SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takımın Ligde Kalacağı Kanaatindeyim"

0
Güncellendi - 2020-05-27 08:22:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır, "Tabi kalan 8 maç var ve 5 maç içeride. Ben takımın ligde kalacağı kanaatindeyim. O konuda bir endişem yok" dedi.

Spor yorumcusu ve köşe yazarı Volkan Arıkan’ın facebooktaki canlı yayınına katılan Çakır, "Malatya takımı sahiplendi. Amatör ligde bulunan bir belediye takımının 3.Lig'e ardından 2.Lig'e çıkması, sonrasında 1.Lig ve ardından Süper Lig'e yükselmesi çok büyük bir başarıdır. Malatya'ya olan katma değerini hiç kimse tartışamaz. Herkesin ortak sevdası" diye konuştu.

Milletvekili Çakır, düşüncesi, görüşü ne olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın Yeni Malatyaspor'un herkesin ortak paydası ve sevdası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Malatya'nın burada kalması hepimizin en büyük arzusu, dileği, gayesi. Malatya, gerçekten Süper Lig'e çıktıktan sonra iddialı oldu. Aslında yer aldığı her ligde iddialı oldu. Burada spor camiasının, kamuoyunun verdiği destek ve sahiplenme çok önemli. Bu takım, herkesin takımı. Ertan Mumcu, Mehmet Emin Katipoğlu ve Adil Gevrek başkanın çok emekleri oldu. Bu takım şehre hep bir heyecan verdi. Malatya'yı Türkiye'nin gündemine taşıdı. Malatya'nın ekonomisine olan katkısını hiç kimse inkar edemez."

Futbolda zaman zaman iniş ve çıkışların olduğunu dile getiren Çakır, "Zaman zaman zaafiyetler yaşandığını görüyoruz. Bu her şeyden kaynaklanabilir. Alınan karardan, tercihten, futbolcu seçiminden veya futbolcunun gitmesinden... Bazen ummadığınız hatalar yapılabiliyor. Bunu her takımda görüyoruz. Fenerbahçe milyon dolarlık futbolcu getirebiliyor ama sahada yer vermeyebiliyor. Beşiktaş'ta ve Galatasaray'da da bunu görüyoruz. Anadolu takımlarında bu durumla karşılaşabiliyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Çakır, takımın şuanda puan tablosunda bulunduğu yerin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Tabi kalan 8 maç var ve 5 maç içeride. Ben takımın ligde kalacağı kanaatindeyim. O konuda bir endişem yok. Yönetim bir gayret gösteriyor ama ekonomik anlamda belirli bir aşamaya geldiler. Spor Toto'dan bulunacak bir takım kaynaklar var. Yönetimin çalışmalarının yanı sıra belediyelerin verdiği destekler var. Bizde geçmişte takımın bugünlere gelmesinde düzenli, planlı, kontrollü, doğru motive ederek destek verdik. Takım belli bir noktaya geldi ama olumsuzluklar da yaşandı. Şuandaki tek amacımız 8 maçlık süre içerisinde Malatya'nın ligde kalabilecek bir süreci geçirmesi" ifadelerini kullandı.

Sarı siyahlı takımda iyi futbolcuların kadroda yer aldığını kaydeden Çakır, "Ligin iyi bir futbol oynayan takımıyız. İçeride ve deplasmanda puan kaybettiğimiz maçlarda rakip takımdan daha iyiydik, iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Bu dönemi atlatalım, inşallah takımımız ligde kalsın ondan sona eksikler, hatalar, yanlışlar nerede oldu bunları net bir şekilde konuşabiliriz. Tabi başarıları da görmek lazım. Adil başkan iki şampiyonluk yaşattı. Yönetimde görev almış birçok arkadaşımız var, onlara da teşekkür ediyoruz. Tabi gönül ister ki Malatyalı büyük iş adamlarımızın bir araya gelerek bütçe oluşturmaları ve 'yönetimde bizde varız' diyecek arkadaşların çıkması. Bizim bir tek gayemiz var; Malatyaspor'un başarılı olması. Malatyaspor herkesin takımı" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mirro (3 yıl önce)
    Sen Malatya'nın yolunu bilirmiydin?hakikaten sen hangi ilin vekilydin? Eskiden Malatya spora verdigini unutmadık amma ve lakin sen artık sen değilsin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Sayın vekil bende bu takımın ligde kalamayacağı kanaatindeyim. Demiştiniz ya takımı güvenli ellere teslim ettim diye gerçekten güvenli ellere teslim etmişsiniz taraftar olarak takımın içerisinde neler oluyor kim ne harcamış kim ne almış kim ne kadar kazanmış kapalı kutu sizin güvenli eller dediğiniz bu olması gerek kimseye hesap verme zorunluğu yok.Bu takım 2 ligden ptt'ye ptt'den süper lige hep şans faktörü ile geldi ama şans'ta artık bir yere kadar bu takım bundan sonra artık nal toplar sayenizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Ben de bu takımın başkanı Adil Gevrek.in açıklamalarından sonra (Borç 70 milyon olmuş , seneye yokum) kesinlikle ve de kesinlikle ligden düşeceğine inanıyorum...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Başkanım bu takımın mimarı sensin 3.ligden süper lige getirdin, bu takımın adını yeni Malatyaspor yaptığında herkes sana düşman oldu. Sen belediyeyi bıraktın sporda, hizmette, garibanlarda öksüz kaldı. Seni arar olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer karahan (3 yıl önce)
    Maçların seyircisiz oynanacağından dolayı içeri dışarı farketmez
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim TEKİN (3 yıl önce)
    Ahmet Çakır bu takım amatörden 2.lige çıkarken Cemal Akın Belediye başkanıydı. Kulüp başkanı Atilla Kantarcı ve daha sonra da Fahrettin Eserdiydi. Mehmet Emin Katipoğlu da bu kulübe emeği geçmiştir. Siz sadece 2 isim üzerinde durursanız camiayı ya biliyorsunuzdur yada sadece kendi döneminizin reklamını yapıyorsunuzdur. Bakın Ahmet Çakır bu memlekette bir çok siyasetçi geldi geçti çoğu unutuldu ama spor adamları unutulmadı ve unutulmaz. Onun için bu kulübe emek vermiş amatörden alıp 2 yılda 2 şampiyonluk yaşatmış spor adamlarını unutturmaya çalışmanız doğru değildir. Bu davranışınızla camiayı birleştirmek yerine ayırırsınız. Bu takım taaa Ahmet Münir Erkal den beri gelen bir takımdır. Siz o dönemleri bilmezsiniz bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan ÖZGÖRGÜLÜ (3 yıl önce)
    MALATYALI akıllı dır.. Aklın olmadığı yerde başarı olmaz ! Yapılacak tey şey,güzellikleri yapanlara teşekkür edip..o güzelliklerin devamı için, elbirliği ile..yeni bir yönetim ve sportif anlayışla, moral olarak çöküntü içinde olan takımı ayağa kaldırmaktır!! MALATYA BUNU BAŞARACAK KABİLİYETTE OLAN bir KENT TİR..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (3 yıl önce)
    Adil gevrek zamanın da gidecekti sizler hesap kitap sormadınız borcu yok denen kulüp biranda borçlu çıktı hesabını zamanın da soracaktınız. Takımın bu hale gelmesinin suçlusu hepinizsiniz. Sizlerinde payı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 yıl önce)
    Sayin vekilim bu t akimi 3 ligde sampiyon yapanlari nicin neden telafuz etmiyorsunuz Onlar bu memleketin degerleri degilmi....sizler unutturmaya calisirsaniz bu degerleri yarinda sizlerin fedakarliklari unutulacagindan emin olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim TEKİN (3 yıl önce)Recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Recep Solmaz onlar Cemal Akın döneminde şampiyon yaptıkları için söylemezler. Siyaset işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal akın adam gibi adamdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk Mert (3 yıl önce)
    Adil Gevrek gitsin. Camiyanin ve takimin ona guveni kalmadi. Gitsin ve bu kulubun nasil borca soktugunun hesabini versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    İnşallah takımımız bu yıl ligde kalır.Klübü rezil,rüsvan eden yönetimde hesabını verdikten sonra çekip gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemallettin (3 yıl önce)
    Çakır Vekilimiz iyi bir miktar para yardımı Kümede kalma pirimi olarak. 5 olarak söylenti var.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hepimiz tabiki kalmasını istiyoruz ancak, görünen köy de pek ümit vermiyor. Gerekli, tedbirler bir an önce alınmalı ve takımın ligde kalması sağlanmalıdır. İyi bir yönetim seçilmelidir. Bu takımın başarılı olmasını gönülden istiyorsanız onun, bunun, şunun adamı değil, liyakatı uygun kişilere, ehil kişilere yönetim verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (3 yıl önce)
    Takım inşallah ligde kalır amma Adil efendi gider .
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Belediye başkanı iken eliniz üzerindeydi.Siz elinizi çekince Adil gevrek meydanı boş buldu tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    İnşallah. Birşeyler olacaksa onuda. Siz milletvekilleri tarafında olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İnşallah ligde kalırız bu yıl. Ama seneye başkan değişikliği olmazsa bu vizyonla kesin düşeriz.
    0
    0
    Yanıtla