SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksim'de Kürecik Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:55
Taksim'de Kürecik Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, NATO’yu protesto ederek, Patriotlar’ın sökülmesini istedi. 

Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği üyesi yaklaşık 300 kişi, NATO’yu protesto etmek için Taksim Meydan’ında bir araya geldi. Grup, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Alman Konsolosluğu’na yürüdü. Burada “Üstler kapatılsın, Patriotlar sökülsün”, “ Onlar bir zorbalıkla ve saldırıyla karşılaştıklarında karşılaşıp yek vücut olurlar” yazılı pankartlar açan grup, "NATO’ya hayır", "Şehir şehir direneceğiz, adım adım kazanacağız", "Emperyalist ve NATO’lara karşı birleşeceğiz" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Ülkü Gündoğdu, “Emperyalizm ve ölüm makinesi NATO bütün dünyada olduğu gibi bölgemizde de yıllardır milyonlarca insanı kanlı ateşe boğarak sömürü, gasp, yağma ve talanını sürdürmektedir. Bu emperyalist saldırganlık yeni tezgahlarla yine kapımızda. Önce füze kalkanını Malatya Kürecik’e yerleştirdiler. Sonra İzmir’de bölgemizdeki savaşı koordine edecek NATO Ana Karargahı’nı kurdular” dedi.

Patriotlar’ın gitmesi için her şeyi yapacaklarını söyleyen Gündoğdu, “Başbakan Tayyip Erdoğan ifadesi ile NATO toprakları ile tanımlanan ülkemize Patriot füzeleri getirildi. Antep, Maraş ve Hatay’a Patriotlar’ı yerleştirdiler. Bunlarla beraber var olanlarının yanına yeni ABD’li Alman ve Hollanda askerleri de gelmiş oldu. Bu Patriotlar, emperyalistlerin Suriye ve İran’ı işgal planlarında Türkiye’nin de yer alması ve emperyalizmin ileri karakolu Siyonist İsrail’in korunmasına yöneliktir” diye konuştu.

Grubun eylemi sırasında çevik kuvvet ekipleri, Almanya Konsolosluğu önünde ve çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Açıklama yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız