SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Takımımıza Güven Geldi..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, sarı kırmızılı ekibin ligde kalabilmesi için, kalan 9 maçtan 5'inden galibiyetle ayrılması gerektiğini ifade ederken, umutlu olduğunu söyledi.

TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtlayan Kayıhan, şöyle konuştu:

"7 maçtır kazanamayan takıma güven geldi. Pazartesi herkes saat 14.00’de antrenmanda olsun dedim, çoğu futbolcular saat 11.30’da kulüpteydi. Kolay değil, 7 hafta kazanamıyor. Bütün maddi ve manevi vecibeleri yerine getirilmiş futbolcular, hep başı öne eğik.. Onların da ezikliği var, taraftarına karşı, yöneticisine karşı. Biz iyi takımız diyoruz diyorlar, ama 20 puandayız.

Onların bu maçı kazandığı zamanki deşarjını onlarla soyunma odasında yaşadım. Maç sonrası herkes bir kupa kazanmış, ligde iyi bir yere gelmiş gibi bir havadaydı. Onu yaşadılar. Yaşamaları için, hafızalarında kalsın diye müsaade ettik.

Tabi o maç bitti, herkes mutluluğu yaşadı, 24 saat sürdü. Yeni gün başladı. Önümüzde oynayacağımız çok önemli maçlar var. 18 takımlık ligde 34 maç oynayacaksınız ve Avrupa’ya çıkacaksınız. Şimdi kupada 2 maç oynayıp, final oynayıp Avrupa’ya çıkabilirsiniz. Malatya’ya bu hazı tattırın. Çünkü seneler önce bu hazzı yaşamıştı, niye bir daha Avrupa’ya çıkmasın. Perşembe günü bunun için güzel bir fırsat. Malatyaspor taraftarının bu sevinci yaşaması hakkı.

Daha sonra deplasmanda Fenerbahçe, sonra Vestel Manisa ve sonra içerde Ankaraspor maçı var evimizde. 3 maç çok önemli lig için. Burada 9 puan yazıyor. Bu maçlarda puanların en fazlasını alıp, psikolojik olarak iyi yere gelmemiz lazım. Ligin dibine demir atmış Malatyaspor’un maça çıkarken psikolojisi farklı, orta sıralarda oynayan bir takımın psikolojisi çok farklı olabilir. Panik halindeki bir takım kalitesini sahaya yansıtamaz.

Futbolcularıma onu söylüyorum. Ligin dibinde olan bir takımın Rize maçına çıkarken bu kadar rahat oynaması, bu kadar pozisyonuna girmesi, kazanma arzusu, golle buluşamadığı anlarda disiplinden kopmaması sizin ne kadar iyi takım olduğunuzu gösterir, dedim. Artık Rize maçı bitti, önümüzdeki maçları yaşamak durumundayız.

Ben Malatyaspor’a gelmekten ve hizmet etmekten çok mutluyum. Ve iyi bir takımın teknik direktörü olduğumun farkındayım. Biz teknik heyet olarak 2 ay evimize gitmeyeceğiz. Ama Manisa maçına gittiğimizde belki onlar bize geleceğiz. Ben 60 gün olağanüstü hal ilan ettiğimde bu felsefeyle yola çıkmıştım. Bu Malatyaspor taraftarını tanımıyordum, ama deplasmanlara geldiğim için biliyorum. Bu takım ligde kalmayı hakediyor.

Ben şöyle söylüyorum. Malatyaspor'un önünde çok önemli 9 lig maçı var. Bunlardan 5 tanesini kazandığı takdirde ligde kalacaktır. Kazanamadığı takdirde kimseyi pembe hayallere göndermemek lazım. Herkes şunu bilsin, biz bu maçların hepsini kazanmak için çıkacağız."

Teknik Direktör Kayıhan, taraftarları Malatyaspor Eşya Piyangosu biletlerini almaya çağırdı. Bilet almanın, bütünleşme için maddi ve manevi destek olduğunu belirten Kayıhan, kendisinin de 100 adet bilet alacağını söyledi.

Bu arada, Sarı kırmızılı ekip, Perşembe günkü Gaziantepspor kupa maçı, Pazar günkü Fenerbahçe ve sonraki Çarşamba günkü Vestel Manisa lig maçları için, Çarşamba sabahı Malatya'dan ayrılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız