SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Talasemi Testi Yaptırın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, "Sağlıklı çocuk sahibi olmak için evlilik öncesi mutlaka Talasemi Testi yaptırınız" dedi.

8 Mayıs "Dünya Talasemi Günü" nedeniyle açıklama yapan Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Son on yıldan bu yana tüm ülkelerde 8 Mayıs 'Dünya Talasemi Günü', sonraki haftada 'Talasemi Haftası' olarak kutlanmaktadır Talasemi kalıtsal geçiş gösteren, önlenebilir bir kan hastalığıdır. Akdeniz Bölgesi'nde ve göçlerle yayılarak dünyanın birçok ülkesinde görülen kalıtsal kan hastalığıdır. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, tüm dünyada 266 milyon Hemoglobinopati taşıyıcısı bulunmaktadır. Talasemi,
Türkiye'de de en önemli sağlık problemlerinden birisidir. Talasemi için taşıyıcı sıklığı yaklaşık olarak yüzde 2,1 (1 milyon 400 bin taşıyıcı birey ve yaklaşık olarak 5 bin hasta bireyin bulunduğu bilinmektedir.) Verici kardeşi olan küçük hastalarda başarılı sonuçlar alınabilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Bu tür kalıtsal hastalıklardan korunmada en etkili yöntemler şunlardır: Toplum eğitimi, Taşıyıcıların taranması, Genetik danışma, Doğum öncesi tanı yöntemleridir" diyen Zengin, "Sağlıklı çocuk sahibi olmak için evlilik öncesi mutlaka Talasemi Testi yaptırınız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız