SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Talat Polat Vefat Etti

0
Güncellendi - 2019-12-06 22:15:37
Gazeteci Talat Polat Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Bir dönem Malatya'daki basın mensuplarının da üyesi olduğu Diyarbakır merkezli Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını yapan Gazeteci Talat Polat, İstanbul'da vefat etti.

Uzun yıllar Hürriyet Haber Ajansı'nın Malatya Muhabirliği ve temsilciliği görevini yürüten, malatyahaber.com'un yayıncılarından İsmet Yalvaç'ın da bağlı olduğu Diyarbakır Büro Şefliği'ni yapan Talat Polat'ın cenazesi, 7 Aralık Cumartesi günü Karacaahmet Şakirin Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Talat Polat’ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada “Meslektaşımız Talat Polat’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Talat Polat kimdir?

Talat Polat, 18 Ekim 1945 Diyarbakır Lice doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunu. Aynı dönem Diyarbakır merkezli Mücadele Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 1974'te muhabir olarak başladığı Hürriyet Haber Ajansı'ında bir yıl sonra Güneydoğu Temsilciliği'ne atandı ve bu görevi 28 Ağustos 1987 tarihine kadar sürdürdü. 1978-1988 yılları arasında 10 yıl Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptı. 10 ay Güneş Gazetesi'nin Güneydoğu Şefliği görevinde bulunduktan sonra 1989 yılının başında dönemin Günaydın Gazetesi Yurt Haberler Müdürü oldu. Burada da altı yıl çalıştıktan sonra Dünya Ekonomi Politika Gazetesi'ne Yurt Haberler Şefliği görevine atandı ve buradan emekli oldu. Polat, biri, meslek yaşamında tanık olduğu önemli olayların perde arkasını aktardığı "Güneydoğu'da Sancılı Yıllar" başlıklı kitap olmak üzere üç kitabını tamamlamaya çalışıyordu. Sürekli basın kartı sahibi Polat evli, üç evlat sahibiydi.

medyaradar.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız