SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takımımızda 6 Gazi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:41
A- A+ PAYLAŞ
 
Ampute Futbol Süper Ligi'nde başarıyla mücadele eden Malatya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımında forma giyen gaziler, oynadıkları karşılaşmalarda sergiledikleri azimle takdir topluyor. 
     
Malatya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımını kuran 4 gazi, diğer engelli arkadaşlarıyla el ele vererek, Ampute Futbol Süper Ligi'nde başarılı maçlar çıkarıyor. Bir yandan futbolla hayata yeniden bağlanan gaziler, oynadıkları karşılaşmalarda sergiledikleri azimle de takdirle karşılanıyor. 
     
Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığının yardımlarıyla antrenman yapan takımın yöneticisi ve oyuncusu Gazi Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de görevden dönerken mayına basarak sağ bacağını diz altından kaybettiğini, daha sonra zor günlerin başladığını söyledi. 
     
Tedavisinin ardından evlendiğini anlatan Öztop, eşinin kendisini yüreklendirerek hayata bağlanmasını sağladığını dile getirdi. 
     
Ampute futbol ile 2006 yılında Ankara'da tanıştığını ifade eden Öztop, şöyle devam etti: 
     
''Arkadaşlarımın daveti üzerine ilk gittiğimde bunu başaramayacağımı düşündüm. Malatya'ya döndüğümde Cemal Canlı arkadaşımın da yüreklendirmesiyle, 3-4 arkadaş, 2007 yılında derneğimizi kurduk ve ampute futboluna başladık. Daha sonra, Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübünün ampute takımını oluşturduk. Şimdi, spor yapmak ve ampute futbolu oynamak hayatımızın her şeyi haline geldi. Takımımızda 6 gazimiz var.'' 
     
Öztop, 2. Ordu Komutanlığının yardımlarıyla haftada iki kez antrenman yaptıklarını belirterek, gazi olan ya da olmayan, takımdaki her engellinin bir hikayesi bulunduğunu kaydetti. 
     
Gazi olup da hayata küsen, toplumdan kendisini soyutlayanlara seslenen Öztop, ''Buradan bir şekilde bir uzvunu kaybetmiş arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Hayata küsmesinler ve bize katılsınlar'' dedi. 
     
Valilikten ve Malatya Belediyesinden destek beklediklerini aktaran Öztop, ''Haftada iki gün antrenman yapıyoruz. Kendi imkanlarımız ve 2. Ordu Komutanlığının desteğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gazilerin ve diğer bedensel engelli arkadaşlarımızın yaşam kaynağı olan bu spor dalında destek bekliyoruz'' diye konuştu. 
     
Malatya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı, Ampute Futbol Süper Liginde mücadele ediyor. Antrenörlüğünü Ruhi Aslanboğa'nın yaptığı takım, ligde 7. sırada bulunuyor. Ampute takımında 6 gazi bulunuyor. 
     
Kuruluşunun ardından, katıldığı 2. Avrupa Futbol Turnuvası'nda ve Gazi Turnuvası'nda ikinci olan takım, Türkiye Futbol Federasyonunun eski başkanı Hasan Doğan anısına yapılan ampute futbol turnuvasında 11 takım arasında 3'üncülüğü elde etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız