SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksici Esnafı Müjde Bekliyor.!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Erdoğan'dan Türkiye için yeni taksi modeli uygulamasının başlatılarak, taksici esnafları için ÖTV ve KDV muafiyeti ile uzun vadeli kredi desteği müjdesi vermesini beklediklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın taksici esnafı ile bir araya geleceği İstanbul'da ki taksiciler için düzenlenen toplantıya katılacak olan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Taksici esnafımız, tüm ekonomik krizleri atlatarak, ayakta kalmakta zorlanan kesimlerimizin başında gelmektedir. Taksici esnafımızın tek sermayesi, taksisidir. Bugün dünyada yaşanan şehir içi ulaşım gelişmeleri ve Türkiye'nin yakalamış olduğu ivme, taksi hizmetlerinin de yenilenmesini gerektirmiştir. Ancak, taksici esnafımızın bu yeniliği tek başına gerçekleştirmesi sermaye yetersizliği açısından çok zordur. Bu nedenle Taksici Esnafımız için, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kabinli ve kabinsiz, tek model taksi uygulamasının başlatılarak, bir kereye mahsus olmak üzere ticari taksi işletmecisi esnaflarımıza Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti ve uzun vadeli kredi desteği müjdesi vermesini bekliyoruz. Sayın Başbakanımızın 29 Nisan Cuma günü İstanbul'da TESK'in taksici esnaflarımız için organize ettiği toplantıda böyle bir müjdeyi vermesini taksici esnafımız beklemektedir" dedi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı görevini de yürüten Keskin şunları söyledi, "Taksici esnafımızın böyle bir teşvik talebi, hükümetimizin Değişim, Dönüşüm ve Destek Projesine uymaktadır. Bu destek taksici esnafını rahatlatmanın yanında, Türkiye'de taksi hizmetlerinin çağdaş ve güvenli bir şekilde yapılmasını da sağlayacaktır. Tek model taksi uygulaması ile korsan taksicilik sonlanacağı gibi, yeni model taksi Türkiye'deki otomotiv sanayisinin büyümesine de katkı sağlayacaktır.
Türk otomotiv sanayisinin bugünlerde taksicilik hizmetlerinde Amerika'da, dünyanın devleriyle yarışıyor olması, Türkiye'nin de taksi modeli konusunda yeni bir model başlatmasını kaçınılmaz kılmıştır. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın Türkiye 2023 hedefine, şehir içi ulaşım hizmetlerinin çağdaş ve güvenilir seviyeye ulaşmasında, taksici esnafını yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız