SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taksim'de Yaşananlar Vahim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:31
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim’de dün yapılan Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşananların çok vahim olduğunu belirterek, “Ellerinde satırlarla insanların üzerine saldırıyorlar. Üstelik polisin koruması altında saldırıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Taksim The Marmara Otel’de partililerle bir araya geldiği toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taksim’de dün yapılan Gezi Parkı eylemi sırasında yaşanan olayların sorulması üzerine, “Oraya insanın girişini yasaklıyorlar. Bir parka insanın girişini yasaklayan ülke Türkiye. Bu ayıbı Türkiye’nin ortadan kaldırması gerekiyor. Böyle bir ayıp olmaz. Dün akşam çok vahim olaylar oldu. Ellerinde satırlarla insanların üzerine saldırıyorlar Üstelik polisin koruması altında saldırıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu Türkiye’yi karmaşaya sürükler Bu ülkede kan aksın istemiyoruz. Gezi Parkı’na gelmek isteyenler, buraya gelip eğlenmek, türkü söylemek istiyorlar, özgürlüğün tadına varmak istiyorlar. Bu insanlara polisin gücünü uygulayarak baskı uygulamak doğru mudur? İnsanları bırakın Gezi Parkı’na gelmek istiyorsa gelsin. Esnafa zararı veren polis, ona talimatı veren hükümet. Ne olacak Gezi Parkı’na çıkılırsa. Ellerinde satırlarla polisin koruması altında gencecik insanlara saldırılır mı? Bir kadına tekme atılıyor, satırla saldırılıyor” diye konuştu.

Bir göstericinin elinde palayla bir kadına tekme atmasıyla ilgili görüntüleri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın bu kadına yapılan hakaret karşısında sessiz durmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “İnsanlar arasında ayrım yapar. Birisini saldırılırsa suç, bir başkasına saldırırsa suç değil. Böyle bir çifte standart olmaz. Onları koruyan polisleri bizim bilmemiz gerekiyor. O polislere o cesareti kim verdi bilmemiz gerekiyor. O insanların gözaltına alındığı söyleniyor ben buna da inanmıyorum. Gözaltına alınan kişilerin nasıl gözaltına alındığını biz çok iyi biliyoruz. Tam tersine sırtı sıvazlanıyor, onlar da ellerini kollarını sallayarak ellerindeki silahlarla gidiyorlar. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun dün yaptığı açıklamalara ilişkin sorular üzerine ise şunları söyledi:

“Anayasa toplantı ve gösteri herkesin hakkıdır diyor. Tek engeli var önünde kamu düzenini bozmamak. Buraya gelip gezmek isteyen hangi kamu düzenini bozdu. Özgürlüğü istemeyenleri rahatsız ettiler. Özgürlüğü ne zamandan beri istemek suç oldu. Valinin yaptığı açıklama hükümetin açıklamasıdır. Vali açıkça suç işlemiştir. Bir hak kişilerin elinden alınamaz. Bir anayasal hak kişilerin elinden alınamaz. Benim nasıl burada konuşma hakkım varsa Gezi parkı’nda da konuşma hakkım var. Silahlı bir konuşma mı yapıyorum, silahla mı yapıyorum, saldırıyor muyum? Hayır. Düşüncelerimi ifade ediyorum. Parklar yasaklansın diye yapılmaz. İnsanların enerjilerini boşalttıkları alanlardır. Valinin izniyle park açılmaz, valinin izniyle park kapatılmaz. Hangi çağda yaşıyoruz. O nedenle hükümetin insanların özgürlük alanlarını genişletecek politikaları süratle hayata geçirmesi lazım. Yasakçı bir zihniyeti kabul etmiyoruz”.

Parktaki düzenlemeleri de değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Alanlar genişletildi ama halka kapatıldı. Halka kapatılan bir alanı genişletmenin ne anlamı var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız