SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Takviyeyle Daha İyi Bir Yere Geleceğiz"

0
Güncellendi - 2017-10-23 17:22:27
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, “Kadro derinliğimiz zaten fazla değil, elimizdeki tüm oyuncularla devre arasına kadar en iyi şekilde giderek alabildiğimiz kadar puan almaya çalışacağız. Devre arasında 1-2 takviye ile Yeni Malatyaspor’u daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.

Ligin 9.haftasında sahasında Trabzonspor’u 1-0 yenerek, önemli bir galibiyet alan ve puanını 11’e yükselten Evkur Yeni Malatyaspor’da gözler Çarşamba günü deplasmanda Ofspor ile oynanacak kupa maçına çevrildi. Yeni Malatya Stadyumu’nda ilk galibiyetini alarak, ligde 11’nci sırada yer alan Malatya ekibi, Trabzonspor maçı sonrası Ziraat Türkiye Kupası 4.Turunda Ofspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlamıştı. Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde, teknik direktör Erol Bulut nezaretinde son çalışmasını yapan sarı kırmızılılar, Trabzon’a gitti.

“SİSTEMİMİZİ OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Takımın teknik patronu Erol Bulut, Of yolculuğu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Trabzonspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren Bulut, “Kendi evimizde, taraftarımızın önünde güçlü Trabzonspor karşısında galibiyet almak bizim adımıza çok mutluluk verici bir olay. Taraftarımız takımı cumartesi günü oynanan maçta en iyi şekilde destekledi, takımda bu desteğe en iyi şekilde cevap verdi” diye konuştu.

Bulut, takıma sistemlerini oturtmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Ekibimizle Malatya’ya geleli 3 hafta oldu. En başından beri takıma sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz. Tabii bu hiç kolay değil. Bizim takımla beraber 7 haftalık bir kamp dönemimiz olmadı. O yüzden bizim oyunculardan istediklerimizi onlara antrenmanlarda yansıtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımda buna en iyi şekilde tepki verebiliyorsa sonucunda bizlerde mutlu oluyoruz. Fenerbahçe maçında maalesef bazı şeyler istediğimiz gibi olmadı. Çünkü oyuna çok geç adapte olabildik. Stat atmosferinin baskısına maruz kaldık. İlk dakikalarda iyi konsantre olamadık, bu durumu Trabzonspor maçında değiştirmek istemiştik. Bu haftada oyuncularım sahada onlardan istediklerimi ilk dakikalardan itibaren iyi konsantre olarak yerine getirdiler. İkinci bölgede takım olarak biraz agresif olmamız gerektiğini, rakipten kaptığımız toplarla hızlı şekilde kanatlara aktarıp gol bulmaya çalışmamız gerektiğini ifade etmiştim. Bunu takım olarak oyuncularım yerine getirmeyi başardı. Nitekim golümüz de kanadı hızlı şekilde değiştirerek Adem’in ceza sahası içerisine girip şutunu atmasıyla 44. dakikada geldi. Rakip kendi kalesine attı ama ceza sahası içerisinde o top Okay’dan geçmiş olsaydı 4 futbolcumuzdan birisi, belki Khalid o golü atmış olacaktı. Maçın devamında birkaç gol pozisyonu daha bulduk iyi değerlendiremedik. Kalemizde golde yiyebilirdik. Trabzonspor 10 kişi kalmasına rağmen ikinci yarıda gerçekten çok baskılı top oynadı. Biz eğer o esnada topu daha iyi kullanabilseydik ikinci golü bularak daha da rahatlardık.”

“DEFANS HATTINDA TEMPOMUZU ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Eksikler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bulut, “Sonuç itibariyle keyifli iyi bir mücadele oldu. Takımımız hem ofansif anlamda hem de defansif anlamda iyi bir performans sergiledi. Ama bu yeterli mi? Yeterli değil. Önümüzde çok maç var. Kendimizi daha çok geliştirmemiz ve hızlı futbol oynamamız gerekiyor. Çabuk düşünmemiz lazım. Defans hattında tempomuzu artırmamız gerekiyor. Kadromuzda şuan önemli bir bölgede 2 sakat oyuncumuz var. Azubuike ve Aytaç ikisi de merkez bölgede oynuyor. Bu oyuncuların yokluğunda alternatif bir şeyler bulmamız gerekiyordu. Buğra’yı antrenmanlarda o bölgede denedik. Rahman Buğra daha önceki takımlarında forvet arkası oynamış bir futbolcuydu. Nitekim bizde daha önce birkaç maçta sol bek oynadı. İkili mücadelesi yüksek, kafa topuna iyi çıkan, şut anlamında her iki ayağını iyi kullanan futbolcumuz onu denedik. Trabzonspor maçında Murat Yıldırım ve Rahman Buğra iyi bir uyum sağladı. İyi mücadele ederek istediklerimizi yerine getirebildiler” dedi.

“TAKVİYEYLE DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ”

Bulut, takıma 1-2 takviye yapılmasını istediklerini belirterek, “ Kadro derinliğimiz zaten fazla değil, elimizdeki tüm oyuncularla devre arasına kadar en iyi şekilde giderek alabildiğimiz kadar puan almaya çalışacağız. Devre arasında 1-2 takviye ile Yeni Malatyaspor’u daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.

Zor bir görevi üstlendiklerini kaydeden Bulut, “Tüm teknik hocaların illaki bir vizyonu var. Bir yerlerden başlanılması gerekiyor. Önemli teknik isimler Malatyaspor’da daha önce görev aldılar. O şans başkanımız ve yöneticilerimiz sağ olsun bana da geldi. Ben her zaman kendisine güvenen bir teknik direktör olduğumdan dolayı, futbolculuk dönemimde de aynıydım, futbolda önce kendinize güvenmeniz gerekiyor. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’da ilk teknik adamlık görevime başladım ve bunun çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Evet, bu zor mu? Tabii zor. Elimizde bulunan kadro ve bulunduğumuz konum itibariyle zor bir görevi sırtımıza aldık. Bazı şeyleri değiştirebileceğimizi düşünerek buraya geldik” ifadelerini kullşandı.

“ROTASYON YAPACAĞIZ”

Bulut, Ofspor ile oynayacakları kupa maçında rotasyon yapacaklarını belirterek, “Ofspor maçında kesinlikle rotasyon yapacağız. Çünkü bu maçtan hemen sonra Cumartesi günü Gençlerbirliği maçımız var. Orada hazır ve dinç bir şekilde çıkmamız lazım. Onlarda bu ligin tecrübeli iyi ekiplerinden, hızlı kontra ataklara çıkabilen oyuncularından kurulu takımı o yüzden rotasyon gerekiyor. Elimizde ki şuana kadar oynamayan futbolcuları bu maçta daha net bir şekilde görmüş olacağız. Kupa maçından sonra da Gençlerbirliği maçına hazırlanacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    8 maç var daha. Takviye lafları için çok erken. Daha ilk yarının yarısındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer (6 yıl önce)
    Malatya olarak yönetime teknik heyet be oyuncuların arkasında durmalıyızki başarı gele bir iki maç kaybedince hemen istifa dediğimiz sürece başarı gelmez sabırla takımımıza sahip çıkmalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Hocam.neden.eren.tozu.oynamiyor.bir.aciklama.yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • çünkü oynadığı son maçta hoca da hırslı oynamadığını görmüştür
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    2 diyor en az 5 adam gerekiyor yoksa kumeye gider bu takım kimse alınan galibiyete aldanmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    aytaç allah şifalar versin inşallah tez zaman da iyileşirsin dualarım seninle aytaç
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Sayın hocam 1-2 takviye yetmez 4 takviye gerekir bu yapılacak takviyelerde direk oynuyacak oyuncularin olması gerek kaleci fornel ve mina gibi para verilipte tatil yapan oyuncu istemiyoruz Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (6 yıl önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    İnşaallah bir tanesine siz sponsor bulursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ba44 (6 yıl önce)
    Ertugrul Hoca gitmedi kacti cikipta neden ayrildim demedi ve Malatyayi perisan etti
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Kamil Kardeşim, Ertuğrul Sağlam, sağlam adam olsaydı maça iki gün kala kaçar gibi çekip gitmezdi. Yapıcı olalım biraz. Adam gibi adam Başkanımız var. Yürekli bir teknik direktör ümüzün var. Bu takım çok iş yapar. Zaman herşeyin ilacıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (6 yıl önce)
    Hocam selamlar sen Malatyaspor usa dan engin baytarı bir dene he rhafta 2.3 golu var
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Erol hocam o transfer ler yapılsa zaten Ertuğrul hocam gitmezdi bu yönetim le yola çıktın ama sözlerinde durmayan bir kaç menejerin kölesi olmuş bir yönetim var dia traş barezet traş kaleci top tutmakta yetersiz iyi kakalanmışlarr
    0
    0
    Yanıtla
  • Saç sakal kaç para kardeş?
    0
    0
    Yanıtla