında açıklamalarda bulunan Gevrek, “Sil baştan değiştirmek mümkün değil. Bizim devam etmek istediğimiz mevcut futbolcularımız var. Yollarımızı ayıracağımız futbolcularımız da var tabii ki ama bu sil baştan olmayacak. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. TFF 1. Lig’e çıkarken de bu şekilde yaptık. O omurgayı koruyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Spor yasası ile Türk futbolunun kazanacağını umuyorum”

Kendilerine ait tüzükleri olduğunu vurgulayan Başkan Gevrek, sözlerine şöyle devam etti:

“Son dönemde gündemde olan Spor Yasası var. Spor Yasası’nı da ilk günden beri savunanlardan biriyim. Bana göre Türk futbolu için gerekli bir şey. Biz bunu Malatya olarak yaptık. Şu an yapılması gereken ve 3-4 yıldır yapılamayanı yaptık. Malatyaspor olarak bütçemizin yüzde 10’unu aşabiliyoruz. 10’un üzerine başkan ve yönetim sorumludur. Bunun olması neden doğru? Hepimiz ticaret yapıyoruz. Biz şirketlerimiz yönetirken nasıl hassas davranıp zararına karına dikkat ediyorsak, bize emanet edilen kulübü de ben kendi adıma şirketimden de önde tutuyorum. Bu bana bir emanettir. Bu emaneti de en güzel şekilde temsil etmek ve hakkını korumak zorundayım. Bu tüzüğümüzü divan başkanımız başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptırdı. Biz de onu genişlettik. Malatya’ya gelen herkesin de o sorumluluğu hissetmesi lazım. Bu Malatyaspor’da var. Türkiye’deki tüm kulüplerde Spor Yasası’nın çıkmasını istiyorum. Orada haksız rekabet doğuyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri Türkiye’ye mal olmuş kulüplerdir. Türkiye’nin yüz akıdır. Oraya da herkesin gelip babasının çiftliğiymiş gibi yönetmesi doğru değil. Onlara da Spor Yasası’nın çıkması lazım. Spor yasası ile Türk futbolunun kazanacağını umuyorum. Biz Malatya olarak yaptık. Umarım diğer kulüplere de örnek olur” şeklinde konuştu.

“Malatya o bölgenin tek takımı olarak kaldı”

Gelecek 3 yıldaki hedeflerinin ‘Yeni stat’, ‘Yeni Malatyaspor’ ve ‘Avrupa kupaları’ olduğunu belirten Gevrek, “Kurumsallaşma adına mali, disiplin ve takımın tesisleşmesini yapmamız lazım. Bunların hepsi planlarımız arasında var. İnşallah bunları da önümüzdeki yıllarda gerçekleştiririz. Bunun için gerek siyasilerimizden gerek iş adamlarımızdan ve Malatyaspor camiasından destek istiyoruz. Malatya o bölgenin tek takımı olarak kaldı. İnşallah bu altyapıyı da kurumsallaşma ve tesisleşmeye de devam edeceğiz. Malatya’yı Süper Lig’de iyi temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.

“Takıma katkı sağlayan yıldız isteriz”

Yıldız olarak nitelendirilen futbolcuları kadrolarına katıp, katmayacakları yönünde sorulan soruya Gevrek, “Yıldızların Malatya’ya uyum sağlaması lazım. Şehre takıma 1 yıldız alıp gündem yapmak değil takıma katkı sağlamak adına olursa... Tabii hem yıldız olur hem de takıma katkı sağlarsa neden olmasın ama önceliğimiz mali açıdan ve takıma uyum sağlaması iyi bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Öncelikle yapacağımız transferler takımın dengesini bozmaması gerekiyor. Hepimiz takıma katkı sağlayan yıldız isteriz” diye cevap verdi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • CEMİL (6 yıl önce)
    Başka adama gülerler ya omurgayı koruyacakmuışın ne omurgasından bahsediyon omurgasızlar küme düşen takımdan 5 ywediler sen dua et de omurgalı gaziantep büyükşehre yoksa sivasta rezil olup dönecektin şerhrin bakanını belediye başkanını akp genel başkan yardımcısını sivas 4 eylül stadında macın ikinci ayrısında sahayı terk etmesdine sebep olan sporcuda omurgamı olur ya lütfen hissi davranma
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Sil baştancı arkadaşlar, ilk sezonda takım tepetaklak düşsün istiyorsunuz galiba : ) Hanginiz kadroda azubuikenin olmasını istemez, bu gardaşımdan ala omurga mı olur he? eğer silmekten bahsediyorsanız bir kişi dahi kalmaz, azubuike ve pereira elinizde daha ne istiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • yuksel (6 yıl önce)
    Değerli başkanım takımımıza sağladığınız katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. burası halkın dili ağızı olan konuşur . Ancak siz ve ekibiniz bunların iyisini alır. değerleri sizin moralinizi bozmasın. sizler artık başkan,yönetim kurulu.teknik direktör ve futbolcu kardeşlerimiz olarak profesyonelsiniz. siz işinizi bilirsiniz. kendinizi kanıtladınız. kısa zamanda çok ,mütevazi bir bütçe ile borçlanmadan çok güzel mesafeler aldınız. Biz sizlerin ahlaklı , dürüst, mütevazi ve hoşgörülü olduğunuza inanıyoruz. Önemli olan bu hasletlerden ödün vermemektir. taraftar elbetteki hep kazanmak ister. Ancak futbol da kurallar belli. yenmek yenilmek beraberlik var. karşınızdaki takımda aynı düşüncelerle sahaya çıkıyor. hata yapmayan, çok koşan ve fırsatı değerlendiren puanları alıyor. bunun içinde istikrar, çabukluk ve formayı ıslatmak gerekiyor. futbolcu kardeşlerimiz bu konuları en iyi bilenler tabi ki, işini en iyi yapan her anlamda sayılan sevilen baş tacı yapılan kişidir. bu anlamda doğru zamanda doğru ,ahlaklı, ve işin hakkını veren insanlarla birlikte olamak için azami çaba sarf etmek lazımdır diye düşünüyorum. Tekrar takımımızın süper lige çıkmasında emeği geçen tüm paydaşları kutluyorum. saygılar sunuyorum. hepsinden Allah razı olsun. Malatya'mız için çok önemli bir fayda sağladılar. buralara harcadığımızın yüz katını harcasak ilimizin reklamını bu kadar yapmazdık. gündemde tutamazdık. inşallah iyi bir takım kurup süper ligde kentimizi hep gündemde tutmayı başarırız. niyet güzel olursa akıbette güzel olacaktır. Hak doğrunun yardımcısıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    cikan takimdan ancak yardimci oyuncu olabilir omurga yeniden kurulmali cunku eldeki oyonculara omurga dersen seneye tff 1 lige geri donersin
    0
    0
    Yanıtla
  • oyuncu (6 yıl önce)
    ..yıldız futbolcuya bu kadar takılmayın.Başkan ve yönetim kurulu,kulübü ciddi,güvenilir,şeffaf bir şekilde yönetirse futbolcu ve tek.direktör bir bütün halinde inanarak mücadele eder.Türkiye'de bunun örneğini Trabzonspor yıllar önce 4.büyük olarak ispatladı.o zaman Trabzonspor'da bir tek yıldız futbolcu mu vardı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Sıfırdan takım kurmak zorundayız.burası süper lig. avrupa devlerine kafa tutan takımlar mevcut.yoksa malamat oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Omurgayı koruyacaksınızda bu takıma artık süper lig ayarında futbolcu almalısınız.Bugün süper ligden düşen takımlar ortada.Kalitesizlikten ve futbolcu almamalarından düştüler.Zor ve çetin bir lig .Böyle eski futbolcularla gidilecekse vay halimize.Sonra bu taraftar bilet de almaz maça da gelmez.Başkan ufkunu biraz geniş tut.Burası ptt.1i lig değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • oyuncu (6 yıl önce)
    ..başkan en önemli konulara(kurumsallaşma ,keyfi yönetime son vermek, vb..) dikkat çekmiş.bu aşamada böyle bir başkana destek olmalıyız.en vasat futbolcu bile,ciddi ve güvenilir bir kulüpde oynadığını düşünerek, performansının en düzeyinde futbol oynar.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    Asıl bu adamdan başkasıyla olmaz. Bütçesini ve haddini bilerek çalışacak babayiğit varsa çıksın. Öyle önden paraları savurup sonra kulübü batağa çevirecek adamlar uzak dursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    takımda omurgayı koruyacakmış takımın bir omurgası varmı ki? sil baştan yapmazsan gelecek sene banko alt ligdeyiz..bu adamla olmaz acılen yönetim degişikliği sart maalesef
    0
    0
    Yanıtla