SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taklacı Demiş, Ayıp Etmiş!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:46:54
Taklacı Demiş, Ayıp Etmiş!
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Bütçe Plan Komisyonu'nda, geçtiğimiz günlerde çeşitli bakanlıkların bütçesi görüşülürken yapılan konuşmalar ve geçen diyaloglarda, müdahalelerde ilginç ve 'hoş olmayan' sözler dikkat çekerken, komisyon üyesi olan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de bundan nasibini aldı. Şahin'in Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'a yönelik övgü dolu sözlerine karşılık, muhalefet milletvekilleri "takla", "vıcık vıcık" diye laf attı. Şahin'in Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve bakanlığın çalışmalarına ilişkin sözlerine yaptığı övgü de, muhalefet milletvekilinin "seni kimse geçemez" tepkisine neden oldu. Tutanaklara göre Şahin, Ulaştırma Bakanı ile ilgili laf atmaları duymazdan, Sağlık Bakanı ile ilgili olanları da anlamazdan geldi.

"BAŞARINIZIN SIRRI NEDİR?" DİYE SORDU VE..

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, söz alan ve bakana güzellemeler yapan Şahin'e laf atan MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal'ın, Malatya milletvekilini "takla atmakla" suçlaması, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in Şahin'in konuşmasına "vıcık vıcık" diye laf atması dikkat çekti.

Söz konusu diyaloglar, komisyonun tutanaklarına şöyle yansıdı:

"..BAŞKAN – Teşekkür ederiz.Sayın Mustafa Şahin, buyurun.

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Teşekkür derim Sayın Başkanım.

Sayın Bakanım, ülkemizin üçte 2’si dağlık, engebeli olan coğrafi zorluklara, iklim şartlarının zorluklarına ve olumsuzluklarına rağmen asla bu zorluklara sığınmayarak tünel, viyadük, demir yolu, bölünmüş yollar, hava limanları ve deniz limanları yaptınız. Havadan ve karadan kablolar döşeyerek, yetmedi, uzayda çalışma başlatarak ve akıl yollarını inşa ederek ülke insanımızın layık olduğu yaşam seviyesine çıkarmaya, Avrupa Birliği standartlarına uygun, modern bir ulaştırma altyapısını kurmaya gayret ettiniz...

BAŞKAN – Sayın Şahin, sorunuzu alalım lütfen. 

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – …çaba gösterdiniz ve dönemimize kadar ezilen, dışlanan, horlanan, aşağılana,ihmal edilen milletimizin hep duasını aldınız. Ayrıca, dünyada örnek gösterilen ve “Türk modeli” diye anılan hava limanlarımız, uzmanların ve bazı kesimlerin hayallerinin dahi yetmediği, tahminlerini altüst eden çalışmalarla Boğaz’ı demir yolu ve kara yoluyla geçen, tüp geçitler ve her ilimizi bölünmüş yollarla birbirine bağlayan kara yollarımızı, bütün bu çalışmaları on yıla sığdırarak yapmış olduğunuz bunca yatırımın başarısındaki sırrı nedir? Milletimiz bunu öğrenmek istiyor. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN – Sayın Bakan, başka soru almaya gerek yok bence, en önemli soru soruldu.

Değerli arkadaşlar, başka soru var mı? (CHP, MHP ve HDP sıralarından “Var, var” sesleri)

Var da Sayın Şahin’in sorusu zaten kapsıyor hepsini.

İZZET ÇETİN (Ankara) – Vıcık vıcık oldu, cılkı çıktı. Kes, daha iyi.

BAŞKAN - Hayır, hepsini kapsıyor zaten, bütün soruları içine…

MEHMET GÜNAL (Antalya) – Hüseyin, rekor gitti, senin rekor gitti vallahi. Sayın Şahin’in taklası daha güzel oldu. Kusura bakma.

BAŞKAN – Arkadaşlar, lütfen… İnanın, bakın yirmi dakikayı da geçtik.."

"HÜSEYİN NE YAPSA SENİ GEÇEMEZ!.."

Bir başka günde komisyonda bu kez Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken sözalan Mustafa Şahin'in konuşması sırasında, MHP milletvekili Mehmet Günal yine laf attı ve komisyonun diğer AKP'li üyeleri Hüseyin Şahin ve Uğur Aydemir'in bile övgüde Şahin'i geçemeyeceklerine ilişkin sözleri tutanaklara geçti.

Söz konusu konuşma ve diyaloglar da tutanaklarda şöyle yeraldı:

"..BAŞKAN – Teşekkür ederim.

Sayın Mustafa Şahin, buyurun.

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Teşekkür ederim.

Sayın Başkanım, Sayın Bakanım, değerli arkadaşlar; hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2015 Sağlık Bakanlığı bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Devletin asli görevleri içerisinde yer alan eğitim, sağlık, ulaşım, adalet ve buna benzer birçok fonksiyonların yerine getirilmesi noktasında her şeyden önce sağlığın ne kadar önemli olduğunun elbette ki idraki içerisindeyiz. Ben sözlerime, özellikle insanların sağlığında değil de hasta yataklarındayken ne kadar da sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulduğunu ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu, özellikle Zigetvar Kalesi alınırken hasta yatağında “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...” Yani han da olsak, hakan da olsak, sultan da olsak, halk da olsak mutlaka bu sağlık hizmetlerine ben bir mektepli olarak değil ama bir alaylı gözüyle baktığım zaman, gerçekten ne kadar şükretsek, hamdetsek sahadaki yapılan çalışmalara o kadar azdır diye düşünüyorum. Özellikle AK PARTİ iktidarları dönemimde bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda önce devlet değil, insan diyerek yola çıktık, elbette ki “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturuyla hareket etmekteyiz. Belirtilen bu geniş perspektif içerisinde ihtiyaç duyulan insan kaynaklarının geliştirilmesi, sağlık tesislerinin kurulması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, tedaviyi bugüne kadar yurt dışında ararken artık yapılmış olan bu devrim niteliğindeki çalışmalarla yurt dışından bölgemize, ülkemize sağlık turizminin de bir akarının olduğunu görmekteyiz. Özellikle AK PARTİ dönemleri içerisinde, ben, biraz, hafızayi beşer nisyan ile maluldür, gerçekten…

MEHMET GÜNAL (Antalya) – Hüseyin ne yapsa seni geçemez Mustafa Ağabey!

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Nasıl?

MEHMET GÜNAL (Antalya) – Sen böyle git, bu Hüseyin falan hikâye, Uğur muğur hayatta geçemez!

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Kimseyle yarıştığımız yok.

MEHMET GÜNAL (Antalya) - Senin rekorunu kimse geçemez. İyi gidiyorsun!

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Yok, yok. Biz her zaman için kendimizle yarışıyoruz. O konuda öyle bir lüksümüz de yok. Yapılanları ifade etmeye çalışıyoruz.

MEHMET GÜNAL (Antalya) – Vallahi helal olsun! Hiç kimse geçemez!

MUSTAFA ŞAHİN (Malatya) – Ancak dünü inkâr ederek bugün yapılanları görmezden gelmenin de bir faydasının olmayacağını bilmeniz lazım.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız