SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksim'de Protesto..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:31:37
Taksim'de Protesto..
A- A+ PAYLAŞ

Beyoğlu’nda toplanan bir grup eylemci,  Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde yaşanan gerginliği protesto etti. 
 
Gece yarısından sonra Facebook ve Twitter gibi internetteki çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde randevulaşarak Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde buluşan eylemciler, Sürgü’de yaşananları protesto etti. Açtıkları “Unutmadık, Unutturmayacağız” yazılı pankartla tepkilerini dile getiren yaklaşık 40 kişilik gösterici, eylemlerini gece boyunca sürdürdü.
 
Doğanşehir ilçesinin Alevi ile Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı Sürgü beldesinde, sahurdaki davul çalma meselesinden dolayı gerginlik yaşanmış, olay, bölgeye sevk edilen jandarmanın müdahalesiyle bastırılmıştı.
 
ANKARA'DA..

KESK, Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye saldırı yapıldığı iddiaları üzerine Ankara'da bir eylem yaptı. 
 
KESK, Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi bir aileye saldırı yapıldığı iddiaları üzerine Yüksel Caddesi'nden başlayarak AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın önüne kadar yürüyerek eylem yaptı. Eylemci grup, yürüyüş sırasında 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları atarak, alkışlar eşliğinde yaşanan durumu protesto etti. KESK Ankara Şubeler Platformu adına Cengiz Sönmez AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde bir basın açıklamasında bulundu. Sönmez, yaşananlara sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, "Malatya'da önceki gün meydana gelen ve etkileri hala devam eden olayın arkasındaki güçlerin, dindar nesiller yetiştirmeyi hedefleyenlerin icraatlarından ve mezhepçi açıklamalarından cesaret aldıkları açıktır" dedi. Hopa'daki olaylarda polislerden dayak yiyen ve kalça kemiği kırılan Dilşat Aktaş da grubun arasındaydı. Aktaş, güvenlik dolayısıyla barikat kuran polislerden birisinin Hopa'daki olaylarda kendisine saldıran polis olduğunu iddia ederek, polisten şikayetçi olduğunu belirtti.
 
Eylemci grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
İZMİR'DE..

 
Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde sahurda davul çalınmasına tepki gösterdiği iddia edilen Alevi bir ailenin evinin saldırıya uğraması İzmir’de protesto edildi. 
 
Konak ilçesinde toplanan yaklaşık 200 kişilik Alevi vatandaş ve çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan grup, Malatya’da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Ellerindeki pankartlarla bir süre slogan atan grup, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gurup adına basın açıklamasını okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aslan, “Sürgüde yaşanan katliam girişimi devlet yetkililerinin ve AK Parti hükümetinin verdiği dolaylı ve direkt talimatların sonucudur” dedi. Basın açıklamasının ardından AK Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçen grup, bina önüne gelerek eylemlerini burada devam ettirdi. Zaman zaman grup arasında çıkan tartışmaları polis ekipleri yatıştırdı.
 
Bina önünde oturma eylemi yapan ve çeşitli sloganlar atan grup, kısa bir açıklama yaparak olaysız ayrıldı.
 
GECE İSTANBUL'DA..

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde sahurda davul çalınmasına tepki gösterdiği iddia edilen Alevi bir ailenin evinin saldırıya uğraması, İstanbul’da protesto edildi. 
 
İstanbul’daki protestoların adresi Maltepe ve Sultangazi ilçeleriydi. Maltepe Gülsuyu’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş nedeniyle yoğun güvenlik önlemi aldı. Malatya’da yaşanan olayı protesto için toplanan grup, E-5 Karayolunu kapatmak için girişimde bulundu. Cadde üzerinde yürüyüş yapan grup, polis engeliyle karşılaştı. Polis cadde üzerinde barikat kurarak, grubun E-5’e geçmesine izin vermedi. Bir süre slogan atmayı sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Sultangazi ilçesinde toplanan ve çoğunluğu Alevi vatandaşlardan oluşan 500 kişilik grup da Malatya'da yaşanan olaylara tepki gösterdi. Grup, ayrıca Yargıtay’ın verdiği “Cemevi ibadethane değildir” kararını da sloganlarla protesto etti. İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan grup, yürüyüşle Gazi Cemevi önünde toplandı. Bina önünde oturma eylemi yapan ve çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra kısa bir açıklama yaparak olaysız ayrıldı.
 
TUNCELİ'DE..

Malatya'da Alevi bir vatandaşın evinin taşlanarak ahırının yakılması, Tunceli’de protesto edildi. 
 
Dün Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, davulcuyla bir aile arasında yaşanan tartışman ardından Alevi bir vatandaşın evinin taşlanarak ahırının yakılması, Tunceli’de Dersim Demokrasi Bileşenleri tarafından yapılan bir yürüyüşle protesto edildi. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen grup, ellerinde “Yeni Sivaslara, Maraşlara, Çorumlara izin vermeyeceğiz” yazılı pankartlarla, “Sivas’ı unutma unutturma” sloganı atarak Seyit Rıza Parkı’na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan İbrahim Yolcu, "Mahallede sabaha doğru Evli ailesinin kapısının önünde uzun süre davul çalınması üzerine, bu duruma tepki gösteren ailelere saldırı girişiminde bulunulmuştur. Sürgü Beldiye Başkanı Faruk Taşdemir, aileyi beldeden uzaklaştıracağını söyleyerek, suçu ailede buldu. Alevilere dönük saldırılar gerçekleştirilirken olay hakkında bilgi verilen jandarmanın ise olay yerine gelmemesi, dikkat çeken bir diğer önemli sorun. Hatırlanacağı gibi son dönemdeki gelişmeler bu provokasyonun adeta hazırlandığını ve bilinçli yapıldığını gösteriyor. Alevilik, zorunlu din dersi, cem evlerinin ibadet hane sayılması, Sivas davası gibi konulardaki kararlar ve söylemler, gericiliği kışkırtan ve gerici odaklara cesaret veren bir rol oynamaktadır” diye konuştu.
 
Yolcu, açıklamasının sonunda, yeni katliamların yaşanmaması için hep birlikte, omuz omuza, sinsi oyunlara karşı çeşitli uluslara ve inançlara mensup halkın birliğini savunmak üzere dayanışma çağrısı yaptı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız