SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taksim'e Müdahale...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:48
Taksim'e Müdahale...
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıktı. Ekiplerin Gezi Parkı'na müdahale etmediği, sadece meydandaki kontrolü sağladığı görüldü.

Gümüşsuyu'nda eylemcilerle karşılaşan polisler, biber gazı ve plastik mermi kullanarak barikatları aştı. Eylemciler ise taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi. Burada megafonlarla duyuru yapan polis yetkilileri, Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale olmayacağını, anıt ve çevresindeki pankartların temizleneceğini açıkladı. 

Eylemcilerin Gezi Parkı'nda ve AKM'de gergin bir şekilde bekledikleri görülüyor. Gözaltına alınan kimsenin olmadığı belirtildi.

SAĞDUYU ÇAĞRISINA PROVOKATÖRLER MANİ OLUYOR

Taksim Meydanı'na giren polis ekipleri, alandaki kalabalığı sağduyulu hareket etmeye davet ediyor. Polis, anonslarla kalabalıktan özür dilediği sıralarda eylemciler arasındaki provokatörler Gezi Parkı gruplarını kışkırtmaya çalışıyor. 

Sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na giren polis ekipleri ile göstericiler arasında çatışma yaşandı. Kısa bir çatışmanın ardından alana giren polis ekipleri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve anıttaki pankartları indirdi. Gruba anonslar yaparak sağduyu çağrısı yapan polis ekipleri, parktaki sözcülerle diyalog kurdu. Çadırlara dokunmayacağını söyleyen polis ekipleri, bütün kışkırtmalara rağmen gruba müdahale etmiyor. Eylemciler arasındaki bazı provokatörlerin polise ısrarla saldırı yapılması gerektiğini söyledikleri dikkat çekiyor. Meydandaki pazarlıklar ve zaman zaman görülen gerginlikler devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız