SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Talan Düzenine Son Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:44
A- A+ PAYLAŞ

MHP milletvekilli adayları merkez ve ilçelerde çalışma yapıyor.

Çalışmalara ilişkin bülten şöyle:

"MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında Büyükşehir belediyesi kanunundaki düzenlemeleri kaldıracaklarını belirterek, “Kapanan belde belediyelerini yeniden açacağız” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. MHP’li Yıldız, ilk olarak Sıtmapınarı esnaf ve vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptıklarını belirten Yıldız, Sıtmapınarı’ndaki tüm esnafların büyük bir ilgi gösterdiğini hatırlattı. Yıldız, esnaf ve vatandaşların hem yaşadıkları sorunları, sıkıntıları aktardığını hem de Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf sorunlarını ve sıkıntılarını nasıl çözeceklerini anlattıklarını vurguladı. Milliyetçi Hareket iktidarında tüm esnafların yanında olacaklarını, dertleriyle dertleneceklerini sevinçlerinde de her zamam paylaşacaklarını söyledi. Bütün Malatya’da olduğu gibi Sıtmapınarı esnafında da Milliyetçi Hareketin tek başına iktidar olması için yoğun bir teveccüh olduğunu belirten Yıldız, teveccühün 7 Haziran genel seçimlerinde sandıklara yansıyacağını ve Malatya’da birinci parti, Türkiye’de de iktidar olacağını kaydetti. 

“SÜRGÜ BELDE BELEDİYESİNİ YENİDEN KURACAĞIZ”

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız ve Hakan Kalkan ile birlikte daha sonra Doğanşehir’in Sürgü Mahallesi esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı Sürgü belde belediyesinin kapatıldığını anımsatan Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında Sürgü belde belediyesinin yeniden kurulacağını kaydetti. Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Beyannamesinde bu durumu güvence altına aldığını belirten Yıldız, Büyükşehir belediyesi sınırlarını mülki sınır haline getiren büyükşehir belediyesi kanunundaki düzenleme kaldırılacaklarını, bu doğrultuda ilçe belediyeleri yetki ve işlevlerine yeniden kavuşturulacağını vurguladı. Yıldız, “Kaldırılan belediye, özel idare ve beldeler ile tüzel kişilikleri sona erdirilen köylerin ekonomik, sosyal, demografik ve benzeri yöreye özgü özellikleri dikkate alınarak yeniden kurulmaları ve tüzel kişiliklerine kavuşturulmaları sağlanacaktır. Belde ve köylerde, üretim yapısı ve potansiyeli dikkate alınarak tarım, hayvancılık, sağlık, turizm, orman, maden ve diğer alanlarda kamu görevlileri görevlendirilecektir. İl genel meclisi üyeleri ve büyükşehir belediye meclisi üyeleri sosyal güvenceye kavuşturulacak, aldıkları huzur hakkı iyileştirilecektir” şeklinde konuştu. 

“SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Milliyetçi Hareket iktidarında her ne ad altında olursa olsun taşıdığı şartlar itibariyle sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyeceğini, devam edeceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: “Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacağız. Ya da iş sağlanana kadar ve ailenin muhtaçlık durumuna göre en çok asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 700 TL olmak üzere ‘Aile Desteği’ ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacaktır. Bu ödemenin öncelikle ev hanımlarına yapılması esas olacaktır. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecektir. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için ‘sosyal bakım yardımı’ ödemesi yapılacaktır.”

“İŞSİZVE YOKSUL VATANDAŞLARA ARAZİ TAHSİS EDECEĞİZ”

Kamuya ait atıl kırsal arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edileceklerini vurgulayan Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında ücretsiz büyük ya da küçükbaş hayvan da verileceğini kaydetti. Yıldız, ”Sosyal dayanışma amacıyla bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesine ilişkin tedbirlerin yanı sıra, terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza yardım yapılacaktır. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise 250 TL kira yardımı yapılacaktır. Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri kaldırılacaktır” dedi. 

Sürgülüler, Milliyetçi Hareket’e tam destek sözü verdiler

Sürgü esnaf ve vatandaşları ise kapanan belde belediyesinden dolayı çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını, doğru düzgün hiçbir hizmet alamadıklarını, eğer belde belediyelerinin yeniden kurulması halinde hem esnafların hem de vatandaşların rahat bir nefes alacaklarını belirttiler. MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız’a da çıktığı yolda başarılar dileyen Sürgülüler, 7 Haziran genel seçimlerinde Milliyetçi Harekete tam destek vereceklerine dair söz verdiler. 

“YALAN ,TALAN DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı  Hakan Yılmaz, “ Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında memleket yeniden ayağa kalkacaktır" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Hakan Yılmaz   Malatya şehirler arası otogar terminalinde  vatandaşlar ve esnaflarla biraya geldi . Burada vatandaşlara  hitaben konuşan  Yılmaz " Bir ay daha dayanın 8 haziranda Milliyetçi Hareket Partisi iktidarı geliyor. İktidarımız da yalan, talan düzenine son vereceğiz  ”dedi.

Beraberinde MHP Malatya il başkanı Mehmet  Erdem    ve partililerle  birlikte  MAŞTİ    esnafını  ziyaret eden  Hakan Yılmaz, sorunları dinledikten sonra " Otobüsçü esnafımızın sıkıntıları var. mazotun çok pahalı olduğunu söylüyorlar. Bizde seçim beyannamemiz de belirttiğimiz gibi  mazottaki vergiyi sıfırlayarak  otobüsçü esnafımızın girdi maliyetlerini düşüreceğiz.  Taksici esnafımızın da sorunları  çok büyük.  Eskiyen  arabalarını yenileyemiyorlar. İktidarımızda taksici esnafımız eskiyen arabasını yenilemek istediğinde ÖTV ve KDV'den muaf tutulacaktır."  Şeklinde açıklamada bulundu.

Yılmaz, vatandaşlar  ile bir araya geldiklerini , sıkıntılarını dinlediklerini vurgularken  " Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında yurttaşlarımızın bütün sorunlarını çözeceğiz. Bunu yapacak bilgi donanıma, yeteneğe sahip kadrolarımız  mevcut, yeter ki vatandaşımız oyuna sahip çıksın paraları sıfırlayanları sandıktık ta sıfırlasın. perişanlığa sürüklenen milletimizin her ferdi bu ülkenin , hepimizin ayıbıdır. Gelin bu ayıba 7 haziran seçiminde son verelim. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında renk, dil, din, mezhep gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza sahip çıkacağız, onların dertleriyle dertleneceğiz.  Çözüm için gecemizi gündüzümüze katacağız   ”şeklinde konuştu."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız