SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takımı Hakettiği Yere Getireceğiz"

0
Güncellendi - 2016-01-20 20:57:01
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'un kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu, Malatya Yeşilyurtspor'u hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Malatya Yeşilyurtspor kulübü yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcuları, Dival Otel tarafından kendileri için verilen kahvaltı davetine katıldı.

"BÜYÜK BİR ATAK YAPTIK"

Kahvaltı sonrası açıklamada bulunan Malatya Yeşilyurtspor kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu, "Malatya Yeşilyurtspor büyük bir kulüp. 22 ayda çok büyük bir mesafe kat ederek, yaklaşık bin 500 sporcuya ulaştık. Çok iyi bir yönetim kurulumuz var. Bu yönetim kuruluyla beraber futbolun dışında voleybol, basketbol, masa tenisi, güreş, tekvando, vücut geliştirme ve satranç gibi dallarda da büyük bir atak yapmaya başladık" dedi.

"11 PUANLIK FARKIN KAPANACAĞINA İNANIYORUZ"

a0952898-3a23-4d11-8e3e-3c3b7b184aa0Sucu, Malatya Yeşilyurtspor denildiğinde akla ilk futbolun geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Allah nasip ederde, o günü bize gösterirse bu takımı hak ettiği yere getireceğiz. Ligin ikinci yarısı başlıyor. Biz ümitsiz değiliz. Maç maç baktığımız zaman takımımızın ligde yenemeyeceği takım yok. Bu hafta lider Adıyaman 1954 Spor ile karşılaşacağız. İnşallah ikinci yarıdaki ilk maçımızı kazanıp, galibiyet serisiyle devam etmek istiyoruz. Neden olmasın? Olmayacak hiçbir şey yok. 11 puan çok abartılacak bir puan değil. Biz yönetim olarak aradaki 11 puanlık farkın kapanacağına inanıyoruz. Olmasa da dünyanın sonu değil. Biz altyapımızla gençlerimize hizmet ediyoruz. BAL Ligi'ndeki takımımızla birlik ve beraberlik içerisinde inşallah çok iyi yerlere geleceğiz."

"HER AİLENİN EVİNDE MUTLAKA BİR OLAY OLUR"

Sucu, Malatya Yeşilyurtspor'da yaşanan kadro dışından sonra futbolcuların affedilme süreci ve o dönemde yaşananlarla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Bazı gazetecilerin yaşanan süreci 'kaşıdığını' savunan Sucu, "Elaziz Belediyespor maçından sonra basındaki 1-2 arkadaşımız sürekli bu olayları kaşımaya başladılar. Kendi şahsım olarak konuşayım; 1983 doğumlu oğlum, 1988 doğumlu kızım var. Hepimizin evladı var. Burada bulunan basın mensubu arkadaşlarımızın da evladı var. Her ailenin evinde mutlaka bir olay olur. Sen onları kapının önüne koyamazsın. Şimdi böyle bir huzursuzluk yaşanmıştır. Bizler hocanın raporu doğrultusunda bu arkadaşlarımızı tekrar üst yapıya getirdik. Bu arkadaşlarımız, diğer arkadaşlarından özür dileyerek, yaptıkları hatayı anlamıştır. Biz, o şekilde kenetlenerek, yolumuza devam ettik. Biz hiçbir arkadaşımızı buradan kendi isteğinin dışında git demedik. Hepsi bizim evladımız, kardeşimiz. Hepsi bizim canımız, ciğerimiz. Sezon sonuna kadarda bu şekilde devam edeceğiz. Biz, birlik ve beraberliğimizi sezon sonunda tüm Malatya amatör spor kamuoyuna duyuracağız" şeklinde konuştu.

"HEDEF OLMAZSA OLMAZ"

Malatya Yeşilyurtspor'un teknik direktörü İsmail Tekin ise, kadrodaki futbolcuların hemen hemen hepsini tanıdıklarını, yetenek ve kalitelerini iyi bildiklerini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, "Bir insan tabi ki çalıştığı zaman hedefi olmazsa olmaz. Hedef olma zorunluluğu vardır. Biz hep öyle çalıştık. Bunu birlikte çalıştığımız antrenör arkadaşlarımızla önceki takımlarda gerçekleştirdik. Şimdi 5-6 günlük bir çalışma sonucunda çok yetenekli ve genç bir kadroya sahibiz. Aralarında onlara ağabeylik edecek tecrübeli futbolcularımız var. Tabi ki biz öncelikle kazanma alışkanlığını getirmeye çalışacağız. Üst üste maçlar kazanabilmek için çalışacağız. Ondan sonrası onun getireceği durum neyi gösterecek? Biz kazanmak için oynayacağız, kazanacağız ama karşı takımlar ne yapıyor? Tabi onları değerlendireceğiz. Kaybedeceğimiz zamanlarda olacak. Oradaki zaaflarımızı tespit edeceğiz. Onları iyileştirerek, tekrar aktif hale getirerek, galibiyet serilerini devam ettirmeye çalışacağız" dedi.

"HER MAÇI KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ"

Tekin, her maçı kazanmak için oynayacaklarını ve kazanmaya liderle oynayacakları karşılaşmadan başlayacaklarını kaydederek, "Şuandaki hedefimiz 11 puanlık bir fark var. Önümüzde de 12 maç bulunuyor. Tabi ki biz her maçı kazanmak için oynayacağız. Eğer bu hafta kazanırsak liderle aramızda 8 puan fark kalacak. Ondan sonrası artık oynanacak diğer maçlarla, bizim maçlarla değerlendirilecek. Şunu tekrar ifade etmek istiyorum; takımımı tanıyordum ama gelip 5-6 günlük çalışmadan sonra çok yetenekli ve genç bir kadro olduğunu ve çok güzel şeyler yapabileceklerini hissettirdiler.  O da bize çok büyük bir mutluluk verdi. Hocalarımızın gözlerindeki mutluluktan da bu sinyali alıyorum" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız