SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Takipteki 13 Polis de Şikayetçi

A- A+ PAYLAŞ

Bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle aranırken, polisin “silahlı kovalamaca” sonucu yakaladığı zanlı İsmet P. (fotoğraftaki)tutuklandı. Silahlı kovalamacaya katılan 13 polis de zanlıdan şikayetçi oldu.

Malatya’da 27 Kasım Pazartesi sabahı, bir araç alışverişi yüzünden çıkan anlaşmazlık sonucu Mehmet Dönmez tabancayla ayağından vurularak yaralanmış, olayın faili olduğu gerekçesiyle 32 yaşındaki İsmet P. Adlı şahıs aranmaya başlanmıştı. Zanlı, aynı gece 21.30 sıralarında devriye polis ekibi tarafından Kiltepe Caddesi üzerinde 44 KR 575 plakalı otomobilde görülmüştü. Otoda bulunan Mustafa R. Adlı arkadaşıyla birlikte “Dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan İsmet P., polise ateş açmış, polisler karşılık vermiş, araç Çevreyolu üzerinde durdurulabilmiş, iki zanlı gözaltına alınmıştı.

Yakalanan zanlılardan; takibe katılan E.E., A.D., O.K., K.D., D.K., F.Y., T.Ç., S.G., S.A., A.Y., İ.H.T., S.B.Y. ve M.K. adlı polis memurlarının da şikayetçi olduğu belirtilirken, polisten olayla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

“27.11.2006 günü saat: 08.40 sıralarında Yeşiltepe Köprüsü üzerinde M. D. isimli şahsın silahla yaralanması olayına karışan İ. P. isimli şahsın yakalanması için çalışmalara devam edilmekte iken, şüpheli aynı gün saat:21.30 sıralarında Kiltepe Cad. üzerinde 44 KR 575 plaka sayılı araç içerisinde yanında bulunan diğer şüpheliyle birlikte ekiplerimizce görülmüş, görevlilerimizin “teslim ol” çağrısına uymayarak silah çekmek ve doğrulmak suretiyle bahse konu araçla kaçmaya başlayan şüpheliler, yapılan takibat sonucu Çevre Yolu üzerinde ekiplerimizce yakalanmışlar, yakalanma esnasında görevlilerimize mukavemette bulunan ve zor kullanılarak etkisiz hale getirilen şüphelilerin yapılan üst aramasında İ. P.’nin üzerinden 1 adet A 541092 seri nolu 9 mm. çapında Smith Wesson marka tabanca, tabancaya ait 1 şarjör, 10 adet fişek ve otoda bulunan 3 adet kovan elde edilerek zapt edilmiş, olay sonrası Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen ve haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla adli mercilere çıkarılan şüphelilerden M. R. serbest bırakılmış, İ. P. ise tevkif edilmiştir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız