SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takımı Kümede Tutmaya Çalışıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Ben inanıyorum ki Malatyaspor Süper Lig’de kalacak. Bu aşamalara kolay gelinmedi. Bir takımın Süper Lig’e çıkması da o kadar kolay değil. Bunu defalarca yaşadık. Bir daha o günleri yaşamadan, önümüzdeki dönemde inşallah akıllı bir yönetimle, ortak bir akılla, iyi transferlerle ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yolumuza devam edelim” dedi.

ER TV’de Hülya Kaya’nın sunduğu Gündem Özel Programı’na katılan Tüfenkci, “Malatyaspor, Malatya’nın ortak paydası ve Malatya şehri içinde olgulardan birisi. Malatya’nın Süper Lig’de olması Malatya’ya hem maddi hem de manevi anlamda çok artılar katıyor. Bu önemli” diye konuştu.

Tüfenkci, Malatyaspor üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malatyaspor’u ileri taşıma adına her kesimin, her arkadaşımızın şu veya bu şekilde katkı sunması lazım. Bu noktada Yeni Malatyaspor Süper Lig’de olduktan sonra daha çok konuşulur hale geldi. Türkiye’de gündem oldu.”

Sezonun ikinci yarısında takımın kötü sonuçlar aldığına işaret eden Tüfenkci, “Hiç istenilmedik bir duruma düştü. Şuanda ligde kalan 8 maç var ve Yeni Malatyaspor deyim yerindeyse var olma mücadelesine girişecek. Bu süreçte kalan 8 maçın en azından 5’ini alabilmeliler. Ben inanıyorum ki bu hale getirenler mevcut futbolculardı, inşallah bu halden de yine kurtaracak olan mevcut futbolcular. Bununla alakalı kulüp yönetimini, başkanı eleştirebiliriz. Benim de beğenmediğim birçok yönü var ama şuanda tartışılacak nokta, o nokta değil. Bizim dereyi geçmemiz, Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’de tutmamız lazım. Kongre zamanı bunları hesabını sorup, muhasebesini yapmalıyız. Bu noktada bütün milletvekili, Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere iki ilçe belediye başkanımız ellerini taşın altına koydular. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde maddi anlamda destek verildi ve FİFA’ya şikayet eden futbolcularla ilgili girişimler yapıldı. Maçlar başlamadan önce diğer futbolcuların alacaklarının da ödenmesi noktasında ülkenin ekonomik durumu da malum, işadamlarımız kendi işleriyle ilgili sıkıntıları var, ucuz bir krediyle Yeni Malatyaspor’un belirli bir eşiği atlatarak, Süper Lig’de para problemi olmadan kalmasını istiyoruz. Bu anlamda bir mazeret olmasını da istemiyoruz. Bu noktada bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. İnşallah öyle bir kaynak oluşturma noktasında da belirli bir mesafe alındı” diye konuştu.

Tüfenkci, hafta içerisinde durumun netleşeceğini kaydederek, şunları söyledi:

“Biz, işin maddi tarafında kulübe destek olalım futbolcularında en azından bu noktada bir mazeretleri kalmasın istiyoruz. Ondan sonrada şehir olarak hepimiz sonucu futbolculardan isteyeceğiz. Diyeceğiz ki ‘Bu takımın Süper Lig’de kalması gerekir.’ Bu baskıyı oluşturalım ve takımı hep beraber bütün Malatyalılar el ele vererek, Süper Lig’de tutalım. Ben inanıyorum ki Malatyaspor Süper Lig’de kalacak. Bu aşamalara kolay gelinmedi. Bir takımın Süper Lig’e çıkması da o kadar kolay değil. Bunu defalarca yaşadık. Bir daha o günleri yaşamadan, önümüzdeki dönemde inşallah akıllı bir yönetimle, ortak bir akılla, iyi transferlerle ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yolumuza devam edelim. Esasında Allah var bugüne kadar kulüp ayağını yorganına göre uzatıyordu ama maçları kazanamayınca hesaplar altüst oldu. Niye maçları kazanamadık, bu hale geldik onun tartışmasını yaparız. Bu noktada da hesap vermesi gerekenlerden mutlaka hesap sorarız. Bunu sormamız lazım. Bu takım, bütün Malatya’nın takımı ve herkesin şu veya bu şekilde katkısı var. Takım, bütün Malatya’yı temsil ediyor. Bu anlamıyla herkesin yöneticilerden hesap sorma hakkı da var. Yöneticilerinde şeffaf bir şekilde hesabını vermesi lazım.”

Yönetimin şuana kadar giden futbolcularla ilgili ne kadar bonservis ücretiyle gittiğini, alınan futbolculara ne kadar ödendiğini açıklaması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, “Bizim bütün bu çabalarımız Malatyaspor’u kümede tutarken, ekonomik anlamda da Malatya’nın bugüne kadar elde etmiş olduğu kazancınca heba olmaması için çalışmalıyız. Eğer bir futbolcu alacaklarından dolayı FİFA’ya giderse bu sefer sizin o bonservis bedelini alamama gibi bir durumunuz var. Elinizdeki futbolcu bedavaya gitmiş oluyor. Esasında bütün o futbolcuların bonservis bedeli bir anlamda kulübün nakdi anlamda da bir değeri. Dolayısıyla biz bir anlamda onu düşünürken, bir yandan da takımı kümede tutmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Takıma bütün şehrin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, “Şuan bir sallantıda inşallah bu çalışmalarla biz bütün Malatya’yı bir araya getirmek istiyoruz. 1-2 galibiyetle de ben inanıyorum ki çok daha rahat gelecek. Altını çizerek söylüyorum; bu çabalar hesap sorulmayacak anlamına da gelmesin. Mutlaka hesap sorulması lazım. Bu hesapları lig biter, takım kümede kalır sorulur” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Acaba merak ediyorum adil gevrek gidince geride kocaman bir enkaz kalınca yine aynı dürüstlük ve şeffalıkla çıkıp halka açıklama yapacakmısınız sayın vekil ?? Bugün çıkmışsınız ilk yarıda 24 puan toplayan takım için kümede kalma savaşı veriyoruz diyorsunuz bir sor bakalım sayın vekil, adil başkan ne yaptın da bu takımı bu çizgilerden aldın da buralara getirdin diye ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırzılı (3 yıl önce)
    8 Maç var 5 i kendi sahamızda ödeyin futbolcunun alacağını bu takım şakır şakır puan alır ama Adil bey ve ekibinin takımı bırakması lazım hem Eren Tozlu da iyileşmişdir golcümüz de var yani hep birlik olup takımı süper ligde tutmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (3 yıl önce)
    Heç gusura galmayîn neMalatyalı politikacılarda iş var nede Takîmın başkanında El birliğiyle düşüreceksiniz Takımî
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Malatyaspor bugünden itibaren düşmüştür. Yerel olarak etkilendiğimiz Deprem afeti sonrası, yine ilimizin büyük gelir kaynağı kayısıda meydana gelen zarar ve de en önemlisi bütün dünyanın da boğuştuğu Covit-19 virüsü ile birlikte Adil Gevrek başkanın da önümüzdeki dönem için aday olmayacağını açıklaması, maçların seyircisiz oyananacak olması, takımda yıldız bir futbolcunun bulunmaması, yıldızı parlamış BouTaib, Aleksic, Adem B., Guilherme, R.Buğra, Sadık, Azubuike, Jahoviç gibi iyi futbolcuların da satılmış olması, Kulübün borcunun önce 10 milyon, sonra 29 milyon, şimdi de 78 milyon TL olarak açıklanması. Her şeyin üstünde de takımın 25 puan lie düşme hattında bulunuyor olması. İşte tüm bu gerekçeler nedeni ile bu takım bu ligden şimdiden düşmüştür...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İş işten geçtikten sonra takıma sahip çıkın. Zamanında neredeydiniz. Malatyasporu Haşim Karadağ yok edene kadar seyrettiniz. Yeni Malatyasporu da Adil Gevrek yok edene kadar seyrettiniz. Hiç bir şey değişmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sayın vekilim harika bir konuşma yapmışın.. ağzına sağlık. bu konuşmaların vallahi yüreğimize su serptti sana teşekür ediyoruz hele yönetimde kasaya giren ve çıkan paraların hesabını soracağız demen ayrıca teşekür ederim. yanlız bu yolda inşallah yanlız kalmazsın sayın vekilim. en başta onursal başkan sayın ahmet çakır da yanında olması gerek. öznür çalık yanında olması gerek. salahattin gürkan yanında olması gerek. veli ağbaba yanında olması gerek. bu kişileride yanına alırsan allahın izniyle bu takım kümede kalacak ve seneye de işi bilen güçlü bir yönetimle gümbür gümbür olacağız. tekrarda sayın bülent tüfekçiye teşekkürlerimi sunuyorum sağol sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Sayın bakan bunlar yaptı bari siz mücadele edin borçlardan kurtarın takım kötü bir takım değil. Oyuncular parasını alırsa gerçekten ligde kalırız. Konya Ankara Kayseri Rize varken biz düşmeyiz. Tamam hepsine yenildik ama takım para alamadığı için oynamadı. Mina, hadebe, bifouma, fidana, Gökhan töre, chabek,celali,aquah hangisi kötü oyuncu. Bu takım ligde kalacak yeterki adil takima yaklaşmasın bundan sonra takıma belediye ve milletvekilleri iki aylığına el atsın takım ligde kalınca iyi bir baskan gelir bı şekilde. Bu arada sayın Gürkan sizden önceki başkan takımla yatıp kalkıyordu siz pek ilgili değilsiniz biraz ilgileninde takımin ligde kalması için mücadele edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Adil efendi sadık butaip azubuike rahman buğra gılerme jahoviç aleksiç sattın bunları nasıl oluyorda takım borçlu.Vallahide billahide borçlu olmaması lazım.Seçimli genel kurula yangından mal kaçırır. Gibigittin bayram tatilinde seçim yaptın zaten kanaat oluştu.Ben onu bunu bilmem ben savcılığa gider dilekçe veririm hükümet komiseri gelir defterlerinizi maliye ile birlikte inceler o zaman el mi yaman bey mi yaman görürüz.Ben hatırlıyorum menejarın biri 2 sene önce facebooktan yazmıştı kimin parasını har vurup harman savuruyorsun diye adamı mahkemeye verdin susturmak istedin o menejar ne kadar soğru yazmış o zamanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    adil gevrek bence yesilyurt belediyenin basina gecsin yesilyurt da super lige gelsin. ismi de guzel yesilyurt. adil tff 1.lig alti takimlarin baskani olur super lig ayarinda bi baskan deil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih yılmaz (3 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Orayı da borç batağına sokar adil gevrej sadece bir isim futbol un f sinden anlamayan çok ama çok sansli bir başkann superlig irfan buz çabası ile çıktı siperlig de erol bulut tuttu sonuç şuan hüsrann Adil gevrek birilerinin adamı sadece orda bir emir erii
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih yılmaz (3 yıl önce)
    Hesap sorun 70 trilyon borçla bu yil kalması zaten mucize gelir gider dengesini kontrol ettirin eğer örtbas edilirse başka şeyler ararlar sayin vekil bu yolsuzlukların hesabıni kim soracak ben değilim heralde bir vatandaş olarak Kentin Valisi ya da siz hesap soracaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Hani ligin en borçsuz takımı bizdik,hani en çok transfer geliri olan İlk 5 takımdan birisi bizdik.Demek ki hepsi yalan, ya da paralar bir yerlere gitti.Biz yönetim şeffaf değil derken takımın o anki durumu da puansal açıdan iyi olduğu için kimse sesini çıkarmadı.Şimdi takım küme düşmeyi hemen hemen garantiledi para sıkıntısı konuşuluyor.Her zaman diyorum yine diyorum dua edelim de ligler iptal ya da böyle tescil edilsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne borçsuzu biz de yediydik buradan yazdik ama siz inanmadıniz Adik büyük başkandı ne olduu
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Sayın bakanım kime hesap soruldu har vurup harman savuruyorlar kulübü bilinçsiz yönetiyorlar ondan sonra birdaha Malatya'ya gelmemek üzere çekip gidiyorlar malatyada bulunan insanlar tekrar yeniden 10,15 yıl ugrasacaklarki yeni bir takım cikaralar vallahi ben kimsenin günahını alamam ama bir gerçek var kulübün paraları gelişigüzel harvurup harman savurularak kısacası israf edilerek harcanmış olduğunu zannediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (3 yıl önce)
    Sayin bakanim isimiz cok zor mucize olmazsa kume dusmemiz garanti
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Geç olmadımı sayın vekilim.Adil efendiyi başı boş bıraktınız. Oda kafasına göre dönderdi. Malatyanın takımını zorluklarla süper lige çıkardık. İstanbuldan bir adama verdiniz. Adil ve saz arkadaşları sessiz sedasız takımın içini boşalttı.Yarın da klube şu kadar para harcadım deyip üzerine para talep edecek bakın görün. Tebrikler hepinize.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (3 yıl önce)
    Sayın bakanıma teşekkürler inşallah da birlik ve beraberlik içinde hareket edip ligde kalırız
    0
    0
    Yanıtla
  • O Kadar parayı nasıl bitirdiler?
    0
    0
    Yanıtla