SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksim'de Olaysız 1 Mayıs

A- A+ PAYLAŞ

Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları 4 koldan Taksim'e giriş yaptı. Kutlamalar kapsamında Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli önüne kürsü hazırlandı. Kürsünün üzerine "Emek, Barış, Demokrasi ve Özgürlük" ile Kürtçe ve Türkçe olarak "Yaşasın 1 Mayıs" yazıları bulunan pankartlar asıldı. Meydanın içinde polis görev almazken, meydanı çevreleyen tüm binaların çatı katlarında keskin nişancılar konuşlandırıldı. Kürsüden 1 Mayıs'ın Türkiye'de kutlanmasının yasal süreci ve bu süreç içindeki yasaklar ve bunun kaldırılması için verilen mücadele anlatıldı. Bazı kişilerin Cumhuriyet Anıtı'na çıkarak flama ve döviz açtığı görüldü.

ÖZEL AFİŞLE ASILDI, YABANCI AJANSLAR DÜNYAYA DUYURDU

İstanbul, güneşli bir pazar gününde 1 Mayıs Bayramı'nı kutladı. Kutlamaların merkezi Taksim Meydanıydı. 1977'deki kutlamalarla aynı tasarımla güne merhaba dedi. Kürsü 1977 yılıyla aynı yerde ve AKM'ye ünlü 1 Mayıs afişi asıldı. DİSK tarafından 34 yıldır saklanan tarihi afiş kutlamalara damgasını vurdu. Afiş AKM'ye Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın izniyle asıldı. Afiş Reuters haber ajansı tarafından tüm dünyaya servis edilirken, yabancı haber ajansları 1 Mayıs'ın simgesel Taksim Meydanı'nda kutlandığına dikkat çekti.

TARAFTAR GRUPLARI

Şişli'den Taksim Meydanı'na yürüyenler arasında taraftar grupları da yer aldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Adana Demirspor taraftarları Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

NEDİM ŞENER DE UNUTULMADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için DSP, TKP, İşçi Partisi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nında aralarında bulunduğu bir çok sivil toplum örgütleri oluşturdukları kortej eşliğinde Dolmabahçe'den sloganlar eşliğinde yürüyerek Gümüşsuyu üzerinden Taksim'e çıktı. Türkiye Gazeteciler Sendikası "Dokunan yansada dokunacağız" pankatı açarak, "Nedim çıkacak yine yazacak" şeklinde slogan attı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Taksim Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne katıldı. Sevigen, 1 Mayıs'ın bayram havasında geçtiğini belirtti.

SİNEMA EMEKÇİLERİ DE KATILDI

Bu arada 1 Mayıs Emek ve Dayınışma gününe geçtiğimiz aylarda kurulan oyuncular sendikası (SİNE-SEN) ve tiyatro emekçileri de geniş katılım gösterdi. Mehmet Ali Alabora, Şebnem Sönmez, Fırat Danış gibi isimlerin olduğu grupta, ön tarafta bulunan bir palyaço, grubu coşturdu

MEHTER MARŞI

Taksim Mete Caddesi üzerinde oluşturulan ve yürüşe geçen HAK-İŞ konfederasyonu korteji de Taksim Meydanı'na girdi. Alana gelen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, grubu selamladı. Kortejde bulunan Gebze Belediyesi mehteran takımı, çeşitli mehter marşları seslendirdi.

YAĞLI ÖNLEM

Taksim'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polis, Taksim Gezi parkı ve buraya yerleştirilen seyyan tuvaletlerde arama yaptı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen görevliler, anıtın etrafını bariyerlerle çevirdi. Bariyerlerin üzerine, bazı göstericilerin anıta tırmanma ihtimaline karşı motor yağı sürüldü. Bariyerler, göstericilerin tırmanmaması için sürülen yağla kaygan hale getirildi. Meydanın çevresindeki bayrak , kamera direkleri de yağlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız