SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksicilere Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:42
Taksicilere Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından taksici esnafına yönelik olarak düzenlene eğitim seminerinin ikinci etabı başlatıldı. 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın eğitim salonunda gerçekleşen eğitim seminerinin açılışında konuşan aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, eğitimin çok önemli olduğunu ve her meslek mensubu gibi şoför esnafının da günün gelişme ve değişimlerine göre, kendisini geliştirmesi ve uygulamalara ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

Taksici esnafına yönelik olarak yapılan yeni düzenleme ve çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibi ile Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden Keskin, taksici esnafını hareket ve çalışma esaslarına göre uyararak, “Her gün sistemler değişiyor, araçlar değişiyor. Artık Malatya Büyükşehir oldu. Büyükşehir statüsünün bize getirdiği büyük sorumluluklar var. Saygımızda asla ve asla kusur etmeyeceğiz. Çünkü biz esnafımız, biz taksiciyiz, biz hem can, hem mal ve hem de namus taşıyoruz. Biz kendimizi bu duruma göre ayarlayacağız. Türkiye’de en önemli mesleklerden birisini yapanların başında geliyoruz. Kutsal bir görev yapıyoruz. Herkes buna göre hareket edecek. Taksici esnafımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Ama sizin içinizde yanlış yapan, kurallara uymayan, saygısızlık edenlerin işini bitirmekte oda yönetimi olarak benim boynumun borcu olsun” şeklinde konuştu.

Keskin, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda göreve başladığı dönemde uygulamada olan özel taksi yazıhane işletmeciliğinin bugün bittiğini ve artık taksici esnaflarının kendilerine ait olan duraklarda ekmek parasını çıkartmaya çalıştığını söyledi.

Taksici esnafından resmi hiçbir kurum görevlisi ile tartışmaya girmeden, yaşanan sıkıntıların direk odaya bildirilmesini isteyen Keskin, “Siz hiçbir zaman polis ve kent uylaşım görevlileri ile tartışmaya girmeyin. Sıkıntı ve sorunlar olduğu zaman direk odayı arayın. Ben 24 saat sizlerin emrindeyim” dedi.

Keskin, bu yıl 50 şoför esnafının çocuğunu üniversiteye hazırlamak için proje çalışması yaptıklarını, önümüzdeki yıl ise 100 şoför esnafının çocuğunu üniversiteye hazırlamak için çalışma yürüteceklerini söyledi.

Keskin, “Ben göreve geldiğim zaman 2 bin 735 araç vardı. Malatya’da bugün çalışan 859 tane araç var. Bugün Malatya’da aracı sığdıracağımız yer yok” diyerek, daha önce alınan karar ile her ilçeye 100 ve 200’er adet T plaka ve 500’er S plaka tahsisi ile ilgili kararı engellediklerini söyledi. Keskin, “Malatya büyükşehir olduğu zaman bütün bu araçlar il merkezine gelecekti. Şuanda mevcut olan taksicilere yer bulmakta zorlanıyoruz, 13 bin araca nasıl yer bulacağız? Ancak ileride ihtiyaca göre, ihtiyaç duyulduğunda plaka tahsisi yapılır. Şuanda Malatya’da böyle bir ihtiyaç yoktur” dedi.

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gürbüz Kurdal ise, “Temel amacımız şoför esnafımızın haklarını korumaktır. Hakları korurken de onları temel bir disiplin altına almak ve temel bir düzende çalışmalarını sağlamaktır. Şevket Keskin başkanımız bize destek verdi ve bir yönetmenlik hazırlanarak Belediye Meclisi’nden geçerek yürürlüğe girdi. Artık bir takım uygulamalar kurallara bağlandı. Şoförlerin taksi durakları ve çalışma şekilleri, durak yerlerinin belirlenmesi gibi. İhtisas Komisyonumuz odamız ile birlikte tek tek durak yerlerini gezerek, duraklar ve duraklarda çalışan plakalar ve şoför esnafı kayıt altına alındı. Artık rast gele gidip bir köşe başında bir taksi durağı oluşturulamayacak” diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde görevli Komiser Serkan Haybalı ise, Türkiye’de 17 milyonu aşkın tescilli aracın olduğunu, bunun Mart ayı itibariyle 124 bin 401 adet tescilli 44 plakalı araç olduğunu belirterek, "Buna yabancı plakalı araçlar dahil değil. Bu da kısıtlı yollarla büyük sorun teşkil ediyor, bunu kabul etmek lazım. Bundan vatandaştan daha çok yollarda olan şoför esnafının etkilendiğine inanıyorum. Türkiye genelinde 2012 yılında 2 bin 562 kişiyi maalesef trafik kazalarında kaybettik. Malatya’da ise 2012 yılında 29 vatandaşımızı trafiğe kurban vermişiz. Bunlar kaza yerinde ölenler, hastanede ölenler buna dahil değil. Malatya’da 2012 yılı içerisinde 2 bin 63 tanede yaralımız var. Temmuz 2012’de Başbakanımızın başkanlığında bir Trafik Çalıştayı oluşturuldu. 2013 yılı hız ve emniyet kemeri yılı ilan edildi. Kısa vadede bu kazadan ötürü meydana gelen can ve mal kaybını yüzde 10, uzun vadede ise yüzde 50 oranda engellenmesi öngörülüyor” şeklinde bilgi verdi.

Seminerde MESOB ARGE Uzmanı Seher Göl Şahin tarafından “T Plakalı Ticari Taksi ve Taksi Durağı Yönetmenliği” anlatılırken, Trafik Denetleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru İbrahim Erdoğan tarafından ise “Trafik Güvenliği” sunumu yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız